• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Doğum sonrası için yardıma ihtiyacım var

Ben de 3 sene önce 130 kilodan 77 ye düştüm. Tüp mide ameliyatı ile.
Gebeyken 12 kilo aldım.
Hep ama hep yürüdüm ki zaten göbek möbek çıkmadı bende çocuk resmen nerede büyüdü bilmiyoruz... Kurum müdürümüz bazen kameradan beni görüp eşime yav maydanozsuyu hoca bi dursun çocuk merdivende doğacak falan derdi. Planım şu çocuk doğunca evdeki yürüme bandında harıl harıl yürürüm.
Neyse...
Doğurdum. Sezeryan.
12 kilodan doğum sonrası ilk etapta 6 kilo gitti bebekti suydu vs.
40 gün sonra kilo kalmamıştı.
Tabi emzirecem sütüm oldun diye abandım yemeğe 4 kilo aldım hala benimle.
Yürüyor muyum.
Evet ama koridorda. Bebem kucağımda bir aşağı bi yukarı. Ee çocuğum e. E bebem ee...

Bebeişe bağlı yani

Onu da dedi arkadaşlar. Ben normalde eve girmeyen bir tipim. Bu da beni strese sokuyor. Allahım hayırlısı nasıl olacak bilmiyorum
Ya bebeler dışarda duruyolar merak etme benimki 5 aylık oldu artık dışarı çıkınca bütün derdi sıkıntısı bitiyo 😁😁 sporda yaparsın evde hiç bişiy olmaz ben yapıyorum ama çok yapmamak lazım tabi sütün tadını etkiliyomuş. Kaç kilosun şu an

Xiaomi ürünleri çok güzel. Alabilirsin. Ama ilk üç ay en güzel spor emzirmek. Abur cubur tüketmezsen çok hızlı verirsin. Vaktin yoksa bile yumurta haşlar yersin hem tok tutar hem çok faydalı.

Ben normalde hiç aksatmadan yaz kış çıkarım yürüyüşe yıllardır. Şimdi bebek biraz aşağıda dedi doktorumuz, yürüyüşe azcık ara ver dedi. Yani yağmur kar soğuk güneş hiç fark etmez. Yeter ki eski kilolu halime dönmeyeyim.
Hamilelikte 18 kilo aldım. Doğum sonrası tartıldığımda 13 kilo gitmişti 🤷🏻‍♀️ Emzirme döneminde hiç dikkat etmediğim için birkaç kilo geri aldım tabi.
Yürüyüşünüzü dışarıda yaparsınız eğer hava sizi etkilemezse. 1 saat kendinize zaman ayırmanız size de iyi gelecektir. Bebeğinize de daha verimli olursunuz. Belli ki kilonuz sizi rahatsız edecek. İster istemez bebişe de yansır sizin mutsuzluğunuz.

Orası ayrı hıc dusunmedim onu 🤣 yer tutmaması hosuma gıttı sadece, evim Kucuk benim. Bisey alırken hep sigar mı diyenlerdenim ondan direkt ebatına baktım 🤣
Cok dogru yere degınmıssın. Konu sahıbı bunu yabana atma♥️
Normalde koşu bandında yürürken hiç tutunmam.ona güveniyorum biraz

Hamilelikte 18 kilo aldım. Doğum sonrası tartıldığımda 13 kilo gitmişti 🤷🏻‍♀️ Emzirme döneminde hiç dikkat etmediğim için birkaç kilo geri aldım tabi.
Yürüyüşünüzü dışarıda yaparsınız eğer hava sizi etkilemezse. 1 saat kendinize zaman ayırmanız size de iyi gelecektir. Bebeğinize de daha verimli olursunuz. Belli ki kilonuz sizi rahatsız edecek. İster istemez bebişe de yansır sizin mutsuzluğunuz.
Yansımasın diye tedbir almaya çalışıyorum. Farkındayım çünkü hemen moralim bozulur

Bol bol emzir. Emzirdikce vucudunda depolanan yaglar sute donusucek, sen de kilo vereceksin. Ben 19 kilo almistim. Bir ayda verdim.

Ben de 3 sene önce 130 kilodan 77 ye düştüm. Tüp mide ameliyatı ile.
Gebeyken 12 kilo aldım.
Hep ama hep yürüdüm ki zaten göbek möbek çıkmadı bende çocuk resmen nerede büyüdü bilmiyoruz... Kurum müdürümüz bazen kameradan beni görüp eşime yav maydanozsuyu hoca bi dursun çocuk merdivende doğacak falan derdi. Planım şu çocuk doğunca evdeki yürüme bandında harıl harıl yürürüm.
Neyse...
Doğurdum. Sezeryan.
12 kilodan doğum sonrası ilk etapta 6 kilo gitti bebekti suydu vs.
40 gün sonra kilo kalmamıştı.
Tabi emzirecem sütüm oldun diye abandım yemeğe 4 kilo aldım hala benimle.
Yürüyor muyum.
Evet ama koridorda. Bebem kucağımda bir aşağı bi yukarı. Ee çocuğum e. E bebem ee...

