Doğum sonrası için yardıma ihtiyacım var

Kizla erkekle alakali degil ki. Benim kizim 29 aylik biz hâla uyumuyoruz :KK70:
Dogum yaptıktan sonra 3 ay sadece tek derdim uyumakti
Benimde tek derdim uyumak 15 günlük kızım neredeyse hiç uyumuyo sürekli emmek istiyo oğlumu kreşe bırakıp gelecek kadar (10/15dk) bakamıyo annem :)

Yemek işi ev işi bana kalmaz pek. Annem var. Uykuyla da işim yok. Ben daha çok dışarı insanıyımı
Bence bebek doğmadan karar verme . Bebekten fırsat bulmak zor .Şu anki alışkanlıklarınla benzemiyor .Bebek uyusa da biraz uyusam diyebilirsin. Hem süt içinde uyumak lazım. Bebeğin sağlıklı gelsinde erken doğmasın Ben 20 kilo aldım 34 haftalık gebeydim moralim nasıl bozuk .Bir doğsada şu kilodan kurtulsam diye kafama takardım Bebek erkenden geldi.Bunları düşünüp kendini germe .

Yemek işi ev işi bana kalmaz pek. Annem var. Uykuyla da işim yok. Ben daha çok dışarı insanıyımı
Artık sen de bir annesin. Bebek olunca hayat çok değişiyor. Bi de her bebek farklı. Benim ilk kızım 1 buçuk yıl hepimizi perişan etti canı sağolsun. Annem de yanımızdaydı üstelik.

Ay herkeste gözünü korkutmuş gibi olmuş. Ama onun için yazmadım. Hani sormuşsun alayım mı diye. Duruma göre alırsın. Şimdiden almana gerek yok.

Bence bebek doğmadan karar verme . Bebekten fırsat bulmak zor .Şu anki alışkanlıklarınla benzemiyor .Bebek uyusa da biraz uyusam diyebilirsin. Hem süt içinde uyumak lazım. Bebeğin sağlıklı gelsinde erken doğmasın Ben 20 kilo aldım 34 haftalık gebeydim moralim nasıl bozuk .Bir doğsada şu kilodan kurtulsam diye kafama takardım Bebek erkenden geldi.Bunları düşünüp kendini germe .
O da aklıma geliyor. Allah korusun, tabii önce sağlık

Oncelille hemen bir sling edinin.baglamaktan gozunuz korkmasin, ilk denemelerde zor gelecek ama bir sure sonra gozunuz kapali baglayacaksiniz. Hava sartlari musait oldukca bebeginizi baglayip disari cikin. Musaitten kastim sakir sakir yagmiyorsa, uygun kiyafet giyip cikin. Ilk aylarda montunuzun icine slingle sigiyor olacak civciv😊 olmadi kanguru ortuleri var ya da buyuk bir mont alirsiniz. Kafasina sapka bitti gitti. Soguk diye eve kapanmayin. Zaten sizinle isinacak. evden cikamadiginiz zamanlarda da youtubedan leslie acip onunla yuruyun. Bebeginizi yine slinge sarip yaparsiniz. Hem size agirlik olur daha cok kalori yakarsiniz😅 kosu bandi zor olur diyorum. benim var. Hamileyken her gun kullandim ama dogurunca oyle kaldi. Hele ilk zamanlar hep sizi istiyor bebek. Slinge baglayinca da kosu bandi guvenli olmaz bence. Dusersek falan.
Asil ben sizi bir konuda uyarayim; emzirirken istah deli gibi artabiliyor, ona dikkat edin. Seker hic yemeyin. Bol bol salata yesillik su. Swkerli seylerin inanin sute bir faydasi yok. Ben hamileyken almadigim kiloyu emzirirken aldim. Emzirirken gidiyor kilolar dediler ona guvendim zaar😅

