Anladım. Hiç bir erkek baba oldu diye cinsel dürtülerini sıfırlamaz zaten, kimisi böyle söyleyerek inandırmaya çalışıyor ama inanın o iş öyle olmuyor çünkü onlar bizden epey farklı bu konularda.
Siz varken, doğum ve lohusalık sürecini atlatmışken, üstelik hazır olduğunuzu ve istediğinizi belli ederken size dokunmayıp bunu kendi dünyasında yaşaması, o dünyasına sizi almaması çok sinir bozucu hakikaten.
Ama daha da sinirleriniz bozulmaması adına açıkça konuşun, çekinmesin sizden, neyden rahatsız oldu, hangi sahne onu irite etti açıkça ve sakinlikle sorun, verdiği cevabı saçma olsa da anlamaya çalışın. Konuşarak çözülür diye düşünüyorum, sizinle konuşamıyorsa ya da çözüm bulamıyorsa da birlikte terapi alın. Uzman kişilerle ve yaklaşımlarla daha kolay çözülür sanırım. Ama mutlaka terapiyi kabul etsin, ettirin, yoksa bu şekilde ortada sağlıklı bir evlilik kalmayacağını, sizin de ondan uzaklaşacağınızı ve aranızın kapanmamak üzere açılabileceğini belirtin.
Bu konuda ona da iş düşüyor çünkü, bu kadarını yapmayı, düzelmeye çalışmayı kabul etsin. Hem psikolojik hem fiziksel olarak size de yazık. O baba olunca erkekliği bitmediği gibi, siz de anne olunca kadınlığınızı kaybetmediniz zira. Hem de en çok sevgiye, beğenilmeye ihtiyaç duyduğunuz zamanlarda.
Hayatta birilerinin çocukları, bizim çocuğumuzun anne babası, birbirimizin karı kocası, patronumuzun çalışanı, birinin kardeşi, ablasıyız ve her misyonumuzu olması gerektiği gibi yaşadığımzda sağlıklı bireyler oluyoruz. Şuan eşinizin yaşadığı babalığını ve kocalığını karıştırma durumu sağlıksız olanı ve bunun sağlıksız bir durum olduğunu kabul etsin mutlaka, kabullendikten ve gerçekten çözüm bulmak istedikten sonra her şey düzelir diye düşünüyorum.