Bebeişe bağlı yani
Siz de benzer şeyler yaşamışsınız. Beni en iyi anlayanlardansnız. Kabus geri dönmesin istiyorum inşallah

Bebek yeni doğduğunda birakip cikamazsiniz. Evde leslie falan yapabilirsiniz. Bence gereksiz bunlar.
Ben buyuk kizimda 86 ile hamile kaldim dogumda 113 idim. Dogumdan 3 ay sonra 100düm. 1.5 sene kg verme cabam olmadi. Gecen martta 100den 87ye düştüm yine hamile kaldım. Şuan yine 105 oldum. Bu kadar takmıyorum kafama onceligim cocuklarimin sagligi kg alinip veriliyor. Haa elbette zorlamiyor mu, tabiki zorluyor. Bel kalca agrilari, nefes alip vermede zorluk. Her hamile yasiyor. Dogumdan sonra yediklerimize dikkt edersek birde enzirebilirsek rahat gider zaten

Siz de benzer şeyler yaşamışsınız. Beni en iyi anlayanlardansnız. Kabus geri dönmesin istiyorum inşallah
Kesinlikle.
Bunu insanlara anlatmak da ayrı dert mesela.
Benim için 4 kilo şuan inanılmaz bir yük.
Çünkü ben bir kere o kabusu yaşadım. Biliyorum.
Şu an için spor yok ama her gün artık havalar buz kesene kadar bebeği dolma gibi sarıp çıkıyorum dışarı 45 dakika yürüyüp geliyorum.
Abur cubur olayına son verip eski o şahane beslenmeme dönmek üzereyim.
Millet çatlardı hasedinden ya bu hatunun canı hiç mi tatlı çekmez diye. Çekmezdi.
Ama sahadayım ısınıyorum 😂

bu tamamen bebegin durumuyla alakali benim kizim kolikti mesela 4 ay birine birakip cikmayi gectim cocugu bile alip yuruyuse gidemedim cunku gazliydi surekli kucak istiyordu
yigenim dogdu mesela o cok sakin bir cocuk onla sabah aksam dolasilir tamamen cocugunuza bagli yani

Anlatıy
İlacım sizde. Anlatın azcık bir gün nasıl geçiyor. Ne kadar zaman size kalıyor. Bebek ne kadar uyuyor kesintisiz
Anlatıyım tabiki de ama öncelikle her çocuğun farklı olduğunu bilmenizi isterim. Benim bebeğim süt alerjisi olduğu için çok ağlıyor ve muazzam bir sindirim sıkıntısı vardı alerjisinden dolayı diyete girdim bir aydır süt ve süt ürünlerini tüketmiyorum. Hala da devam ediyorum. Bütün günüm tamamen onunla ilgilenmek ile geçiyor uyuduğu zamanda hemen yemek koymaya çalışıyorum çamaşır biraz ortalığı topluyorum henüz kendime hiç vakit ayıramadım açıkçası ama bu bir süreç geçicek inşallah yani öyle umut ediyorum.😅

Anlatıy
İlacım sizde. Anlatın azcık bir gün nasıl geçiyor. Ne kadar zaman size kalıyor. Bebek ne kadar uyuyor kesintisiz
Anlatıyım tabiki de ama öncelikle her çocuğun farklı olduğunu bilmenizi isterim. Benim bebeğim süt alerjisi olduğu için çok ağlıyor ve muazzam bir sindirim sıkıntısı vardı alerjisinden dolayı diyete girdim bir aydır süt ve süt ürünlerini tüketmiyorum. Hala da devam ediyorum. Bütün günüm tamamen onunla ilgilenmek ile geçiyor uyuduğu zamanda hemen yemek koymaya çalışıyorum çamaşır biraz ortalığı topluyorum henüz kendime hiç vakit ayıramadım açıkçası ama bu bir süreç geçicek inşallah yani öyle umut ediyorum. 17 kilo verdim bu arada ben 😅

Sling tarzı bir şey edinip bebeğinizle çıkabilirsiniz yürüyüşe.
Arabadan rahat.
Ha çıkamayabilirsiniz de, onu yaşayınca göreceksiniz, göreceğiz.

yazan oldu mu görmedim ama y.tube'dan leslie yürüyüş videolarına bakın.çoğu diyetisyen de tavsiye ediyor onu , ev tipi yürümeye dayalı bir spor.basit görünüyor ama "5 mile" olanı mesela (çeşitli videoları var yarım saatlik 1 saatlik falan) baya ter attırıp kilo verdiriyor.

Back
X