merhabalar şuan 12 haftalık hamileyim şu günlerde doğum yapmaktan çok korkmaya başladım.ben normalde kan aldırırken kan görünce bile bayılan bi insanım şimdi kara kara nasıl doğumyapacağımı düşünüyorum en çok korktuğumda normal doğum yaparken kesiyolarmış ve doğumdan sonra dikiş atıyolarmış sanırım hemde uyuşturmadan filan internette bazı doğum hikayelerini falan okudum iyice içim daraldı ayrıca bu benim ilk hamileliğim bu konuda bilgisi olanlar lütfen bana yardım edin yatıp kalkıp bunları düşünür oldum yorumlarınızı bekliyorum...
okuduklarım beni çok rahatlattı bencede internetten doğum hikayelerini okumayalım insanı strese sokuyor bi arkadaşım kolay doğum duasından bahsetmiş acaba varsa banada verebilir misin cuma günü ultrasona girdim kontrol için ilk defa bebeğimin hareket ettiğini gördüm o andan beri kalbim onun için çarpıyor:)) o kadar küçük ve masumki bu arada doğumda herkese atıyolar mı kesik yoksa kişiden kişiye değişiyor mu normal doğum yapıpta kesilmeyen varmı
canım hiç korma ben 20 yaşında anne oldum unutuluyor acılar acılar diyorum tabiki acıyor o kadar kolay değil şöyle tanımlayayım doktorlarını kesmesini inan hissetmiyorsuntüm içtenliğimle yazıyorum o acıdan ne diktiğini ne kestiğini uyuşmuş oluyor orası zaten ben 13 saat sancı çektim sonra doğum haneye gittim hemen doğurdum sonra bitti biraz oturamıyorsun tuvlette canın yanıyor 2 gün sonra kalktım ayağa herşeyimi kendim yaptım karnıma da sıkı korse taktım diğer ay regli olduktan sonra karnım eridi 3 ay içinde de eski halime döndüm ben zaten 10 kilo almıştım doğumda 5 kilom gitti 5 kilo fazlayıda verdim ama lohosalıkta dikkat et en fazla o zaman kilo alınıyor meme verdiğin için devamlı acıkıyorsun canın tatlı çekiyor o zaman yediklerine dikkat edersen tamam yok tatlı ye süt yapar kompostu iç süt yapar pekmez falan bunlara kanma sütü yapan sey su tatlı yedikten sonra su içme ihtiyacı olur o süt yapar bol bol su humana'nın süt yapıcı çayları var oda faydalı benim ikinci gebeliğim 5 aylık hamileyim ikinci kızımı dünyaya getireceğim yine normal doğum yapıcam doktorlar kesmeseler daha kötü yırtılma olur o zamanda rahime kadar yırtılır yırtığı dikmek daha zor ve geçmesi zaman alır ama düzgün kesiği daha kolay dikilir ve kolay iyileşir yabancı ülkede kestirmezler ve paramparca yırtılırlar onun acısı dha köüymuş doğumda tek acı sancı çile o doğurmak birşey değil sancıda söyle regli sancısı çektinmi bilmem ama onun milyon katını düşün gelip gelip gidiyor sık sık ama sonra bitttiiii
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?