Doğuma Hazırlık Doğum Öncesi Hafif Korku-Sezeryan ve Süt Gelmesi

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
Bende 37.haftayi bitirmeye 1 kala çok heyecanliyim.Bu haftaya kadar hic korku yoktu ama artik benide dogum ve sonrasi icin korku sarmaya basladi.Buyuk ihtimal bende sezaryen dogum yapacagim kendi istegimle.Normal dogum yapmayi isterdim ama cidden beni cok korkutuyor.Ve o korku ile doguma girmek istemiyorum basaramamak ve kendimi birakirsam ki yapim boyle .o zamanda bebegime istemeden zarar veririm diye riske girmemek icin sezaryen istiyorum.Ben en çok narkozun etkisi gecip ayilinca bana ne olacak ondan korkuyorm.Çokmu agri olur ne kadar surer.Kac gunde toparlanirim aklimda surekli bunlar var.Bir haftadir her gece kabus goruyordum.Bu aksam oglumu gordum ruyamda.minnacik cok tatliydi.ruyamda bile onu tutarken acaba zarar mi veririm bi yerimi incinir korkusu hissettim.Dogdugunda bu pimpirikli halimle bebegime nasil bakacagim.bunada cok endiseleniyorum.

Hahaahah! Ben de öyleyim hakikaten. Ne ince ayrıntılar düşünüyorum bilemezsiniz. İşte oda toz olmasın, eve geldiğimde nevresimler temiz olsun yaram mikrop kapmasın. İşte bebek yatağı toz olmasın, doğumdan önceki gece sereyim örtüsünü vb. İşte ya aldığım yenidoğan kıyafetleri olmazsa bebeğe (biraz boyluca çünkü kızım). Böyle çatlak bir hayat sürdürüyorum ben de doğumdan önceki son zamanlarımda. Size doktorunuz bir tarih verdi mi? Ben çift doktora gidiyorum bir tanesi henüz tarih vermedi, diğeri ise ayın 20'si, 22'si gibi almak isterim dedi. Bir de siz de benim gibi genel anestezi olacaksınız herhalde. Benim hiç genel anestezi olan arkadaşım yok. Hiç bir bilginiz var mı bu konuda?

Yalniz olmadigima sevindim.Acaba deliriyormuyum aklima bin turlu vesvese nasil geliyor boyle diye dusunuyordum.Demekki tum anne adaylari boylelermis.Ben en son iki hafta once dr a gitmistim.O zaman soyledim sezaryen istedigimi.dr umda tamam dedi ama sezaryen icin gun vermedi.iki hafta sonraya tekrar gelin demis ti.Sali gunu gidecegiz iste o zaman heralde bir tarih verir diye dusunuyorm.Evet genel anestezi istiyorum ben.epidural sanki bebek icin ve benim icin daha riskli olur hissi var icimde.Çevremde genel anestezi ile dogum yapanlar var ama hepsi farkli konusuyor.Kimi cok kolaydi.hemen ayaga kalktim derken kimisi çok zordu haftalarca kalkamadim diyor.Ve herkes insanin kafasini karistiriyor.Ozellikle normal dogum yapanlarin bir kismi surekli sezaryen dogumu çok kotu korkunc biseymis gibi anlatiyorlar yasamadiklari halde.Ama normal dogumdada gelen gecen alttan bakiyor galiba dogurana kadar ve yine kesme oluyor dogum esnasinda .sonrasinda tuvalete gitmek oturmak bile iskence olur heralde insana.hal boyle olunca bana sezaryen daha kolay olacakmis gibi geliyor.

Kesinlikle katılıyorum %100 bu düşüncelerinize. Öyle ki eşim ve kayınvalidem bile sürekli olarak normal doğum yapmam konusunda bana konuştular uzun müddet. Biz anneler olarak kendimizi ve yavrumuzu nasıl stressiz dünyaya getireceksek öyle getşrmeliyiz. Kaldı ki zaten benim bir sağlık problemim olduğundan zaten mecburum ama çevrenize bir türlü analtamıyorsunuz. Yani spinal ve epidural sonrası çok baş ağrısı yaşanıyor diye de genele sıcak bakıyorum açıkçası ben. İnşallah allah kalbimize göre versin yavrularımıza kavuşalım. Bugün de sabahtan beri hareket etmiyor kızım . Niye anlamadım. Şimdi içerde bangır bangır müzik açıp ağzıma çikolata sokuşturmaya gidiyorum.

