Arkadaslar merhaba, benim merak ettigim bir konu var, bilginiz varsa yardimci olabilir misiniz lutfen,
Doğumdan once 8 sonra 8 hafta istirahatli olmak uzere, sonradan ssk'dan gecici is gormezlik odenegi aldigimizi biliyorum. Fakat ben henuz 26 haftalik hamileyim. 32, haftayi beklemeden isten ayrilmayi dusunuyorum.
Acaba bu durumda yine sigortadan bu 16 haftalik isgormezlik odenegi alir miyim?
Yoksa bu hakkim kaybolur mu?
Tesekkurler simdiden :)
Zamanından önce ayrılırsanız bence alamazsınız. 32 haftanızın dolası gerekır. cunkı ssk ödeme yapacagı zaman
ızın donemınızı takıp eden son 4 ayı baz alır ona gore odeme yapar. dolayısıyla sız erken tarıhte ısten ayrılırsanız
ssk prımınız gorunmeyecek ve odeme olmaz bence. işverenlerınızle gorusup ssk prımınız eger dusuk odenıyorsa son
3-4 ayı yuksek prımden oderlerse normalden bıraz saha fazla odeme alırsınız ssk dan. benım işverenım oglumun
dogumunda boyle bır jest yapmıstı bana. ve 2008 yılında 2.000 tl cıvarında bır odeme aldık ssk dan.
ınsallah yardımcı olabılmısımdır :)
Zamanından önce ayrılırsanız bence alamazsınız. 32 haftanızın dolası gerekır. cunkı ssk ödeme yapacagı zaman
ızın donemınızı takıp eden son 4 ayı baz alır ona gore odeme yapar. dolayısıyla sız erken tarıhte ısten ayrılırsanız
ssk prımınız gorunmeyecek ve odeme olmaz bence. işverenlerınızle gorusup ssk prımınız eger dusuk odenıyorsa son
3-4 ayı yuksek prımden oderlerse normalden bıraz saha fazla odeme alırsınız ssk dan. benım işverenım oglumun
dogumunda boyle bır jest yapmıstı bana. ve 2008 yılında 2.000 tl cıvarında bır odeme aldık ssk dan.
ınsallah yardımcı olabılmısımdır :)
Canım evraklarını zaten dogum yaptıgın hastane ssk ya gonderıyor. dogum yaptıktan sonra 52. gun gıdıp ssk dan
dogum paranı alabılırsın. (yanı bebegın 52 gunluk olunca alacaksın). ben 2008 de dogum yaptım ozaman durum
boyleydı. ama degısıklık olduysa bılemıycem.
kızlar bende birşey sorcam ıkız gebelıkte nasıl dogum parası verılıyor çocuklara ayrı ayrımı yoksa net bır keredemı _????
ikiz gebelikte 8+8 hafta olan doğum izni 2 hafta daha eklenerek 10 hafta oluyor