Daha önceden aşırı kilolu biriydim. Yani 130 kiloyu gördüm. Sonra kendi çabala 58 kiloya düştüm. Uzun seneler kilo almadım. Ama şimdi 30 haftalık hamileyim. Şu anda uzun zamandır ilk defa bu kadar kiloluyum. Kaç kilo aldım bilmiyorum çünkü doktorum hiç tartmadı. Ben de tartılmadım. Çünkü tartıda uzun yıllardır görmediğim rakamları görünce hem mutsuz olacağım hem de yemek yememeye başlayacağım. Elimden geldiğince abur cubur yemiyorum ama arada kaçıyor. Şimdi asıl meselem şu. Tesadüfen çok güzel bir koşu bandı gördüm. Böyle yer kalamayan, değişik bir şey. Ama fiyatı 2800 "TL. Doğumdan sonra dışarıda yürüyüş şansım ne kadar var. Tecrübeli annelere soruyorum. Yani düzenli olarak hergün dışarı çıkıp yürüyebilir miyim? Bazıları yazmış tuvalete bile gidemiyorum diye. Zaten korkuyorum bebek sorumluluğunda. Sizce koşu bandı gereksiz mi yoksa evde olsa daha mı iyi olur? Daha uygun fiyatlı olanlar için yerim yok. Bu çok pratik bir şey. Hatta resmini koyayım. Almalı mıyım?

Hayir alma.
Kosu bandi degil uykuya ihtiyacin olacak ilk sene.
Bebegini acik havada gezintiye cikar bol bol, hem bebekler disarida cok guzel uyur hemde hareket etmis olursun.
Ben stepper almistim, hic yer kaplamiyor ses cikartmiyor.
Onun tepesinde kan ter icinde kalirdim.
Hem beli hem kalca bacaklari calistiriyor minicik bisey, fiyati da uygun.

Oncelille hemen bir sling edinin.baglamaktan gozunuz korkmasin, ilk denemelerde zor gelecek ama bir sure sonra gozunuz kapali baglayacaksiniz. Hava sartlari musait oldukca bebeginizi baglayip disari cikin. Musaitten kastim sakir sakir yagmiyorsa, uygun kiyafet giyip cikin. Ilk aylarda montunuzun icine slingle sigiyor olacak civciv😊 olmadi kanguru ortuleri var ya da buyuk bir mont alirsiniz. Kafasina sapka bitti gitti. Soguk diye eve kapanmayin. Zaten sizinle isinacak. evden cikamadiginiz zamanlarda da youtubedan leslie acip onunla yuruyun. Bebeginizi yine slinge sarip yaparsiniz. Hem size agirlik olur daha cok kalori yakarsiniz😅 kosu bandi zor olur diyorum. benim var. Hamileyken her gun kullandim ama dogurunca oyle kaldi. Hele ilk zamanlar hep sizi istiyor bebek. Slinge baglayinca da kosu bandi guvenli olmaz bence. Dusersek falan.
Asil ben sizi bir konuda uyarayim; emzirirken istah deli gibi artabiliyor, ona dikkat edin. Seker hic yemeyin. Bol bol salata yesillik su. Swkerli seylerin inanin sute bir faydasi yok. Ben hamileyken almadigim kiloyu emzirirken aldim. Emzirirken gidiyor kilolar dediler ona guvendim zaar😅
Ay ben de emzirmeye güveniyorum. Şimdiden kendimi şartlıyorum tatlı yok, karbonhidrat yok diye. Eğer ipin ucu bir kaçarsa bittim ben. Hemen slinge bakıyorum internetten. İnşallah düzgün bağlayabilirim

Hayir alma.
Kosu bandi degil uykuya ihtiyacin olacak ilk sene.
Bebegini acik havada gezintiye cikar bol bol, hem bebekler disarida cok guzel uyur hemde hareket etmis olursun.
Ben stepper almistim, hic yer kaplamiyor ses cikartmiyor.
Onun tepesinde kan ter icinde kalirdim.
Hem beli hem kalca bacaklari calistiriyor minicik bisey, fiyati da uygun.
Stepper aldım kullanamadım ne yazık ki. Yürüyüş takıntım var sanırım birax

Ay ben de emzirmeye güveniyorum. Şimdiden kendimi şartlıyorum tatlı yok, karbonhidrat yok diye. Eğer ipin ucu bir kaçarsa bittim ben. Hemen slinge bakıyorum internetten. İnşallah düzgün bağlayabilirim

Ergonomik tasiyicilar var dogumdan itibaren kullanilan, slingim de var ergom da.
Ergoyu tek gecerim.
Slingi zaten ilk 6 ay rahat kullanirsiniz sonrasi zor.

