kızlar bende evlenmeden önce ilk geceden korkuyordum sonra hamile kaldım doğurmaktan korkuyordum kiii... 24 haftalıkken gebeliğim sonlandırıldı inanın bana günü gelmeyen bir bebeği doğurmak o kadar çok zor ki 2 gün sancı çektim alttan ilaç verdiler sonra bebeğimi doğurdum tam acılarım gitti dedim kürtaja aldılar 1 saatte orda uyuşturmadan Allahım kimseye böyle acılar vermesin yani anlayacağınız en kötüsünü yaşadım ama sonuçta bebeğim yanımda yok en büyük acıda bu...o yüzden her kadın doğuruyor sonuçta kimseye bir şey olmuyor.. yanımda bir kadın doğurdu inanırmısın 2 kere bağırdı bir baktım doğurdu bir saat sonra yanıma geldi bana dua ediyor inş kurtulursun tez zamanda diye...diyeceğim hiç bunları düşünmeyin şimdi epiduralle bile normal doğum yapıyorsunuz bir igne acısını duyuyorsunuz tıp ilerledi ama özürlü bebekleri engelleme gibi bir çabaları yok ve bebeğimin alınması folik asite bağlı sizlerden ricam evlenenlere hamileliği düşünenlere herkese folik asit kullanmalarını söyleyin çünkü hamileliği öğrendikten sonra kullanmanın hiç bir faydası yok her insandada olacak diye bir şey yok benim değerlerim düşükmüş iyide beslenemedim diyeceğim bunlar hiç korkmayın aklınıza bile getirmeyin korkuyu sadece bebeğinizi kucağınıza almanın sevincini yaşayın...
kızlar bende evlenmeden önce ilk geceden korkuyordum sonra hamile kaldım doğurmaktan korkuyordum kiii... 24 haftalıkken gebeliğim sonlandırıldı inanın bana günü gelmeyen bir bebeği doğurmak o kadar çok zor ki 2 gün sancı çektim alttan ilaç verdiler sonra bebeğimi doğurdum tam acılarım gitti dedim kürtaja aldılar 1 saatte orda uyuşturmadan Allahım kimseye böyle acılar vermesin yani anlayacağınız en kötüsünü yaşadım ama sonuçta bebeğim yanımda yok en büyük acıda bu...o yüzden her kadın doğuruyor sonuçta kimseye bir şey olmuyor.. yanımda bir kadın doğurdu inanırmısın 2 kere bağırdı bir baktım doğurdu bir saat sonra yanıma geldi bana dua ediyor inş kurtulursun tez zamanda diye...diyeceğim hiç bunları düşünmeyin şimdi epiduralle bile normal doğum yapıyorsunuz bir igne acısını duyuyorsunuz tıp ilerledi ama özürlü bebekleri engelleme gibi bir çabaları yok ve bebeğimin alınması folik asite bağlı sizlerden ricam evlenenlere hamileliği düşünenlere herkese folik asit kullanmalarını söyleyin çünkü hamileliği öğrendikten sonra kullanmanın hiç bir faydası yok her insandada olacak diye bir şey yok benim değerlerim düşükmüş iyide beslenemedim diyeceğim bunlar hiç korkmayın aklınıza bile getirmeyin korkuyu sadece bebeğinizi kucağınıza almanın sevincini yaşayın...
canım o zamana kadar anlayamadılar mı bebeğin özürlü olduğunu 6 ayın bitmiş nerdeyse yaaaçok geçmiş olsun büyük bir şey atlatmışsın Allah ım bir daha yaşatmasın... şimdi bebeğin var mı peki?? yada istiyor musun diyim...
Allah sabır versin arkadaşım inşallah hayırlısıyla sağlıklı bebiş nasip etsin Rabbim.
Bu arada bebek problemli olduğu için mi gebeliğin sonlandırıldı.
ikili ve üçlü testte herşey normal çıktı bu hastalık ayrıntılı ultrasyonda belli oluyormuş 22 .haftada öğrendim heyete felan girdi 24 .haftamda da sonlandırıldı spina bifida diye bir hastalık başıma gelmeden bilmiyordum folik asitin bu kadar önemli olduğunu hatta folik asiti bilmiyordum..3 nisanda sonlandırıldı haziran 3 te 2 ay olacak acım vicdan azabım herşey karıştı..Allahım kimseye yaşatmasın çok zor bir acı..gebeliği bir zaman düşünmüyorum en azından 1 sene felan tekrar aynısını yaşarım diye çok korkuyorum ...
ayyyy çok fenaaaa yaaaa Allah ım kimseye yaşatmasın başın sağolsun canım benim... ayy cuma günü benimde ayrıntılı ultrasonum var ayyy çok korktum şimdi inşallah birşey çıkmaz yaaaaa.... sen bir kendini toparla canım acın daha çok taze kendini hazır hissettiğinde yaparsın Rabbim tekrar yaşatmasın tekrar başın sağolsun
korkma cnm sakın korktuğumuz şeyler başımıza geliyor en iyisini düşün inş bebeğini sağlıklı bir şekilde kucağına alırsın...ben şuan hamile olsaydım 33 haftalık olacaktım temmuz 15veya 22 sinde doğum olacaktı temmuz gelince daha da kötü olurum diye korkuyorum benimle birlikte hamile kalanlar doğuracak ben ise öylece onlara bakacam...
evet cnm spina bifida diye bir hastalık diğer bir adıda omuriliğin kapanmaması..
acaba doktoruma bana kesik atmayın diye söylesem beni dinler mi acaba :)
slm kızlar..bende doğumdan çok korkuyorum.daha var ama şimdiden aklımda hep doğum.
Merhaba kızlar ben de 27 haftalık hamileyim ve tabi ki aynı korkuları ben de yaşıyorum.Sancıdan çok kesikten dikişten falan korkuyorum ve normal doğum istiyorum bi aksilik olmazsa eğer inşallah.Bİr de sonrasın da o dikişleri alıyorlar mı acaba merak ettim
Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin inşallah.
Ben ilk doğumu epidural normal yaptım.Doğumdan bir hafta sonra doktor kontrole çağırdı sadece kontrol edip simir için örnek aldı.Dikişleri almıyorlar kendiliğinden bir süre sonra düşüyor en azından bende öyle oldu.
ne kadar korkarsaniz gozunuzde ne kadar buyuturseniz o kadar olumsuzluk olarak size geri doner.uzun uzun endiselerinizi gidermek icin yazacaktim ama kucuk durmuyor..dogum hikayemi oku cnm belki kafandaki soru isaretleri gider,biraz rahatlarsin
http://www.kadinlarkulubu.com/dogum-oykuleri/409500-ilk-goz-agrimla-kavusma-hikayem.html
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?