doğum korkusu

babyline

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
15 Mayıs 2012
26
0
36
Balıkesir
merhabalar şuan 12 haftalık hamileyim şu günlerde doğum yapmaktan çok korkmaya başladım.ben normalde kan aldırırken kan görünce bile bayılan bi insanım şimdi kara kara nasıl doğumyapacağımı düşünüyorum en çok korktuğumda normal doğum yaparken kesiyolarmış ve doğumdan sonra dikiş atıyolarmış sanırım hemde uyuşturmadan filan internette bazı doğum hikayelerini falan okudum iyice içim daraldı ayrıca bu benim ilk hamileliğim bu konuda bilgisi olanlar lütfen bana yardım edin yatıp kalkıp bunları düşünür oldum yorumlarınızı bekliyorum...

canım zamanı gelince rabbim yardım eder şimdiden kendini boşu boşuna strese sokmaa hamileliğin tadını çıkarmaya bakkk

ben bir hemşireye sordum bu kesiş dikiş olayını da,uyuşturuluyor dedi.anne sadece ılık ılık bişeyler hissediyormuş kesildiğinde.bende 28 haftalık hamileyim ve doğum sancısından çok kesikten ve dikişten korkuyordum.bunu duyunca biraz rahatladım çünkü yaşadığım şehirden başka bir şehirdeki kadın doğum hastanesinde sordum bu soruyu.her hastanede uygulama aynımı bilmiyorum.epidurali düşünüyorum çok kararsızım.ama çok düşünür oldum doğumu

canım hiç korma ben 20 yaşında anne oldum unutuluyor acılar acılar diyorum tabiki acıyor o kadar kolay değil şöyle tanımlayayım doktorlarını kesmesini inan hissetmiyorsuntüm içtenliğimle yazıyorum o acıdan ne diktiğini ne kestiğini uyuşmuş oluyor orası zaten ben 13 saat sancı çektim sonra doğum haneye gittim hemen doğurdum sonra bitti biraz oturamıyorsun tuvlette canın yanıyor 2 gün sonra kalktım ayağa herşeyimi kendim yaptım karnıma da sıkı korse taktım diğer ay regli olduktan sonra karnım eridi 3 ay içinde de eski halime döndüm ben zaten 10 kilo almıştım doğumda 5 kilom gitti 5 kilo fazlayıda verdim ama lohosalıkta dikkat et en fazla o zaman kilo alınıyor meme verdiğin için devamlı acıkıyorsun canın tatlı çekiyor o zaman yediklerine dikkat edersen tamam yok tatlı ye süt yapar kompostu iç süt yapar pekmez falan bunlara kanma sütü yapan sey su tatlı yedikten sonra su içme ihtiyacı olur o süt yapar bol bol su humana'nın süt yapıcı çayları var oda faydalı benim ikinci gebeliğim 5 aylık hamileyim ikinci kızımı dünyaya getireceğim yine normal doğum yapıcam doktorlar kesmeseler daha kötü yırtılma olur o zamanda rahime kadar yırtılır yırtığı dikmek daha zor ve geçmesi zaman alır ama düzgün kesiği daha kolay dikilir ve kolay iyileşir yabancı ülkede kestirmezler ve paramparca yırtılırlar onun acısı dha köüymuş doğumda tek acı sancı çile o doğurmak birşey değil sancıda söyle regli sancısı çektinmi bilmem ama onun milyon katını düşün gelip gelip gidiyor sık sık ama sonra bitttiiii

inan yalnız değilsin canım benimde doğuma 29-30 günüm kaldı yani son ayımdayım korkumu ifade edemeyecek kadar korkuyorum ve ne sezeryana ne normale kendi psikolojimi hazırlayamıyorum Allahım yardım etsin zor bir durum hatta öyleki doğum duyunca bile korkudan ağlayasım geliyo herhalde canım çok kıymetli bu arada benimde ilk doğum

Son düzenleme:
bende hamile olduğumu öğrendiğim ilk günden beri hep nasıl doğuracağım derdim hem sevinç vardı hemde doğum korkusu benimde canım çok azdır karınca ısırsa ağlarım yani eğerki ben doğum yapmışsam herkes yapabilir buna inanın:))artı kesme dikme demişsin vallaha o sancıyla kestiğini bile hatırlamıyorum zerre kadar hissetmiyorsun ama dikişte hissetmiştim ondada çok az acı vardı belki kişiden kişiye değişir bilemem herkes hissetimi bilmiyorum ama hani bi söküğü dikerken iğneyi batırıp ipi çekersinya ben sadece o ipin çekilişini hissettim içimde ama acı vermiyordu onun için korkma canım benim..hayırlısıyla doğumunu gerçekleştirirsin inşallah...sormak istediğin başka birşey varsa sorabilirsin

Doğum konusu beni de çok korkutuyor. Özellikle normal doğum. Bir bebeğe sahip olmayı çok istiyorum ama doğum işi herşeyi dahada zorlaştırıyor

bende korkuyorum aynen ama oturup üzülmektense boşver ve gününü bekle sonuçta hamılesın yuzde yuz bu anı yasayacaksın kurtuluşun yok. kendını motive etmeye çalış.
peygamber efendimiz ne demiş önce tedbir.
ara araştır en guzel doğum hastanesini bul. konuş onlarla ben hassasım de uyuşturmadan dikme işlemi yapılmasın de.
sakın devlet hastanesinede gitme onlar hiç ilgilenmiyorlar.

