Çok geçmiş olsun. Yaşayan bilir ancak. Gerçekten çok korkunç. Ölümle burun buruna gelmek gibi bişey sizin de kana alerji göstermeniz bi talihsizlik olmuş. Her zaman beterin beteri oluyor. Çok şükür halimize. İnşallah olmaz bi dahaki doğumunuzda. Sezaryenden sonra masaj da zor olmuştur. Hem dikişler hem bastırmak. Benim normal doğum olmasına rağmen masaj yüzünden karnıma bi hafta elleyemedim çok kötüydü.Ocak 14 te tam iki yıl olacak. Sezaryenle ikiz doğum yaptım. Doğum sonrası servise çıkar çıkmaz kabus başladı başımda rahat 10 dr vardı hepsi çabaladı benim için. Göbeğime bastırıp alttan müdahale ediliyordu bir yandan iğneler serumlar takılıyordu. Dr rahmin toparlanmadığını bebeklerin kilosu iyi olduğu için rahmin çok yırtıldığını bu işlemleri senin için yapıyoruz mecburuz sık dişini dedikleri hala kulağımda çok şükür kanamam durdu 3 kere atoni ye girmişim. Tabi çok kan kaybettim kan arandı bulundu neyse kanı vücudum kabul etmedi alerji yaptı elim yüzüm her yanım kızardı kabardı sonra kanı kestiler. Biraz sonra ateşim yükseldi zangır zangır titriyordum her yanıma buz torbaları koyuldu resmen kabustu rahat bir nefes aldığımda gün ışıyordu öğleyin girmiştim sezaryene. Çok şükür ki Rabbim evlatlarıma bağışladı rahmim alınmadı.dr göbekten yapılan bi iğne vermişti 15 gün onu vuruldum içimde kan pıhtısı kalmasın diyeymiş ama hiç demedi ki şu kadar yıl yasak çocuk diye. Bende çok korkuyorum tekrar aynısını yaşarmıyım diye inşallah o acıyı kimse yaşamaz.
Web uygulamasını kur
How to install the app on iOS
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
- Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.
Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Doğum sonrası atoni kanaması
- Konu Sahibi Blgli
- Başlangıç Tarihi
Ayrıntılı Düzenleme
Kimler kimler yazdı?Evet canım karnım çürük gibi ağrıdı bir ay. bebekleri emzirirken karnıma değdiremiyordum.çok şükür bu günümüze geçti gittiÇok geçmiş olsun. Yaşayan bilir ancak. Gerçekten çok korkunç. Ölümle burun buruna gelmek gibi bişey sizin de kana alerji göstermeniz bi talihsizlik olmuş. Her zaman beterin beteri oluyor. Çok şükür halimize. İnşallah olmaz bi dahaki doğumunuzda. Sezaryenden sonra masaj da zor olmuştur. Hem dikişler hem bastırmak. Benim normal doğum olmasına rağmen masaj yüzünden karnıma bi hafta elleyemedim çok kötüydü.
Ay canım aynı şeyleri yaşadım benim ilk ve tek gebelikti bebeğim iri dogdugu için öyle kötü bi şey yasardım ve Doğum tarihimiz ayni bend ocağın 13de tam 2tıl olacak son anda rahmim alınmadı verilen kan alerji yaptı mahf oldum bakalım nasip ne olacakOcak 14 te tam iki yıl olacak. Sezaryenle ikiz doğum yaptım. Doğum sonrası servise çıkar çıkmaz kabus başladı başımda rahat 10 dr vardı hepsi çabaladı benim için. Göbeğime bastırıp alttan müdahale ediliyordu bir yandan iğneler serumlar takılıyordu. Dr rahmin toparlanmadığını bebeklerin kilosu iyi olduğu için rahmin çok yırtıldığını bu işlemleri senin için yapıyoruz mecburuz sık dişini dedikleri hala kulağımda çok şükür kanamam durdu 3 kere atoni ye girmişim. Tabi çok kan kaybettim kan arandı bulundu neyse kanı vücudum kabul etmedi alerji yaptı elim yüzüm her yanım kızardı kabardı sonra kanı kestiler. Biraz sonra ateşim yükseldi zangır zangır titriyordum her yanıma buz torbaları koyuldu resmen kabustu rahat bir nefes aldığımda gün ışıyordu öğleyin girmiştim sezaryene. Çok şükür ki Rabbim evlatlarıma bağışladı rahmim alınmadı.dr göbekten yapılan bi iğne vermişti 15 gün onu vuruldum içimde kan pıhtısı kalmasın diyeymiş ama hiç demedi ki şu kadar yıl yasak çocuk diye. Bende çok korkuyorum tekrar aynısını yaşarmıyım diye inşallah o acıyı kimse yaşamaz.