Stepper aldım kullanamadım ne yazık ki. Yürüyüş takıntım var sanırım birax

Anladim.
O zaman bebek arabasi icin yagmurluk tarzi ortuler var, onlardan edinin, nefes aliniyir icinde, transparan yanlarinda minik delikleri oluyor- yagmur yagis olursa
Bebegi atin arabaya, giyinin sIkica yuruyuse cikin.
Slingde bebek uzun sure tasinmiyor, hem bebek icin iyi degil hemde bel boyun agrisi sebebi.
Bn slingi uyutmak icin bide hizlica yemek yaparken kullanirdim.
Iki cocuk buyuttum, en mantiklisi rahat korunakli bi bebek arabasi, el altinda da acil durumlar icin tasiyici

Kesinlikle baglarsiniz. Ilk zamanlar sacma sapan oluyor ama pes etmeyin. Baglama videolari falan var. Benim hayatimi kurtardi. Tuvalete bile oyle girdim😅 anne karninda gibi sakinlesiyorlar.
Ya emzirmeye guvenmeyin valla. Evet vereni var ama ben ve bir kac yakin arkadasim tam tersi aldik😩 yani icimde nasil bir kara delik vardi anlatamam. Yedikce o delikten ucup gidiyor sanki yemekler😂😂 oy oy. 2. Senemdeyim emzirmede, ilk aylarda ki gibi olmasa da hala istahliyim. Bi beceremedim diete baslamayi. Ama cidden sut verdikce cok kalori gidiyor vucuttan. Istahi kontrol edebilirseniz zayiflamamak mumkun degil. Zaten ben o yediklerimi normalde yesem bu kadar ucuz atlatamazdim😂

Daha önceden aşırı kilolu biriydim. Yani 130 kiloyu gördüm. Sonra kendi çabala 58 kiloya düştüm. Uzun seneler kilo almadım. Ama şimdi 30 haftalık hamileyim. Şu anda uzun zamandır ilk defa bu kadar kiloluyum. Kaç kilo aldım bilmiyorum çünkü doktorum hiç tartmadı. Ben de tartılmadım. Çünkü tartıda uzun yıllardır görmediğim rakamları görünce hem mutsuz olacağım hem de yemek yememeye başlayacağım. Elimden geldiğince abur cubur yemiyorum ama arada kaçıyor. Şimdi asıl meselem şu. Tesadüfen çok güzel bir koşu bandı gördüm. Böyle yer kalamayan, değişik bir şey. Ama fiyatı 2800 "TL. Doğumdan sonra dışarıda yürüyüş şansım ne kadar var. Tecrübeli annelere soruyorum. Yani düzenli olarak hergün dışarı çıkıp yürüyebilir miyim? Bazıları yazmış tuvalete bile gidemiyorum diye. Zaten korkuyorum bebek sorumluluğunda. Sizce koşu bandı gereksiz mi yoksa evde olsa daha mı iyi olur? Daha uygun fiyatlı olanlar için yerim yok. Bu çok pratik bir şey. Hatta resmini koyayım. Almalı mıyım?

koşu bandı süpermiş, çok beğendim. İlerde düşünebilirim bundan
benim normal koşu bandım var bilindik modellerden
10 sene önce ilk kızımın doğum sonrasında almıştım
bebeğini al dışarda yürü diyenler olmuş ama bu çok mümkün olmuyor malesef
bende hergün bebeğin dışarı çıkma yanlısıyım ama tempolu yürümek spor niyetine zor bebek ile
gezmek, hava almak, markete falan gitmek için evet ama hızlı hızlı yürüyeyim zayfılayımsa amaç zor
çünkü kesintisiz uyuduğu zaman çok az, ya acıkıyor ya emziği düşüyor ya canı anne kucağı istiyor ağlamaya başliyor
evde olduğu zaman o uyurken 45dk-1 saat arası hemen yürüyebilirsiniz, veya erken/geç saatde babası oyalarken siz yine yürüyüş yapabilirsiniz
ben bazen gece 22da fırsat bulur yürürdüm, o saatde dışarı çıkıp tek yürümek istemem mesela
kilo vermek için koşu bandı evde çok iyi
ben halen kullanıyorum evdekini, dışarda yürümek tabii daha eğlenceli ama dışarı çıkıp yürü gelene kadar evde 1 saat çıkıyorum duşumu alıp oturuyorum dışarı çıksam üşenirim kesin
bence almalısınız kesinlikle

Back
X