• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Doğum sonrası göbüşler ne durumda?

sezeryan doğum yaptım 4. gün dr bana korse taktırdı
medikalcilerden aldık
sezeryan doğum yapanlar için satılan korseden

henüz 1 ay oldu
hiç bir zararı olmadı

bende eski halime döndüm aldığım bütün kiloları verdim ama göbüş duruyo çok rahatsız oluyorum incecikken birden kocaman göbekli oldum

mrba bence canınızı hiç sıkmayın benim bu ikinci doğumum ilkinde göbeğim hemen erimşti şimdi azda olsa var 2.5 ay oldu doğum yapalı. karın kaslarının kendini toplaması 4-5ayı bulur belkide daha fazla sen canını sıkma bende sen gibi göbeğim ya erimezse ben ne giyerim falan olmuştum yani adet görmeye başladıkçada karın iniyor dikkat et bak

peki ya çatlaklara ne çözüm bulacağız? salyangoz kremi falan diyorlar ama bilmiyorum.lazer tedavisinide sorucam

arkadaşlar ben ilk çocuğumu da sezeryan yapmıştım hiç kalmamıştı göbek şimdi de sezeryanlıyım doğal olarak ama doktorum sakın korse kullanma kaslar kasılıp eski haline gelmeyi kendisi yapması lazım dedi ve spor yap dedi

ya benim bebeiş 7 ayına giriyo ama göbiş çok büyük değil ama çok gevşek ayakta belli olmuyo pek ama banyoda yere doğru eğilince benden önce eğiliyo torba gibi aynı sinir oluyorum sanırım zamanla sıkılaşmayacak ancak sporla bu güğn spora başladım bakalım ne olacak sizinkiler noldu sıkılaştı mı mekik çeken var mı aranızda mekikle sıkılaşıyomu

pilates yapın çok faydalıymış.ebru şallı tv 8 de hergün yapıyor.bende denedim ama arkadaşım kızdı 2 ay önce sezeryan oldum.zararı olabilir dedi .göbişten bende kurtulmak istiyorum.ilkinde çabuk gitmişti.ama bu sefer var biraz 72 den 59 a indim ama göbiş salllanıyor yaaaa

evet zaten mesele büyüklük değil benim büyük değil ama sallanıyo o çok sinir oturunca da kat kat oluyo mekik çekiyorum bakalım

arkadaşlar ben normal doğum yaptım doğumdan sonra fizyoterapist hergün yanıma gelip bana birkaç egzersiz yaptırdı. uterusun toparlanması göbeğin gitmesi için çok faydalı oldu hastanede 5 gün kaldım ve 5 gün boyunca fizyoterapist gelip bana egzersizleri yaptırdı herkese tavsiye ederim.
egzersiler şöyle
nefes alırken karnı şişirebildiiniz kadar şişirin. nefesi sonuna kadar verirken karnı sırtınıza yapışacakmışçasına hissedin bunu sırt üstü yatarkn 5 defa yapın. sonra sırtüstü yatar pozisyonda ayakları çekin. sol bacağınızın bileğini sağ dizinize koyun aynı egzersizi yapın 5 er defa. sağ ve sol olmak üzere.
sonra emekler pozisyona geçin yatak üzerinde ve aynı nefes alma hareketlerini yapın. karnı sıkmaya özen gösterin ama.
kesinlikle faydasını göreceksiniz ben çok iyi durumdayım.
ayrıca doktorunuza sorun doğumdan sonra 48 saat süre içerisinde günde 2 defa bi damla verdiler. onu içtiimde sanki adet sancısı çekiyormuşum gibi oluyordu. uterus toplanıyormuş
benim tavsiyelerim bu kadar. hepinize hayırlı doğumlar
kızım 3 aylık ben doğumdan önceki halime kızım 40 günlükken dönmüştüm .
göğüslerde biraz sıkıntı var onları da egzersizle toparlamaya çalışacağım.

kızlar bende 2 ay önce sezeryanla doğum yaptım ilk kontrolde doktorum egzersiz kağıdı vardi 15. gün başla dedi ben tembel olduğum için ara ara yaptım ama dikişime hiçbir zarar vermedi 1 haftadır düzenli yapıyorum dikişinize bişey olmaz korkmayın...doktorum korse kullanma kol alçıya alındığında nasıl incelirse korsede öyle inceltir ama karnın kaslanmaz güçlenmez dedi...çatlaklar için lıerac ampul kullanıyorum 1 hafta oldu 8 hafta kullanmalıymışım işe yararr umarım sonucu paylaşırım...

