Merhaba kızlar
32. Haftadan sonra 37 ye kadar çalışabilir kağıdı alırsam bu çalışacağım zaman diliminde yıllık izin kullanmamda kanunen sıkıntı olur mu?
Böyle bir işlem yapan oldu mu bilgi verebilir misiniz rica etsem
Yıllık izin kullanırsanız doğum sonrasına aktarılmıyor diye biliyorum.
- Fiilen çalışma süresi: Tabip raporuyla çalışabileceğini belgelendiren memur bu çalışma süresi içinde kanuni izinlerini kullanabilecektir. Ancak kullanmış olduğu bu izinler doğum sonrası izne aktarılmayacaktır. Kanun burada "fiilen" çalışmayı esas almaktadır.(Özetle 32.Haftada çalışabilir raporu aldıktan sonra Yıllık izin veya rapor alınamaz,alınsa bile bunu doğumdan sonraya bir faydası olmaz)
Yıllık izin kullanırsanız doğum sonrasına aktarılmıyor diye biliyorum.
- Fiilen çalışma süresi: Tabip raporuyla çalışabileceğini belgelendiren memur bu çalışma süresi içinde kanuni izinlerini kullanabilecektir. Ancak kullanmış olduğu bu izinler doğum sonrası izne aktarılmayacaktır. Kanun burada "fiilen" çalışmayı esas almaktadır.(Özetle 32.Haftada çalışabilir raporu aldıktan sonra Yıllık izin veya rapor alınamaz,alınsa bile bunu doğumdan sonraya bir faydası olmaz)
Yani ben şimdi 5 hafta çalışabilir aldım, neden? Çünkü şimdi çalışayım doğum sonrası daha çok bu izinler işime yarar dedim. Şimdi kullanmak istediğim 2 hafta yıllık izin doğum sonrası bana ekstradan gelecek olan 5 hafta izinden mi düşecek?
Böylemi anlamalıyım? Aklım çok karıştı lütfen yardımcı olun bana
Merhaba kızlar
32. Haftadan sonra 37 ye kadar çalışabilir kağıdı alırsam bu çalışacağım zaman diliminde yıllık izin kullanmamda kanunen sıkıntı olur mu?
Böyle bir işlem yapan oldu mu bilgi verebilir misiniz rica etsem
Alo 170 i arayıp sordum kanunda bir kısıtlama yok dediler. İşveren iş yoğunluğuna göre izin verebilir ve kullanabilirsiniz dediler. Ucunu ne kadar açık bırakmışlar çok garip. Moralimde bozuldu şimdi :)
Alo 170 i arayıp sordum kanunda bir kısıtlama yok dediler. İşveren iş yoğunluğuna göre izin verebilir ve kullanabilirsiniz dediler. Ucunu ne kadar açık bırakmışlar çok garip. Moralimde bozuldu şimdi :)
Merhaba uzun süre olmuş ben de bu konuyu merak ediyorum, yıllık iznim var siz 32. Haftadan sonra kullanabildiniz mi sorun oldu mu, ben iznimi kullanmazsam da yanacak o yüzden sizin gibi doğum iznini sonraya bırakmak istiyorum, tecrübenizi paylaşırsanız çok sevinirim
Merhaba uzun süre olmuş ben de bu konuyu merak ediyorum, yıllık iznim var siz 32. Haftadan sonra kullanabildiniz mi sorun oldu mu, ben iznimi kullanmazsam da yanacak o yüzden sizin gibi doğum iznini sonraya bırakmak istiyorum, tecrübenizi paylaşırsanız çok sevinirim
Merhaba,
Öncelikle izniniz yanmaz merak etmeyin, doğum sonrası kendi isteğinizle de olsa işten çıkarsanız size parasını vermek zorundalar. ( Belki ihbar süresi içesinde bu izinleri kullandırabilirler o ayrı)
Ben yıllık iznimi kullandım, ama şöyle bir durum oldu benim tam iznimin başlayacağı hafta ben erken doğum yaptım. Raporlu olduğum için yıllık iznim iptal olmuş oldu yani :) Benim iş yerim sorun çıkarmadı. Umarım sizinkide çıkarmaz.