İkizlerin normal yollamı tedavi ilemiAy canım aynı şeyleri yaşadım benim ilk ve tek gebelikti bebeğim iri dogdugu için öyle kötü bi şey yasardım ve Doğum tarihimiz ayni bend ocağın 13de tam 2tıl olacak son anda rahmim alınmadı verilen kan alerji yaptı mahf oldum bakalım nasip ne olacak
- 22 Aralık 2017
- 16
- 10
- 3
- 36
Zaten muhakkak gebelik olursa doktorlarımı bilgliendircem çok korkuyorum bu yuzdenÖnceki doğumunuzda atoni olması bu doğumdaki olasılığıda arttırıyor. Gerçekten talihsizlik olmuş. Tavsiyem bu gibi durumlar ilk doğumda yaşandıysa bunun hekime ve hastaneye yatış olduğunda hemşirelere söylenmesidir.
Sana da geçmiş olsun canım Rabbim tekrar yaşatmasın o acıyı. İkizlerim normal yolla oldu ben çok istemiştim ikizlerim olsun diye dualarım kabul oldu kalp atışı için gittim iki kalp atışı duydumİkizlerin normal yollamı tedavi ilemi
Maşallah size bende çok istiyorum ikiz olsun ama atoni geçirmiş biri olarak korkuyorum tabiSana da geçmiş olsun canım Rabbim tekrar yaşatmasın o acıyı. İkizlerim normal yolla oldu ben çok istemiştim ikizlerim olsun diye dualarım kabul oldu kalp atışı için gittim iki kalp atışı duydum
Hayırlısı canım. İnşallah ikizlerin olur ama atoni geçirmezsin inşallahMaşallah size bende çok istiyorum ikiz olsun ama atoni geçirmiş biri olarak korkuyorum tabi
ben de 40. Haftamı doldurduktan sonra mide bulantısı ve kusma şikayeti ile doktoruma gittim doktor nts çekti sancılar başlamış 3cm açılman var sabah gel suni sancı verelim doğurursun dedi.. ben de o kadar huzursuzdum ki sabah hemen gittim sancı falan hiç hissetmiyordum. Suni sancıyı taktılar saat 09.30 gibi bir saat boyunca yavaş yavaş verdiler sonra biraz hızlandırdılar sancılarım başlamadı doktor birden çok hızlı vermeye başladı sadece sırtımda ağrı vardı masaya aldı suyumu patlattı ve açılmam arttı bu sırada saat 11.40 gibiydi sonra biraz yürüdüm bebeğin kafası yerleşsin diye ama yerleşmedi tekrar masaya aldı ve karnıma bastırdılar nefes alamıyordum bu sırada sancılar sık sık geliyor ama 3sn sürüyordu.. bırakın bastırmayın dedim doktor sancın gelirse ıkın dedi bebeğin başı yanlış yerleşmiş dedi öyle deyince ilk sancıda ıkındım ve doğum gerçekleşti.. bu arada ikinci doğumum benim. İlk bebeğimde bebek doğar doğmaz sancılarım kesilmişti bu bebeğimde sanki arttı.. kendimi hiç iyi hissetmiyordum.. doktorum odaya aldı ama kanamadık fazlaydı.. biraz bekledim yatakta hafif bir doğruldum yatak ve her yer kan oldu ebeyi çağırdım geçer birazdan dedi bekledim bira daha süreyi hatırlamıyorum hala devam ediyordu ebe geldi beni doğumhaneye tekrar aldı doktorum dışarı çıkmıştı ( özel hastane) başka doktor vardı hemen geldi ultrason ile baktı kürtaj yaptı sonra kanamam durdu çok şükür.. çok kan kaybettiğim için bir ünite kan verdiler sonra kendime geldim. İyileştikten sonra kontrole gittim rahim atonisi geçirdin çoğu kişi bunu geçirdiğinde ya rahimi alınıyor ya da ölüyor dedi çok şükür sen hafif atlattın dedi.. aklıma takılan şu ben atoni geçirseydim ilk doğumum da da sıkıntı yaşardım.. ikinci doğumumda suni sancının birden hızlandırılması mı etkili oldu anlayamadım .... rabbim kimsenin evladını anasız bırakmasın...
