Doğum parası hakkında yardım edin işten çıkışımı vermişler...

elalum84

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
13 Nisan 2009
290
49
123
40
merhaba canlar 15 haftalık hamileyim yaklaşık 4 haftalık hamileyken işten çıkışımı vermişler ve hala aynı iş yerindeyim muhasebeciyi arayıp sordum tekrar sigorta girişimi yapacaklarmış sözde bütün haklarımdan yararlanabilirmiş sizce mantıklımı?3 aydır sigortam yok nasıl oacak bu iş?

vaayy çok uyanıklarmiş yazı yazık bu ınsanlar neden kendı cıkarları ıcın baskalarının haklarına tecavuz ederler anlamadım. ne olcak canım benım Doğum parası alamıcaksın iş yerıde girdi cıktı gosterecegı için sıgortanı yenı baslatıcak kı tazmınat hakkın doğmasın diye

Yasal olarak hakkını arama yolun yok mudur acaba
Nasıl bir insanlık ya doğum parası vermemek için içten çıkarmak
Nasıl bir hak yemek

Yasal olarak hakkını arama yolun yok mudur acaba
Nasıl bir insanlık ya doğum parası vermemek için içten çıkarmak
Nasıl bir hak yemek

maalesef boyle ınsanlar cok ... ALLAHA nasıl hesabını verecekler cok merak edıyorum...hakkını arıyamaz cunkı resmı olarak işten cıkartıldıgında ve daha sonra yıne aynı yere gırse bile giriş cikiş yapıldıgı gösterılıyor yanı sıgortan yenıden yenı baslıyor. bu zamanda da hak kazanamıyor ne doğum parası nede tazmınat .
benım bır yakınıma aynısını yaptılar kızcagız cok ugrastı ama aynı ıs yerı olsa dahı cıkış yaptıgın ıcın sayılmıyor. bır baska akrabama ıs yerı her sene sonunda ımza attırmıs kadının okuma yazması yok o da parmak basmıs ne bılsın kadın teyze sıgortan ıcın demısler .ve bu tam 12 sene devam etmıs .emeklılık zamanı gelınce hıcbır hak talep edemedı maalesef nasıl uzuldu ya kıyamam senelerını vermıs oraya.
hala hukuk savası verıyor

canm gcmş olsun ... kaç sene çalıştın orda onlr çıkışını veripte sen uzun calştysan tazminat davası hakkın var fakat sürekli girdi çktı yaptılarsa sen blmeden şimdie kadar zor. İşten seni çkardıkları için işsizlik maaşı alabilirsin ama onu araştrman lazım . İşten çktktan sonra 5

Canım ben hala aynı iş yerindeyim şuan 3.senem ilk defa yapmışlar çıkış giriş daha olmamış ve burası avukatlık bürosu hakimler savcılar hepsi kankaları dava açsan nolcak şimdi bekliyorum az sonra konuşmaya gitcem büyük patronumla

Canım bebeğini düşün ne kadar uzulursen o daa hisseder devlet hastanesi ne güne duruyor doğumunu orda yaptir hem şimdi önemli olan senin ve bebeğin sağlığı çok çok geçmiş olsun Allah yardimcin olsun

işden cıktıgına dair bır evrak ımzaladın mı egerkı ımzalamadıysan sgk sıkayet edıp sonuc alabılırsın tabıkı yeni işe girişler ilgili imzayıda atmaman lazım

İşten çıkşınızı verip tekrar yeniden giriş yaptırmışlar anladığım kadarıyla. Bunun hukuken onlar için de sizin için de hiç bir etkisi yoktur. Sanki hiç işten çıkartılmamış gibi kıdem ve ihbar tazminat hakkını kazanırsınız. Böyle uyanıklar kendileri hukuku kandırdıklarını sansınlar. Yargıtay da kanunlar da bu davranışı hile sayıyor ve çalışan işçi lehine karar veriyorlar. Bunun için endişe etmeyiniz.

Sigortanız yoksa,
1- çalışma bölge müdürlüğüne şikayet edebilirsiniz. Şikayet ne kadar gizli tutuluyorsa da işveren bir şekilde öğreniyor maalesef ve işinizi kaybedebilirsiniz.
2- sigortanızın olmadığı ayları, işyerini ve SGk yı dava ederek sigortanızın yapılmasını sağlayabiliriniz. İşyerinizde veya komşu işyerinde sigortalı çalışan 2 tanık ile davanızı kazanırsınız. Mesela çalıştığınız handaki sigortalı çaycı, kapıcı en iyi tanıklardır.
ancak işveren bu durumda da sizi işten çıkartacaktır. Bu davayı sigortasız çalıştığınızı söylediğiniz tarihten itibaren 5 yıl içinde açabilirsiniz. Yani bu dönemde işten çıkarsanız hemen açın.

Bir avukat tutmanız, avukat tutamayacak durumda iseniz adli yardım bürosuna başvurmanız iyi olur. Adli yardım bürosunu, iliniz barosundan öğreneceksiniz.

Avukatı baroya da şikayet edebilirsiniz. Merak etmeyin, hiç bir avukat her hakimle kanka olamaz, çok küçük bir ilçede yaşamıyorsanız. Kaldı ki bunun yargıtay'ı var. Ordaki hakimlerle de mi kankalar? Ayrıca hakimler "Bu avukat bizim kanka, biz şu kadının hakkını yiyelim de avukat mağdur olmasın mı diyecekler" yanlış düşünüyorsunuz. Hakimler vicdani yemin ederler. Kimsenin de gözünün yaşına bakmaz kanunu uygularlar.

Kolay gelsin. Ben avukatım. Bir sıkıntı yaşamazsınız.

Arkadaşım iş yerinden olma ihtimalini göz önüne alırsan direkt SGK ya şikayet et çünkü hamile olduğu için işten çıkartılmak kanuna göre ciddi bir suç. Benim eski şirketim herkese istifa yazdırırdı hamile bi arkadaşın işine son vermek için tazminatını ödediler korkudan. Ama dediğim gibi işten çıkma riskine karşı. Tekrar girişini yaparlarsa tabi dava açman gerekir

Bildigim kadariyla son sigorta tarihinden itibaren alti ay zaten saglik giderlerinden faydalanabilirsin ama bu resmen hak yemek ya nasil vicdan nasil bir ahlak orasi tartisilir... sakin pesini birakma ne uyaniklar var. Yaptirdiklari sigortayi kac gun yatirdiklarina da bak canim unutma sakin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…