doğum parası hakkında..

060618043

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Şubat 2012
13
0
Arkadaslar merhaba, benim merak ettigim bir konu var, bilginiz varsa yardimci olabilir misiniz lutfen,

Doğumdan once 8 sonra 8 hafta istirahatli olmak uzere, sonradan ssk'dan gecici is gormezlik odenegi aldigimizi biliyorum. Fakat ben henuz 26 haftalik hamileyim. 32, haftayi beklemeden isten ayrilmayi dusunuyorum.
Acaba bu durumda yine sigortadan bu 16 haftalik isgormezlik odenegi alir miyim?
Yoksa bu hakkim kaybolur mu?

Tesekkurler simdiden :)

Zamanından önce ayrılırsanız bence alamazsınız. 32 haftanızın dolası gerekır. cunkı ssk ödeme yapacagı zaman
ızın donemınızı takıp eden son 4 ayı baz alır ona gore odeme yapar. dolayısıyla sız erken tarıhte ısten ayrılırsanız
ssk prımınız gorunmeyecek ve odeme olmaz bence. işverenlerınızle gorusup ssk prımınız eger dusuk odenıyorsa son
3-4 ayı yuksek prımden oderlerse normalden bıraz saha fazla odeme alırsınız ssk dan. benım işverenım oglumun
dogumunda boyle bır jest yapmıstı bana. ve 2008 yılında 2.000 tl cıvarında bır odeme aldık ssk dan.
ınsallah yardımcı olabılmısımdır :)

Ben de 26.haftada iş ve evin uzaklığı sebebiyle mecburen erken izne ayrıldım. SSK hakkımı kaybetmemek için de 10ar günlük raporlar aldım 32.haftaya kadar. Geçen hafta doğum öncesi izni raporumu aldım. Eğer doktoruna zorluk çektiğini ve işten erken ayrılmak zorunda olduğunu anlatırsan sana 32.haftayı doldurana kadar 10ar günlük rapor ayarlayacaktır. Benim yıllık iznim de vardı, onu da ekleyince 2 kere rapor alarak 32.haftaya geldim. mecbur değilsen ayrılma ama sonra evde çok sıkılıyorsun, ben toplu ulaşımla uzak yoldan gidip geldiğim için 26.haftaya kadar dayanabildim. işyerim yakın olsa işe devam ederdim.

Lina bir sorum olacak yardımcı olursan çok sevinirim. Ben 32.haftada raporumu aldım, şirkete gönderdim. Başka bir şey yapmama gerek var mı? Hastane zaten sskya gönderiyor raporu. Doğumdan sonra hemen ilk taksidini alabilir miyim? Ne kadar sürdü senin paranı alman? Bu konuda kafam karışık işin ucunda devlet olunca güvenemiyorum bir türlü. İş göremezlik rapor paralarımı da alamadım henüz, bekliyorum.

cok tesekkur ederim...

Canım evraklarını zaten dogum yaptıgın hastane ssk ya gonderıyor. dogum yaptıktan sonra 52. gun gıdıp ssk dan
dogum paranı alabılırsın. (yanı bebegın 52 gunluk olunca alacaksın). ben 2008 de dogum yaptım ozaman durum
boyleydı. ama degısıklık olduysa bılemıycem.

ben 2 taksitte doğum parası alınabilir diye biliyorum. doğumdan hemen sonra ve daha sonra ikinci taksidi de bir süre geçtikten sonra diye biliyorum. sen toplu aldın galiba? teşekkürler

kızlar bende birşey sorcam ıkız gebelıkte nasıl dogum parası verılıyor çocuklara ayrı ayrımı yoksa net bır keredemı _????

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…