doğum parası

beybibeybi

oldğu kadar olmadğı kader
Kayıtlı Üye
13 Mart 2012
331
4
Dooğum parası almak için gereken şartlar ve hesaplaması
doğum parası almak için rapordan önceki 1 yılda 90 gün prim ödemiş olmanız gerekir.hesaplama formunda rapordan önceki son 12 aydaki bilgiler istenilmektedir .örneğin 10 ağustos da rapor aldıysanız son 3 ay mayıs haziran temmuz olacaktır.rapor alınan aydaki ödemeler dikkate alınmaz .Son üç ayda çalışma yoksa geriye doğru gidilerek diğer aylara bakılır. Son 3 aydaki toplam ödemeleri ve toplam gün sayısını yazacaksınız .Örneğin 3 aydaki geliriniz 2000 2000 2000 ve çalışma gün sayınız 25 25 25 ise Brüt ücrete 6000 gün sayısına 75 yazın Doğumdan önce 8 hafta (çoğul halde en fazla 2 hafta daha ) doğum sonrası 8 hafta daha rapor alınabilir.Bu günlerden sonraki alınacak raporlar hastalık raporu olarak değerlendirilir.prim ikramiye geliri varsa onuda girin burada bu gelirlerin %50 si esas alınır. Ayakta tedavilerde 2/3 yatarak tedavilerde 2/3 gelir alırsınız.

diye bir yazı okudum. ve benim rapor alabilmem için aralık ayını beklemem gerekiyo ama işten ayrılma durumum söz konusu 2013 yılının ocak ayından beri sigorta pirimim ödeniyor. 2013 yılında toplam 227 gün pirim odenmiş. yukarıdakı yazıda da diyorki doğumdan önceki bir yıl içinde 90 gün pirim ödenmiş ise iş görmezlik ödeneği alabilir. çok merak içindeyim bu ay işten ayrılırsam. ödeme alabilecekmiyim. bilgisi olan arkadaşlar lütfen cevap verebilir mi yada gebeliğinde işten ayrılıp para alan arkadaşlar varmı?

valla bende seninle aynı dertten muzdaribim.. öyle bişey varsa ne güzel olur dimi ? bende 2011 den beri pirimim yatıyor ama bu ay işten çıkabilirim.. ama daha 3 buçuk aylık hamileyim bilen varsa yazsın lütfen.. Memet Ali bey bi yardımcı olsanız

bu ay ayrılmanız sorun olmaz. parayı alırsınız. sadece son 1 yılda 90 gün prim ödemeniz yeterli

ah canım malesef sgk ya gittim en kesin sonucu öğrenmek için ödeme alabilmemiz için 32. haftaya kadar çalışmamız gerekiyormuş. sgkdaki görevli öyle söyleedi

bu ay ayrılmanız sorun olmaz. parayı alırsınız. sadece son 1 yılda 90 gün prim ödemeniz yeterli

bende sevinmiştim ama öyle değilmiş 32. haftaya kadar çalışıp dr dan rapor aldıkdan sonra izne ayrılca alabılıyorumuşuz para

bende sevinmiştim ama öyle değilmiş 32. haftaya kadar çalışıp dr dan rapor aldıkdan sonra izne ayrılca alabılıyorumuşuz para

kac haftalık hamıesınızkı arkadaslar maas alabılmek ıcın dogumdan 8 hafta once ısten ayrıldıgnızda alabılıyosunuz

kac haftalık hamıesınızkı arkadaslar maas alabılmek ıcın dogumdan 8 hafta once ısten ayrıldıgnızda alabılıyosunuz

ben 18. haftamda ayrıldım işten sgk memuru bana doğumdan sonra doğum parası diye bildiğimz iş görmezlik ödeneğini alabilmem için 32. haftaya kadar sigortalı olarak çalışmış olmanız gerekiyor haricinde ödeme alamazsınz dedi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…