Siz doktorsunuz değil mi?
Uzatmanın manası yok dediginiz şey yüzünden bir anne öldü bilginiz var mı?
Siz niye objektif olamıyorsunuz sorum size de değil sizin gibi doktor da insan gazlı bez unutmuş ise ne var şikayete gerek yok diye düşünen tüm doktorlara bu sorum.
Sizler için hasta hayatının önemi nedir?
bahsettiğiniz vakayı biliyorum. o durum başkaydı.
her ameliyata girerken normalde ameliyat hemşiresi tüm gazlı bezleri sayar, ameliyat bitip hasta dikilmeden de aynı bezleri tekrar sayar, eğer eksik varsa hasta kapatılmaz olmayan gazlı bez bulunur. vücut içinde bez kanla kaplandığında görmek bulmak çok zor olabiliyor ne yazık ki, o yüzden bu sayma işlemi bir prosedürdür.
mesela normalde bu ameliyat hemşiresinin görevidir ama bizim ülkede tabi her şey allahlık olduğundan cerrahlar kendileri yapmak zorundadır. yani bu doktorun mesuliyetinde. neyse bu konuyu anlattık.
şimdi burada benim objektif olmadığımı iddia ederken aslında siz objektif değilsiniz. ama farkında değilsiniz.
gazlı bezi doktor isteyerek ve bilerek unutmaz. en büyük korkularından biridir hatta biliyorum çevremden. çünkü çok küçük bir şeydir ama çok sonra çok büyük sorunlara yol açabilir. bunu bildiklerinden böyle bir şey olduğunda
elleri ayakları boşalır, çünkü büyük hatadır ve bu büyük hatanın varlığı bile yeterince büyük ceza olur onlara.
bu işi şuna benzetebilirz, hiçbir anne çocuğunun zarar görmesini istemez, ama bi an olur dikkatsizliği ile çocuk düşer kafayı vurur vs bu durumda anne sorumlu mudur? onun hatası mıdır? evet. peki anne bir daha aynı ihmali yapar mı? daha dikkatli olur mu? evet.
yani doktorları düşman olarak görmeyi kesin diyorum. ihmal olduğunda da boyutuna bakmalı ihmalin, sıkıntı varsa aynı doktor düzeltmeli sıkıntıyı. ama aynı insan başkalarına da fayda sağlıyor bunu hiç düşünmüyorsunuz. mesela bu ihmali yaptı ama belki o gün başka sıkıntılı bir hastayı kurtardı aynı doktor.
yani doktorların insan olduğunu unutuyorsunuz ve kimsenin kötülüğü için uğraşmadıklarını unutuyorsunuz. sıkıntı burda.
neyse bu konuda daha fazla yorum yapmayacağım klasik doktor düşmanlığı kavgasına girmek istemem çünkü sadece anlamak isteyenlerin merakını gidermek için yazdım.