• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

doğum sonrası anal fissür oluştu kızlar yardım!!!

06_gelincik_05

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
16 Şubat 2010
142
7
118
Amasya
selam kızlar!!!
doğum yapalı 45 gün oldu.normal doğum yaptım.bebeğim tam anlamıyla angaje olmadığı için yani başı aşağıya çok fazla inmediği için biraz zor bir doğum oldu.çok fazla ıkınmaktan anal fissür oluşmuşbilmiyorumkismile.oluşmuş diyorum çünkü ilk zamanlar birşey yoktu bebek bir aylık oldu ondan sonra tuvalette zorlanmaya başladım.aslında çok fazla kabızlık gibide bir sorunum yok ama neden oldu bilmiyorum.çok zor bir durum kızlar nasıl bir acı anlatamammafoldumben.tuvalete giricem diye aklım çıkıyor.işkence gibi.aynı sorundan muzdarip olanlar var mı?doktor sıcak suda oturma banyosu yapmamı söyledi.sizden bu sorunla karşılaşıp başka bir tedavi uygulayan var mı?yada iyi geliyor dediğiniz bir krem.tavsiyelerinizi bekliyorum:gitme:.

canım benimde aynısından oldu senin gibi ilk zamanlar bişey yoktu 40 ım çıktıktan sonra oldu .gece yatmadan önce bepanthen krem ile anestol kremi elinde karıştırıp sür bir de günde bir kaç kez yani aklına geldikten o bölgeyi batikonla temizle benim bir iki hafta içinde tamamen geçti canım çok geçmiş olsun umarım sende kolay atlatırsın .

ahhhhhhh Allahım
aynı derdi çekiyorum
önce hemoroit sandım ama değilmiş
ben sezryanla doğum yapmama rağmen oluştu nasıl olduysa
40 ım çıktıktan sonra zorlanmaya başladım çok da kamadım kendimi malum dikişlerden
ama oldu nasıl olduysa
kaç haftadır çekiyorum
bu gün aşı için sağlık ocağına gittik
hazır doktoru yakalamışken şikayetlerimi anlattım
bana anestol.teramisin.kortos die üç krem verdi
bunları karıştırıp sürmemi istedi
daha bu gün yaptım
hanüz dışarı çıkamadım
inşallah kurtulacam bu illetten
çok zor yaa
tuvalete gidecem diye aklım çıkıyo

evet gerçekten insan tuvalete nasıl gidicem diye bütün gün düşünüyo.bir kremde ben buldum iyi gelen.madecassol diye çatlak kremi varya o bu çatlağıda yeniliyormuş.onlardan fayda görmezsen birde bunu dene.yengemdede aynı sorun vardı o söyledi.

sanki bi nebze azalttı acımı ama daha ilk günden bir etki beklemedim
göğüs yaralarım geçti bununla cebelleşiyorum şimdide anne olmak hakikaten çok zor
iş doğumdan sonra başlıyor ondan öncesi sefa sürüyormuşum yahu

hakikaten öyle.normal doğum yaptım güya vücudu yeniliyor diye ama dikişi bi yandan çatlağı bi yandan ağız tadıyla totomun üstüne oturamıyorum yahukaydirigubbakcemile3

göğüs ucu geçti Allaha şükür ama bir ay ağlayarak emzirdim.meğer acısız emzirmek ne büyük bi keyifmiş

kızlar bende aynı dertle aylarca uğraştım,hayatım cehenneme dönmüştü,sonunda ameliyat olmak zorunda kaldım.hem yanlış beslenmeden hemde utanıp doktora gitmediğim için çok ilerlemişti.size tavsiyem,iyileşene kadar kesinlikle ve kesinlikle kabız olmayın,her zorlanmada o çatlak biraz daha büyüyor.hergün günde birkaç kez fırsat buldukça sıcak su dolu bir leğenin içine oturup en az 10 dakika bekleyin.sonrasındada elinize bir eldiven takıp iyice içerilere kadar bepanten merhem yani yağlı ve koyu kıvamlı olandan sürün.bir hafta 10 gün özen gösterirseniz iyileşir.yoksa benim gibi ameliyat olmak zorunda kalırsınız.bunun ameliyatı da çok zor.ameliyat sonrasında anamdan emdiğim süt burnumdan geldi.her tuvalete çıkışım doğum yapmaktan beterdi.acıdan bayılacağımı zannederdim.o yüzden mutlaka ilerlemesini engelleyin.kabızlığa çözüm bulamıyorsanız günde iki elma yiyin sabahları sıcak su için aç karnına,olmadı 1kaşık zeytinyağı yutun üstüne sıcak su için çok iyi geliyor.