Bende sezeryanla doğum yaptım, 10. günümde korse kullanmaya başladım, 5 gündür takıyorum ama ciddi ciddi işe yarıyor, o altta kalan sarkık kısımda işe yaramıyor ama rahmin üst karından görülmesini azalttı şişliği aldı biraz... Zaten rahmin ufalması 6 hafta sürüyormuş..
Korse konusunda tam bedeninize göre olanı alın. Küçük alırsanız sıkıntıdan takamazsınız. Büyük alın biraz, üstünüzden düşecek kadar büyük değil tabi, şöyle toparlasın yeter.
Karın kaslarını tembelleştiriyordur evet doğru ama öyle çok takmıycam zaten karın kaslarımı sonra çalıştırırırm. bi 40 ım çıkana kadar gün içerisinde arar ara çıkarıp takmayı düşünüyorum.

benimde bebeğim 7,5 aylık oldu kilolarım çoğunu verdim.böle iiyim ama eski kiloma dönmek için 5 kilo daha vermem lazım 51 le hamile kalmıştım şimdi 56 kiloyum. göbeğim var hala emzirdiğim için çok fazla boğazımı kısamıyorum.kıyafetlerim olmuyo ona sinir oluyorum.koşturmaktan egzersiz yapmayada fırsat bulamıyorum.şimdi sabahları aç karnına elma sirkesi ve bal içiyorum zayıflatıyomuş.inş işe yarar. bide kilotlu çorabı kesip giymeyi deneyeceğim bakalım.sizler daha yeni doğum yapmışsınız sakın acele etmeyin.süt olması herseyden önemli...

benim de kalmadi göbis falan cok sükür.bol bol yürüyüs yaptim,yediklerime de dikkat ettim.ve en onemlisi de bol bol emzirdim.
ama zayiflayayim derken de yememezlik etmedim valla aksine tatli seyler yedim süt olsun diye,ama hic sütüm olmadi halen az..

ya sezeryan sonrası bu kadar erken korse kullanmak doğru mu... ben de 56,5 kiloyla hamile kalmıştım.66,5 kiloydum doğuma giderken.bebeğim 13 günlük ve ben 57,5 kiloyum ama hafif göbüş var. o da zamanla geçer sanırım.zaten 1 hafta öncesine göre gayet küçüldü.

kizlar ben 60 kiloyla hamile kaldim (boyuma gore kilolu hamile kaldim gerci) 78le doguma girdim, sezeryan oldum, oglum 4 kiloya yakin dogdu, yaklasik 2 ay sonra 65 e dusmustum, simdi 6. ayimiz bitti hala emziriyorum ve 3,5-4 kilo falam kaldi ve tabiki de tahmin edebileceginiz gibi hepsi gobekte!!! Ben de bazi arkadaslar gibi daha emzirirken karnimin gurldadigini hissediyordum ama 6. aya kadar ek gida vermedigim icin oglumun sagligi daha onemli diyerek yemeden hic kesmedim, cikolatalar da dahil:)) simdi 6 ayimiz bitti, ek gidaya gectik ben de artik daha mantikli yemeye calisiyorum, tatliyi kesmeye calisiyorum, ve de insallah yuzmeye baslayacagim, yuzmek cok cabuk sikilastirir diyorlar bakalim, bir de su sikilastirici kremlerden kullanmak istiyorum deniz anasi kivamindaki gobegime, kullanan var mi? sonuclari yazarsaniz sevinirim...
bu arada annemin zoruyla korse aldim ama bu sicakta hele de hayatta takamam valla, naapalim, hareketle vercez artik:DD

arkadaşlar daha önce buradan yazmıştım göbeğim çok büyük değil ama acayip deforme olmuş durumda banyoda eğilince aşağıya öyle bi sarkıyo ki görünce sinir oluyorum diye, sadece bi haftadır bazı hareketler yapıyorum bu gün baktım baya bi toplanmış sıkılaşmış ve daha küçük gözüküyo
yaptığım hareketler şunlar: yere uzanıyorum ellerimle kalçama destek vererek bacaklarımı havaya kaldırıyorum ve hiç yere değidirmeden havada 1 den 20 ye kadar rakamları yazıyorum iki bacakla birden bu karnı acayip sıkıyo, birde basen için var: onda da bi bacağı kaldırıyorum sadece aynı işlemi tekrar ediyorum sonrada öbür bacağı, bu da karnı biraz sıkıyor gene ama daha çok baldır baseni sıkıyor zaten yaparken hissediliyo, ben mekiik çekme özürlü olduğum için bu hareket bana daha rahat geldi tavsiye ederim bi haftada bu kadar gözle görülür toplanma olduysa bir iki ay yapsam bayağı iyi olacak sanırım

kızlar ben bi mekik aleti aldım işe yarıyor platesde yapıyorum biraz toplandı gibi... ya benim kaburgalarım çok açık sizinde öylemi arası 4 parmak

Ben 60 kilo ile hamile kaldim 72 kilo ile dogurdum oglum suan 8 haftalik ve ben yine 60 kiloyum..Eski kiloma cok cabuk döndüm ama sanki daha sisman gözüküyorum...Hamilelikten önce 60 kilo ile bu kadar iri ve selulietli degildim...Simdi göbek basen her taraftan cikiyor,anlamiyorum 9 ay icinde kaslarim bu kadar yumsadimi,sporda yapamiyorum tek umudum yürüyüsle biraz düzeltmek...Yürüyüse cikarken ayagima agirlik takiyorum ve belimede satin aldigim terleten bir kemer takiyorum..

Back