- 19 Ağustos 2008
- 810
- 628
- 648
- 45
- Konu Sahibi pempe_panter
arkadaşlar ben normal doğum yaptım doğumdan sonra fizyoterapist hergün yanıma gelip bana birkaç egzersiz yaptırdı. uterusun toparlanması göbeğin gitmesi için çok faydalı oldu hastanede 5 gün kaldım ve 5 gün boyunca fizyoterapist gelip bana egzersizleri yaptırdı herkese tavsiye ederim.
egzersiler şöyle
nefes alırken karnı şişirebildiiniz kadar şişirin. nefesi sonuna kadar verirken karnı sırtınıza yapışacakmışçasına hissedin bunu sırt üstü yatarkn 5 defa yapın. sonra sırtüstü yatar pozisyonda ayakları çekin. sol bacağınızın bileğini sağ dizinize koyun aynı egzersizi yapın 5 er defa. sağ ve sol olmak üzere.
sonra emekler pozisyona geçin yatak üzerinde ve aynı nefes alma hareketlerini yapın. karnı sıkmaya özen gösterin ama.
kesinlikle faydasını göreceksiniz ben çok iyi durumdayım.
ayrıca doktorunuza sorun doğumdan sonra 48 saat süre içerisinde günde 2 defa bi damla verdiler. onu içtiimde sanki adet sancısı çekiyormuşum gibi oluyordu. uterus toplanıyormuş
benim tavsiyelerim bu kadar. hepinize hayırlı doğumlar
kızım 3 aylık ben doğumdan önceki halime kızım 40 günlükken dönmüştüm .
göğüslerde biraz sıkıntı var onları da egzersizle toparlamaya çalışacağım.
canım, "sonra sırtüstü yatar pozisyonda ayakları çekin. sol bacağınızın bileğini sağ dizinize koyun aynı egzersizi yapın 5 er defa. sağ ve sol olmak üzere." diye anlattığın egzersizi ben anlamadım biraz daha ayrıntılı tarif edebilir misin?