selam kızlar!!!
doğum yapalı 45 gün oldu.normal doğum yaptım.bebeğim tam anlamıyla angaje olmadığı için yani başı aşağıya çok fazla inmediği için biraz zor bir doğum oldu.çok fazla ıkınmaktan anal fissür oluşmuşbilmiyorumkismile.oluşmuş diyorum çünkü ilk zamanlar birşey yoktu bebek bir aylık oldu ondan sonra tuvalette zorlanmaya başladım.aslında çok fazla kabızlık gibide bir sorunum yok ama neden oldu bilmiyorum.çok zor bir durum kızlar nasıl bir acı anlatamammafoldumben.tuvalete giricem diye aklım çıkıyor.işkence gibi.aynı sorundan muzdarip olanlar var mı?doktor sıcak suda oturma banyosu yapmamı söyledi.sizden bu sorunla karşılaşıp başka bir tedavi uygulayan var mı?yada iyi geliyor dediğiniz bir krem.tavsiyelerinizi bekliyorum:gitme:.

canım bende normal doğum yaptım ve aynen 1- ay sonra bende fissür oldum nasıl acıdığını çok iyi biliyorum ve bazen kanıyorduda tuvalet sonrası popomun üstüne oturamazdım biçok merhem denedim hemde emzirdiğim halde sürmemem gerekenleri bile sürdüm çünkü çeken bilir bunu ama geçiremedim belki inanmıyacaksın ama bigün gene acılar içinde wc deyim yüzüme bepanten krem sürerim banyoda gözüme ilişti okudum üzerini fissür çatlaklara iyi geldiği yazıordu inanmadan sürdüm bi umut .... ilk sürmem de inan o yanma hissini aldı kaşıntıda oluyordu oda geçti ve 1-2 gün sürekli ılık suyla o bölgeyi yıkayıp bepanten sürdüm geçti ve halaa inanamıyorum nasıl geçirdi Allahıma şükür bidaha olmadı inşallah sanada bi faydası olur hem çok ucuz yollu hemde sonuç çok i,yi..Allah yardımcın olsun cnm.

bende 3 ay önce ameliyat oldum çatlağımın çok derin olduğunu söyledi doktorum dayanılmaz acılarım vardı, ameliyattan sonra çok iyiydim hiç bişeyim kalmamıştı fakat 15 gündür acılarım eski halini aldı :( tekrar doktora gitmek istemiyorum çünkü yine ameliyat diycek.. hiç bişey yiyemiyorum tuvalete gitme korkusundan :( bu sitede bazı arkadaşların önerileri vardı en son ihtimal onları deniycem öğlende ilk işim mısır çarşısından Böğürtlen kökü ve Ballı kudret narı almak umarım şifayı onlarda bulurum..

Bir allahın kuluda tamamiyle geçti desin yok yok olanlarda ameliyat olanlar onlarda tam kurtulmuş değl ne yani ömür boyu çekecekmiyiz bunu benimde doğumdan sonra oldu normal doğum ve 14 dikişim var diye kastım hep wcde kendimi bide kabız olunca hep nedir bu çektiğimiz ne kadar çokj insan var bundan muzdarip drum bana çok ilerlememik yeni olmuş dedi fitil verdi tam geçer gibi oldu bir pilav yedim mevlütte tekrar oldu 6 ay oldu geçmedi hayır ameliyatla tamamiyle geçse bugün olcm ama ondan sonrada kabız olsan tekrar ediyomuş lahmacuna böreğe kebapa dürüme hasret kaldım ben ultraproct adı fitilimin çok iyi geldi bana bide kantaron yağı duydum bugğn aldım yara kapatıcı inş inş iyi yapar allaım kurtarsın bizi her namazoımdan sonra bu hastalığı çekenlere dua ediyorum kurtulalım diye misafirliğe bile gidemiyo insan tuvaletim gelirse diye napcaz bilmiyorum gerçekten devasını bilen allah rızası için banada msj atsın böğürtlen suyuda iyi geliyo ama hiç biri tamamiyle geçirmiyo allahım yardım etsin bize en azından wcden sonraki ağrımı geçirdi napim bunada şükür offf offff