Mrb kizlar bnde hyrlisyla yarin dguma gircem inşallah rabbim hyrlisyla meleklerimizi kucagimiza almayi nasip etsin genel anestezi ile sezeryan olcak esimiz rahim agzini kapadigi icin kendim icin ve kizim icin cok endiseleniyorum bizimde kipirtilarimiz iyice azaldi bzen cok merak ediyorum korkuyorum allah yardicmiz olsn

Canim inan dayanilmicak bir agri degil benim dr um tam 30 yildir amerikan bezi takiyormus hastalarina onu takti bana ve 3 saat sonra cok rahat gezebildim iki dogumumdada
Bu arada sut olayona sakin takilma dusundukce gelmrs o sut
Iki tane sezeryan dogim yaptim hemen dogum sonrasi sutum geldi emdikce cogaldi
Hatta oglum acilen alinmak zorunda kaldi 23 gun olmasina ragmen sut sikintim olmadi

Kim ne derse desin insan kendini,kendisi icin neyin iyi olacagini herkesten daha iyi bilir zaten.Amin arkadasim.Allah evlatlarimiza sag salim kavustursun hepimizide.Benimkide sanki daha az hareket ediyor bir kac gundur buyudukleri icin yerleri iyice daraldi demekki.İBizimki daha cok ben acikinca birdr sesli ortamlarda hareket ediyor debelenip duruyor iceride...

Kizlar pek cogunus epudural spinal vakasindan tedirgin olmussunuz
Iki ay once arkadasim spinal ile sezeryan oldu bun pisman keske genel olsaydim diyor
Tabi cok memnun olanda var ama yasadiklarini gorunce sizin kaygilarinizin yersiz olmadigini belirmek ostedim
Sanirim o deligu kapatmak icin bir operasyon yapicaklar
Ben genel.anestszi ile.sezeryan oldum bin sukur sorun yasamadim

Şimdiden hayırlı doğumlar diliyorum. Kolayca atlatın umarım. Bir kaç ay sonra toparlayınca buradan yazışalım. Çok sevgiler bebeişinize de size de.

Bunu okuduğuma çok sevindim. Bir arkadaşım dedi ki "zaten epiduralde sarhoş gibi oluyorsun hiç anlamı yok aslında keşke genel olsaydım".

Mrb kxlar pzt gunu genel anestezi ile sezeryan dgum yptim korktugum kdr zor degildi cok fazla agrim sancimm olmadi kizim arsiz oldgu ic ilk gun kalktim ayaga zorlamdigim nokta 3gunun snunda sutum glmeye basladi kzim aciktikca yikti ortaligi mama verdik mecburen suan emiyor cok şükür suanki sıkıntı meme ucu catlaklari dgumdan dha zor

Merhaba, Allah bağışlasın çok sevindim. Darısı başımıza inşallah. Çok şükür şimdi emiyormuş, inşallah hemen düzelir çatlaklar .

[QUOyazılanları kanne, post: 38562633, member: 629294"]Sanıyorum genel anestezi ile olacağım. Siz de mi genel anestezi ile olmuştunuz?[/QUOTE]
Slm yazilanlari okudum hepsini yorum yapmadan duramicam:) 2 ay önce 3.bebegimi doğurdu m diğer ikisi genel anestezi ile oldu ama bu sefer epidural doğumu tercih ettim iyiki etmişim keşke diğerlerinde öyle yap say dim okadar rahat ve kolay geçtik anlatamam genel Anestezi de doğumdan sonra si çok kötü uyaniyorum ağrıyla bebeğini hemen göremi yo sun se vemiyorsun meme veremiyor sun uyuduğun icin herseyi kaçırıyor sun ama epidural ile herseyi görüyor sun şahit oluyorsun çok güzel bir duygu sadece ben anestezi uzmanına rica ettim kesilirken uyumak istiyorum diye tmm dedi çok az uyumusum 1 .2 dakika gözümü açtığımda bebeğim doğmuştu yanımda bakımını yapıp üzerini giydirdiler hemşire herseyin tanık oldum hiç birşey hissetmedim korkacak hiç birşey yoktu yani daha sonra bebeğim kucağıma Odamıza çıktık hemen müdahale ece bildim emzirdim herkes gibiyim bende sadece belden aşağı m uyuşukluk etkisi geçince de hiç ağrım olmadı sadece ilk ayağa kalktığında kötü oluyorsun daha sonra oda geçiyor bu kadar belirtmek istedim burdan tabii yinede secimsiz in :) hayırlı doğumlar şimdiden. ?..

Bende catim dar oldugu icin sezeryn olcam gibi.biraz tedirginm hakkimizda hayirlisi olsun ins.bebislerimuz ve biz iyi olalim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…