• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Doğum korkusu

sevim1705

Üye
Kayıtlı Üye
11 Ağustos 2023
67
23
8
28
Merhaba ablalarım kardeslerim. Ben 3 senedir anksiyete hastasıyım. Hep karamsar hep olumsuz düsünen bi yanım var. Bi ara cok kötü oldum yemeden içmeden kesildim zayıfladım falan psikiyatriye gittim 10 ay ilac kullandım. Sonra hamile oldugumu öğrenince bıraktım ilaçları. 6. Aya kadar iyiydim sonra bi ölüm korkusu başladı inanın dillendirken bile korkuyorum. Ya doğumda ölürsem ya kalbim durursa ya kötü bi hastalığım varsa gibi.. 4 yasında oglum var her gece ona sarılıp ağlıyorum. Kendimden endise etmesem sevdiklerime bisey olcak diye korkuyorum ogluma anneme babama.. Allahım ne büyük nimetmis normal düsünebilmek kaygısız korkusuz yasayabilmek ne büyük şansmıs eski günlerimi o kadar özlüyorum ki. Herseyden bi mana arıyorum. Gördüğüm rüyalardan çıkan tabirler kötüyse, burc yorumumda kötü bisey gördüysem bile günlerce kafama takıyorum. Doktorum buna anksiyetede kehanetcilik gibi birsey söylemisti. Birinin ölümünü hastalığını duyayım cok etkileniyorum hemen kendimde de belirti aramaya baslıyorum. Annemin sesi az kötü gelse yada bi yerim ağrıyo dese telaşa kapılıyorum. Sürekli iyi misin iyi oldun mu diye arayıp duruyorum. Oda farkında artık beni ikna etmek için iyiyim diye bastıra bastıra söylüyor. Ne yazsam ne desem içimdekileri anlatamam. Doğuma cok az kaldı ben sadece korkuyorum heyecanımı bile kaybettim. 28 yaşındayım ama kendimi yaslanmıs hissediyorum hic bi anın tadını çıkaramıyorum. Ya şu olursa ya bu olursa diye düsünmekten hicbirseyden zevk alamıyorum. Rabbim ben ve benim gibi olan herkese yardım etsin. İcimi dökmek istedim yorumlarınız benim icin cok değerli. Teşekkür ederim.

Merhaba ablalarım kardeslerim. Ben 3 senedir anksiyete hastasıyım. Hep karamsar hep olumsuz düsünen bi yanım var. Bi ara cok kötü oldum yemeden içmeden kesildim zayıfladım falan psikiyatriye gittim 10 ay ilac kullandım. Sonra hamile oldugumu öğrenince bıraktım ilaçları. 6. Aya kadar iyiydim sonra bi ölüm korkusu başladı inanın dillendirken bile korkuyorum. Ya doğumda ölürsem ya kalbim durursa ya kötü bi hastalığım varsa gibi.. 4 yasında oglum var her gece ona sarılıp ağlıyorum. Kendimden endise etmesem sevdiklerime bisey olcak diye korkuyorum ogluma anneme babama.. Allahım ne büyük nimetmis normal düsünebilmek kaygısız korkusuz yasayabilmek ne büyük şansmıs eski günlerimi o kadar özlüyorum ki. Herseyden bi mana arıyorum. Gördüğüm rüyalardan çıkan tabirler kötüyse, burc yorumumda kötü bisey gördüysem bile günlerce kafama takıyorum. Doktorum buna anksiyetede kehanetcilik gibi birsey söylemisti. Birinin ölümünü hastalığını duyayım cok etkileniyorum hemen kendimde de belirti aramaya baslıyorum. Annemin sesi az kötü gelse yada bi yerim ağrıyo dese telaşa kapılıyorum. Sürekli iyi misin iyi oldun mu diye arayıp duruyorum. Oda farkında artık beni ikna etmek için iyiyim diye bastıra bastıra söylüyor. Ne yazsam ne desem içimdekileri anlatamam. Doğuma cok az kaldı ben sadece korkuyorum heyecanımı bile kaybettim. 28 yaşındayım ama kendimi yaslanmıs hissediyorum hic bi anın tadını çıkaramıyorum. Ya şu olursa ya bu olursa diye düsünmekten hicbirseyden zevk alamıyorum. Rabbim ben ve benim gibi olan herkese yardım etsin. İcimi dökmek istedim yorumlarınız benim icin cok değerli. Teşekkür ederim.
Psikolojik bir rahatsizliginiz oldugu icin ve bu durum kontrolunuzde olmadigi icin ben ne desem rahatlatamiycam muhtemelen sizi ama emin olun basiniza bir is gelecegi varsa gelecek, gelmiycekse de sorunsuz bi sekilde atlaticaksiniz. Onceden kendinizi nekadar harap etsenizde bazen planlandigi gb olmuyor ozellikle bu dogum meselesi. Ben cok guzel bir hamilelik gecirdim. Hamile oldugumu anlamadim bile bi karnim sisti okadar. Ne agirlik hissi ne bulanti ne catlak ne bisey.. ve dogumumun da rahat bir normal dogum olucagina okadar inaniyordumki. Annem de benim gbiymis cunku sonra bir avazda dogurmus beni. Basima ne gelicegini bilmedigim ilk defa dogum yaptigim icin korkularim olsa da heo kendimi telkin ettim ve normal doguma yasiycaklarima hazirlamaya calistim. Gelin gorunki oglum beklenen zamanda gelmedi. Dr um suni sanciylla normal dogumu uygun gordu..yine moralimi bozmadim dedim ben cok rahat bir sekilde dogurucam. Sabah gttim hastaneye suni sanciyi vermeye basladilar. Ben daha sanciyi hissedemeden yani cok kisa bir zaman icinde bebegimin kalp atislari duzensizlesyi ve nabzi cok dustu. Hemen kosturarak geldi dr hemsire kim varsa. Suni sanci kesildi karnima bir iki mudahalede bulundu dr inanin hatrlamiyorum ne yaptigini cubku korkufan bayilmak uzereydim. Sonra dediki suan hersey yolunda fakat icerde bebegin ne durumda oldugunu bilmiyoruz sezeryana almak istiyorum sizi. Ben sok.. napicam o durumda mecbur dr u dinledim riske giremezdim. Beni aldilar sezeryana. Cok sukur sorunsuz bebegimi kucagima aldim ama inanin hic boyle hayal etmemistim. Ne kadar korktum ne yasadim o anda bebegimi kaybetme korkusu falan mafoldum.. simdi siz bukadar korkarken bi bakarsiniz bir avazda sorunsuz doguruvermissiniz. Yada bukadar korkuyorsaniz sezeryan dusunebilirsiniz. En azindan hersey kontrolunuz altinda olur. O hastaneye dogum icin gittiginizde emin olun sizi yada bebeginizi saglikli bir sekilde ordan cikartmak icin ellerinden geleni yapicaklar. O noktada zaten sizin yapabiliceginiz hic bir sey yok. Eger degistiremiyceginiz bir durumdan bahsediyorsak bosuna kendinizi bu sekilde yormayin. Umarim saglikli sihatli alirsiniz kucaginiza bebeginizi 🙏🏻

Back