Doğum sonrası bebek ziyareti

Merhaba herkese, bu başlık eminim defalarca açılmıştır ama yeni anne olarak bende fikirlerinizi almak istedim. Geçen ay doğum yaptım henüz 40mızda çıkmadı. Ziyaretler daha 5 günlükken başladı. Yakın olan aile üyeleri zaten yardımcı olmak için hep yanımda ama birinci derece yakınlar dışında gelenlere anlam veremiyorum. İnsan kırmamak için de birşey diyemiyor. Bu durumu yaşayan kişiler nasıl bir süreç izlediniz, bu süreci nasıl atlattınız acaba? Şimdiden teşekkürler.
Kabul etmeyin ya uygun bir dille söyleyin çok salgın hastalık var geldi mi hemen geçmiyor da. Bebeğin daha çok küçük zor olur ilaç bile kullanamaz

Bu kadar da abartmayin ya
Bir defaya mahsus geliyorlar zaten
İnsanlar neden hep negatif. Bu kadar negatiflikle hayatta nasıl mutlu olmayı başarabiliyorsunuz
İnsanlar negatif değil, kış ayı herkes hasta kimde ne var belli değilken yenidoğanın yanında ne işi var insanların. Milletin evine doluşmaya, daha gözünü açmamış bebeği görmeye ne meraklı millet.

Merhaba herkese, bu başlık eminim defalarca açılmıştır ama yeni anne olarak bende fikirlerinizi almak istedim. Geçen ay doğum yaptım henüz 40mızda çıkmadı. Ziyaretler daha 5 günlükken başladı. Yakın olan aile üyeleri zaten yardımcı olmak için hep yanımda ama birinci derece yakınlar dışında gelenlere anlam veremiyorum. İnsan kırmamak için de birşey diyemiyor. Bu durumu yaşayan kişiler nasıl bir süreç izlediniz, bu süreci nasıl atlattınız acaba? Şimdiden teşekkürler.
Benide çok aradılar 3 4 aylık olsun biraz palazlansin oyle gelin ne siz bana darilin, nede ben kimse gelmedi diye size darilayim bu surecte dedim.
Kimsede bir şey demedi, çocuk kücük ilac kullanabilecek pozisyonda değil aşıları yok henüz ben çocuklu misafirlerin çocuklarini özellikle yaklastirmamistim.
Okula gidiyorlar kizamik vs salgini vardir da henuz kuluckadadir haberleri yoktur vs diye.

Gelmek istediklerini söylediklerinde henüz kendimi toparlayamadığımı söyleyip kibarca geri çevirdim, iki aylık olduktan sonra kendim davet ettim

Siz ayıp olmasın diye bir şey diyemiyorsunuz, onlar da ayıp olmasın diye geliyor fjxzrjsjjsjsjtxxsj Türkiye'nin muhteşem gelenekleri.

Kabul etmeyerek tabi ki ? Kızım iki haftadır antibiyotik kullanıyor iki yaşında küçücük el kadar çocuğu hasta etmemek için mesela sende mi kabul etmesen? Korusan çocuğun

Biz eşimle karar aldık,kırkı çıkana kadar ziyaretçi almayacağız diye. Kirilanlar oldu ama yapacak bir şey yok,pandemi de vardı o zaman önceki kadar yoğun olmasa da. Sadece bir yakinimi ceviremedim o da sokağa kadar gelip haber vermişti. İnsanlar düşüncesiz davranıyor maalesef hayır demezsiniz anlamıyorlar. Gelenleri bebeğe yaklastirmayin. Bağışıklığı düşük aşıları tam değil.

Bir tanıdığımız WhatsApp Durumuna yazmıştı..Bebek görmek için ziyaretleri kabul edemiyoruz diye..belki siz de öyle yapabilirsiniz

Bi anımı hatırlattınız bana eşimin iş yerinden arkadaşı ve eşi 5. Günde gelmişlerdi üstelik Sezeryan ikiz doğum yaptım ben :) tabi yaşamadan anlamıyor kimse neyse gel zmaan git zaman kız doğum yaptı 40 çıkmadan gitmedim 2 aylıktı gittiğimde hediyesi olduğundan gittim aslında kız hala sızlanıyordu o da sezaryan yapmış doğumunu ağrım var diye e sen bana 5. Gün gelmiştin diyemiyorsun 😅 velhasıl istemediklerinizi kabul etmeyin havalar soğudu bebeğin bağışıklığı düşük diye geri çevirin bnce

Arayanları ben cevaplayamadım zaten, annemi aradıklarında Balbazaar kendini henüz toplayamadı, başka zaman inşallah diyerek geçiştirdi. Anlayan anladı, ısrarcı olanlara da ben alıp telefonu henüz misafir ağırlamaya hazır değilim dedim.
Şimdi bir arkadaşım doğum yaptı, ortak arkadaşlar gidelim de gidelim diye tutturdu. Ayıp olur mantığı var, oysaki gitmek daha ayıp bence. Doğum kolay bir süreç değil, sonrası da öyle...

Bu kadar da abartmayin ya
Bir defaya mahsus geliyorlar zaten
İnsanlar neden hep negatif. Bu kadar negatiflikle hayatta nasıl mutlu olmayı başarabiliyorsunuz
Negatiflikle ne alakası var?
Doğum yaptınız mı hiç?
Yaptıysanız da sonrasında zorluk yaşadığınız bir doğum yaptınız mı?
Benim bağırsaklarım yırtıldı, bırakın tuvalete gitmeyi popomun üzerine bile oturamıyordum. İnsanlar bebek göreceğim ayağına saatlerce oturup hizmet bekleyecek diye canımın acısını yok mu sayayım yani negatif olmayacağım diye.
Kaldı ki her şey yolunda olsa bile insan ilk 3 ay bebeğe, yeni düzene alışmaya çalışıyor, ruh hali çok yolunda olmaıyor. Bebek görmeyince kaçmıyor yani kısacası.

bu bebek görme merakını hiç anlamıyorum ben. bebek bu mikrop kapmaması lazım, ne diye evin içine doluşmak için sıraya giriyor bu insanlar acaba. bence kabul etmeyin kimseyi, açık açık söyleyin misafir kabul etmek istemediğinizi, çok uykusuz kaldığınızı vs vs..

Bence böyle seylere sadece anne kendisi Karar verir. Mesela görümcemin dogumdan sonra hem hastanede hem evde bir sürü misafiri oldu.Sevincini herkesle paylasabildigi icin cok mutlu oldu (bebegi uzun bekledi cünkü). O mutluydu Problem etmedi o yüzden. Ben en yakin akrabalari haric daha gec kabul ettim. Cünkü o süreci daha sakin toparlanarak gecirmek istedim. Herkesin yapabilecegi ve istegi farkli olabilir. Bizim toplumda böyle kararlara empati ile yaklasmayan cok. Küssen mi dersin, olay cikartan mi dersin. Su aylarda ortalik hastalik kayniyor (corona en basiti) o yüzden insanlarin kendileri bilincli davranip beklese herkesin hayrina olur.

X