Doğum sonrası göğüs ucu çatlakları

a_aaysenn_n

Üye
Kayıtlı Üye
13 Eylül 2012
6
0
16
İstanbul
Lütfen önerilerini yazarmısınız? 2. çocuğuma hamileyim. Ilkinde doğumdan sonra göğüs uçları yüzünden çok acı çektim. çok zor çocuğumu emzirdim. Yine aynı şeyleri yaşamak istemiyorum. Lütfenyardımcı olurmusunuz.

emzirmeden önce sütünle göğüs ucunu biraz ıslatmak ve emzirme bitimindede aynısını yaparak kuruduktan sonra göğsü kapatmak önlemeye yardımcı oluyor.ayrıca benim göğüs uçlarım kanarken garmastan kullandım çok hızlı iyileşmişti.ayrıca büyükler tahinin üstündeki yağı sürmeyi önerir sen çatlşamadan bi sür bence

Son düzenleme:
çok zor gerçekten 27 günlük bebeğim var tam iyileşiyo derken yine yara oluyor bir kaç gün öncede mastit oldum onu geçsin diye umut ediyorum ben çatlaklar için lanolin tüpü lila rengi bir krem büyüğünü al 30 lira küçüğü hemen bitiyo onu sür silmene gerek kalmıyo bide en rahat pozisyonu bul öle emzir aynı göğsü uzun süre emzirme ilk 3 gün 5 er dakika sonra 15 er dakika yetiyormuş emzirme işlemin bitince sütünü sağ mutlaka benim gibi mastit olma sağ dolaba koy buzluğa sonra sütün gelmediği zaman kullanırsın neyse emzirdikten sonra süt sür meme uçlarına ve kurumaya bırak hava alsınlar , emzirmeden önce ılık su ile yıka toz tüy kalmasın pis bırakma sakın duşunu al terliyo insan zaten bilirsin sen bunlarıda ben yinede anlatayım istedim canım benim bildiklerim bu kadar acıyor diye emzirmemezlik yapma birikiyo süt iltihap oluşuyo emzirdkçe geçiyo valla, Allah sağlıklı doğum nasip etsin çok kolay olur inşallah...

Lütfen önerilerini yazarmısınız? 2. çocuğuma hamileyim. Ilkinde doğumdan sonra göğüs uçları yüzünden çok acı çektim. çok zor çocuğumu emzirdim. Yine aynı şeyleri yaşamak istemiyorum. Lütfenyardımcı olurmusunuz.

valla canım ben doğumdan 2 ay önce başladım yöntemlere ilk bebeğimi doğurdum ama arkadaşlarımdan biliyodum ne kadar acıyacağını o yüzden baştan önlem alim dedim . lansilon diye bi krem var her gece onu sürdüm yatmadan ,ayvanın çekirdeğini kaynat dediler(bal gibi oluyo kaynatınca )pamukla onu sürdüm gündüzleri;doğumdan sonra sütümle gögüs ucumu sildim,hergün duş aldım ,asla kuru bırakma
dım ;yani bana denilen herşeyi yaptım nerdeyse ama sonuç ;fiyasko resmen ağlayarak emzirdim ilk 1 ay inanki eğer çatlayaclağı varsa istediğini yap çatlicak.üzgünüm ama acı gerçekler bunlar

bende ikinci doğumumu yaptım bi buçuk aylık bebeğim ilkinde resmen kanıyordu ve kan emiyordu oğlum.sonra lansınoh un kremini kullandım uzun zaman sonra topladı ama çok uzun süre emziremedim hep sıkıntılı olduğu için. ikinci oğlumda deneyimli olmamdan dolayı ilki kadar sıkıntı yaşamadım ama gene de çatladı emzirirken çok acıyordu özellikle sol göğsüm.sana tavsiyelerim doğumdan önce muhakkak göğsünü hazırla bol bol krem sür.ben çok farklı ürünler kullandım lansınoh bence gayet iyi.dermo mommys ın de bir ürününü kullandım çok pahalı ama güzel.fakat lansınoh bence yeterli olucaktır.doğumdan önce muhakkak soğanı kesip göğsüne sar.doğumdan sonra sonra da eğer sıkıntı olursa göğsünün durumuna göre medacassol sür ve mutlaka göğüs kalkanı kullan.eğer kalkan koymassan sürdüğün krem göğsünde kalmıo bir türlü iyileşmior.kalkanı muhakkak koy göğsüne bana çok iyi geldi.hemde sütüde biriktirio ziyan olmuo.ve ilaçı sürdükten sonra uzun süre ondan emzirme iyileşmeye zaman olsun emzirmeden öncede sil.bir süre sonra muhakkak toplıcaktır.bu arada lansınohu sürmeye hep devam et hiç ihmal etme bunları düzenli yaparsan çok sıkıntı yaşamazsın.bende ne zaman geçicek die bekliodum şimdi iyiyim çok şükür.sütünle ıslatıp kurutmakta iyi gelir aralarda mutlaka hava aldır göğüslerine.

ah ben neler çekmiştim kızımdaaa.dr luk bile olmuştum.sonra tesadüfen burda bir topikte arkadaşın biri derdime derman olmuştu.lansinohtu organik kremdi vız gelmişti.
şimdii reçetemiz şudur:
küçük bir cezveye yarım çay bardağı hakiki zeytinyağı koyuyoruz.metal bir çay tabağıyla ağzını kapatıyoruz.(cam ya da porselen çatlayabilir)kapak kapalıyken yağı ısıtıyoruz.çok fazla yakmadan tabi.kapağı hiç açmadan bi kenarda soğutuyoruz.soğuyunca temiz küçük bir kavanoza aktarıp kapaklı tabiki,günde birkaç kez sürüyoruz.bu kadaar.o arkadaşın babannesi miydi bir büyüğünün tarifi.
ama bana öyle iyi gelmişti ki.inşallah bebeğim doğsun hayırlısıyla yine yapıcam:nazar:

canım benimde 70 günlük bebeğim var.o göğüs ucu catlağından ne cektiğimi ben bilirim.ağlayarak emziriyordum hele emzirmek için bebeğimi kucağıma aldığımda memeyi ilk kavrama anları cok acı vericiydi.lansinosh kullandım verdiğim paraya yazık hiç bir halta yaramadı.zeytinyağı denedim olmadı.doktor zytinyağı tek basına etkili olmaz ozonlanmış zeytinyağı kullan dedi onuda denedim biraz etkili oldu desemde çok faydasını göremedim.tek çözüm bence anne sütü emzirmeden önce göğsünü biraz sıkıp meme ucuna sür sütünü.doğumdan sonra illaki 15 gün acıyor göğüsler malesef

benim doğumdan sonra çatlaklık olmadı acı biraz oldu bir hafta sonra alıştım .. ama bunun needeni doğru emzirmemekle alakalıymış demekki meme ucundadki kısmını bebeğin ağzına koyduğunuz için çatlaklk zorlanmalar olalbilir..doğru olan ise memedeki kahverengi kısmı tamamen bebeğin ağzına yerleştirip emzirmeye çalıştığında olmazmış benimki öyle oldu:31:

moral bozmak istemem ama ne kremler ne yağlar neler yaptım hiç biri fayda etmedi bide üstüne mastit oldum ateşlendim hastalandım herşeyin geçeceği bi zaman var.biraz zaman biraz sabır...

Back