Tekrar hamile kaldınız mı inş buradasınızdır bu konuda bende zor günler geçirdim şu an hamileyim ve korkuyorumcok gecmis olsun aynen bende atonı gecrdım ıkı yıl once ve +cook tehlikeli korkunc gectı ve gebelik ıstıyorum ve prenses olsun ıstıyorum senin atonı sonrası kac sene sonra dogum yaptın sezeryanmı yıne ve o gecırdıgın sey nedr
+
konunun üzerinden yıllar geçmiş inşallah görürsünüz bu msji ve cvp verirsiniz çünkü aynı senelerde doğum yapmışız biri 2009 biri 2013 ve her ikisindede atoni kanamasi oldum tıpkı sizin gibi ve şuan tekrar istiyorum üçüncü çocuğu ama korkuyorum ölümden dönmüştüm üstelik atını kanamasının ne olduğunu bile bilmiyordum 2009 yılındaki doğumunda 2013 yılındaki gebeligimdende haberim yoktu ve hamile kaldıktan sonra az biraz araştırdım ilki gibi olurmu diye ama yinede çok bisey bilmiyordum bu kanama hakkında ve aylar geçti doğum ani geldi çattı doğum gerçekleştikten saniyeler sonra kanama ilk gebelikteki gibi boşaldı ve kan hemşireye ilk doğumundaysa aynı şeyleri yaşadığımı söyledim ve haklı olarak bağırmaya başladı atını tehlikenin olduğunu nasil söylemezsin dedi ama ben hiç birşey bilmiyordum bu konuda sanırım birazda cahildim neden soylemedim ki ilk doğumda şiddetli kanama olduğumu herneyse o doğumdaysa rabbim beni evlatlarına bağışladı ve kanama 3 doktorun müdahalesiyle durduruldu ve daha sonra çok araştırdım gitmediğim doktor kalmadı biri masada kalırsın sakin hamileliği düşünme derken bi diyeri hepsinde olacak diye bisey yok istiyorsan kalabilirsin hamile ilacı falan var kontrol altında tutuşursun dedi ve ben korunmayı bıraktım ama çok tedirginim sormak istediğim siz 2 cocuktan sonra tekrar doğum yaptınızmıBüyük geçmiş olsun. Bende 2009 ilk bebekte yaşadım. Zor bir süreç. Durumumu tam bilemediğim için ikinci bebek 2013 te doğdu. Yine aynı atoni oldu. Yine zor bir süreçti. ikincinin aslında olmamasını, anneninde bebeğinde hayatının tehlikede olabileceğini söylediler. Tabi ikiside normal, sadece suni sancı ile. Aslında kişinin kendi sancısı yoksa uzun süre suni almaması gerekiyormuş.Rahim yoruldugu için kendini bırakıyor ve sonrasında toplamıyormuş. Bana keşke sezeryan olsaydın dedi dr. En azından rahimi dışarıda küçültüp içeri koyuyoruz dedi. Ben üçüncüyü dahi istiyorum ve korkuyorum. Rabbim ömür verirse yaşarız zaten, yoksa herşey bahane. Sezeryandan da sıkıntı olanları duydum, atoni yasayanları. Rabbim hayırlısı ne ise onu versin. Allah yardımcın olsun. Doğum yaptıracak kişiyi ve sonrasında görevlileri tembihlemelisin. Takibini sıkı tutsunlar. Birşey olmaz inş, sonucu buna değiyor.
Siz yasadinizmi tekrar atoni inşallah siz burdasinizdirTekrar hamile kaldınız mı inş buradasınızdır bu konuda bende zor günler geçirdim şu an hamileyim ve korkuyorum
Merhabalar bende ilk dogumum esnasinda atoni yasadim suan 4 yasinda kizim ikinci cocuk istiyor esim ama cok korkuyorum. 2. De de gecirme riskli beni korkutuyorAtoni yaşayanlar buradami acaba
Bende
Bende ayni korkuyu yaşiyorum gebeydim bebeğimin kalbi durdu ama sanırım kabullenmek en iyisi canim tekrar düşünüyorum umarım senin için de benim içinde herşey güzel giderMerhabalar bende ilk dogumum esnasinda atoni yasadim suan 4 yasinda kizim ikinci cocuk istiyor esim ama cok korkuyorum. 2. De de gecirme riskli beni korkutuyor
Siz yasadinizmi tekrar atoni inşallah siz burdasinizdirhamileligimin 4. Haftasi siz hamilemisiniz
Evet burdaAtoni yaşayanlar buradami acaba