Anestol kullandım 5 dakika uyuşturuyo o kadar aynı acı devam ediyo sonra kortosu bende duydum ama daha kullanmadım en büyük çaresi kabız olmamak sevdiğim o kadar ç,ok şeyden vazgeçtimki 6 aydır hasretim bazen ağlayasım geliyo bıktım sebze yemekten ama napim benden beteride vardır deyip teselli ediyorum kendimi hem bebek hem bu dert allah düşmanıma vermesin inş kurtuluruz yada inş ahirette günahlarımıza kefaret olur bu acılarımız offf offff allah yardım etsin bize inş

Anestol kullandım 5 dakika uyuşturuyo o kadar aynı acı devam ediyo sonra kortosu bende duydum ama daha kullanmadım en büyük çaresi kabız olmamak sevdiğim o kadar ç,ok şeyden vazgeçtimki 6 aydır hasretim bazen ağlayasım geliyo bıktım sebze yemekten ama napim benden beteride vardır deyip teselli ediyorum kendimi hem bebek hem bu dert allah düşmanıma vermesin inş kurtuluruz yada inş ahirette günahlarımıza kefaret olur bu acılarımız offf offff allah yardım etsin bize inş

canım ben ameliyat oldum,3yılı geçti,yani gerçekten ameliyat sonrası perişan oldum çok zordu ama iyiki olmuşum kurtuldum gitti,tekrarlamadı da.zaten ameliyattan sonra 2,3şişe kadar düzenli olarak bağırsak düzenleyici bir şurup kullandım,öyle kronik kabızlığım da kalmadı,zaten aynı şeyleri tekrar yaşamamak için yemek yeme alışkanlıklarımı değiştirdim.
Yani ilaçla geçmiyorsa ve durumun bu kadar vahimse,yaşam kaliteni düşürüyorsa ameliyatını ol kurtul.herkesinki benim kadar zor olacak diye bişey yok,bünyeye göre değişir.doktor bana senin kadar acı eşiği düşük ve yarası zor iyileşen tek bir hastam oldu bugüne kadar demişti

Benimde doğumdan sonra oldu 40 im çıkınca bide sezeryan oldum normalde dogurmadim ama oldu yinede...

Ozaman bi cok krem oturma banyolari vs denedim nafile...

En son bi dr buldum hem hrmoroid hem analfissur vardi...
Hrmoroidden ameliystsiz kurtuldum buzusturucu tedaviyle anal fissurdende ameliyat oldum daha doğrusu catlaga dikis atıldı 5.5 sene oldu kabizda oldum bu süreçte ama tekrarlamadi çok rahat atlattım ameliyat dönemini ben...

Şu an çok çok acı duymuyorum ama çokta rahat değilim olmadı olcam ameliyat çok korkuyorum o yüzden şuan düşünmüyorum ameliyat

Benimde doğumdan sonra oldu 40 im çıkınca bide sezeryan oldum normalde dogurmadim ama oldu yinede...

Ozaman bi cok krem oturma banyolari vs denedim nafile...

En son bi dr buldum hem hrmoroid hem analfissur vardi...
Hrmoroidden ameliystsiz kurtuldum buzusturucu tedaviyle anal fissurdende ameliyat oldum daha doğrusu catlaga dikis atıldı 5.5 sene oldu kabizda oldum bu süreçte ama tekrarlamadi çok rahat atlattım ameliyat dönemini ben...

heryerden size ulaşmaya çalışıyorum :) nolur skleroterapi ile ilgili bizi biraz daha bilgilendirin

heryerden size ulaşmaya çalışıyorum :) nolur skleroterapi ile ilgili bizi biraz daha bilgilendirin
Igneyle buzusturucu tedavi diyede geciyor. Ayakta uygulaniyor hemoroid icin de analfissur icnde uygulaniyor... tabi bunun icin dereceside onemli yeni basladiysa muhyemelen ameliyatsiz bu uygulama yapiliyor.. benyaklasik 6.5 sene once oldum hic bi sikintim olmadi sonrasinda.

Igneyle buzusturucu tedavi diyede geciyor. Ayakta uygulaniyor hemoroid icin de analfissur icnde uygulaniyor... tabi bunun icin dereceside onemli yeni basladiysa muhyemelen ameliyatsiz bu uygulama yapiliyor.. benyaklasik 6.5 sene once oldum hic bi sikintim olmadi sonrasinda.

sizden cevap alabildiğime öyle sevndimki :) benim fissürüm yaklaşık 1 aydır yaşadığım bir olay ve sıkıntılarım çokça yok, tuvalet esnasında problem yaşıyorum. Başka bir yazıda hastane ve doktor ismi vermiştiniz zaten, hala problem yaşamamanıza çok sevindim, allah hepimize şifa versin. çok teşekkürler...

Back