canım bendede çok doğum korkusu o korkuyla yatıp o korkuyla kalkıyorum... doktorum bu yüzden sezeryan diyo sen kaldıramazsın kasarsın çocukta oksijensiz kalır içerde diyo... bende sezeryana hazırlıyorum walla kendimi napiyim bir şekilde doğucak o çocuk düşünmemeye çalış kucağına aldığın anı hayal et ben öyle motive etmeye çalışıyorum kendimi kolay değil bir can geliyor dünyaya Allah yardımcımız olsun.....

Ne kadar takmamaya çalışsada bilinçaltında korkuyor insan yaaa :) Mantıklı çözümler üretip kendimi inandırmaya çalışıyorum

aah ah ben de kan alınırken bayılan biriyim ama normal doğumu da çok istiyorum,kendimi rahatlatmaya çalışıyorum herkes yapıyo ben de yaparım pozitif düşün falan diye epidural doğumu araştırıyorum bu ara,benimki psikolojik tamamen bence,çünkü acıycak diye korkuyorum iğneyi falan görünce,kendimi kasıyorum ama uyuşturduklarını bilirsem o zaman tamam acımaz diye ikna olursam o zaman daha iyi olur belki :44: ama ne kadar plan program yapsak da o an neler olcak nerde olcaz hiçbi şey belli değil,tek tesellim herkesin unutuluyor geçiyor demesi

Canım korkunu destekleyecek seylerden uzak dur.. anneler bu yuzden bu kadar degerli ve sende anne olacaksın.. kolay olsa Allah biz kadınlara nasip etmezdi anneligi.. bebgini kucagına alınca unutursun bu günleri..
doguma yakın zamanda bol bol hurma ye ,birde kolay dogum duası vardı onu bulabilirsen eşin basında okusun doguma girerken.. cok faydasını gorursun ..
Sacma ama bende de vucut bozulcak korkusu var herkesin illaki korkusu oluyor ama doganın kanunu bu. bebişler icin deger bence

ayy kızlar siz gene benden cesursunuz walla ben direkt sezeryan düşünüyorum... gerçi ondada narkozdan korkuyorum... ama o anı değilde sonucu düşünmeye çalışıyorum açıkçası bebeğimi kucağıma alacağım anı hayal edip kendimi avutmaya çalışıyorum... kaçarı yok bir şekilde yaşanıcak... bebeişlerimizde bizde sağa sağlim atlatsak şu işi Allah ın izniyle...

O kadar kadının içerisinde bi anormal benim herhalde. Hiç mi hiç korku yok bende.:) Sezeryanı hiç düşünmedim, Allah kısmet ederse normal istiyorum. epidural e de sıcak bakmıyorum, felç olma riski varmış yalnış yapıldığı takdirde. burası Türkiye ne olur ne olmaz. Allah sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin, herkes yaşıyor aynı acıyı, bizim de başımızdan geçecek elbette. Bir de okumayın öyle doğum hikayelerini falan insanı anca korkutur onlar, yurdum insanı abartmayı da sever zaten.Bebek isteyen milyonlarca aile var bunu düşünün. :)

okuduklarım beni çok rahatlattı bencede internetten doğum hikayelerini okumayalım insanı strese sokuyor bi arkadaşım kolay doğum duasından bahsetmiş acaba varsa banada verebilir misin cuma günü ultrasona girdim kontrol için ilk defa bebeğimin hareket ettiğini gördüm o andan beri kalbim onun için çarpıyor:)) o kadar küçük ve masumki bu arada doğumda herkese atıyolar mı kesik yoksa kişiden kişiye değişiyor mu normal doğum yapıpta kesilmeyen varmı

canım ben şuan hamileyim daha doğum yapmadım ama kuzenlerimden ve arkadaşlarımdan biliyorum kesik atılmayan yok aralarında... biran önce bitirmek için doğumu kesik atılıyor belli bir açılma olduktan sonra... ama bildiğim kadarıylada sancıdan ötürü kesik atıldığı hissedilmiyormuş sadece dikim esnasında biraz canın acıyomuş( biz doktorumla sezeryana karar verdik.. hakkımızda en hayırlısı neyse olsun... dualarım tüm hamilelerle......

ne kadar güzel anlatmışsın, ben de normal bir doğum yaptım, bir oğlum var ikinci oğluma da 23 haftalık hamileyim, yine normal düşünüyorum. kestiklerinde ve diktiklerinde hiç birşey hissetmedim ama hafta sonu görümcem doğum yaptı, onun doğum yaptığı hastanede diğer doğum yapan kadınlardan birisi uyuşturmadan diktiler diye yakınıyordu, bence hastanenin yoğun olmasıyla ilgili birşey olabilir. ben doğum yaparken doğumhanede yalnızdım ama görümcem 6 kadınla aynı anda doğum yaptı. Allah hepimize kalaylık versin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…