Eğer epidural istersen hicte o kadar korkunc geçmiyor. Hic sorun falan olmadi bende, gittim sanci verdiler rahim açılmam 4 cm olana kadar sanci çektim baya siddetli oluyo o sancı, nerenin ağrıdığını bile anlamiyorsun heryerin ağrıyor belin mi kasiklar mi karin mi neresi ağrıyor bilemiyorsun bütün vücudun acı cekiyo sanki. Ama 4 cm den sonra epidural istedim anestezi doktoru geldi belimden iğne yaptı ondan sonra bi rahatladim ki uyudum hatta bazen beklerken.
Ara ara gelip yeni dozlar vuruyolar etkisi geçmeden. Sanciyi ölçen bi alet var bana sanci dalgasi geldiğinde orda görülüyor ama ben bi şey hissetmiyorum :) doğum sırasında çıkışını falan da hissetmedim dikisi de hissetmedim.
Tek sıkıntım ıkınamamak oldu hissetmedigim icin ıkınamadım ama doktorum karnımdan bastırdı ıkınmama gerek bırakmadı. Bi de bacaklarim uyuştu üzerine basamadim yok gibilerdi, doğumhaneye gidip gelirken beni kucaklarina alarak sandalyeye falan koydular.
3 4 saat sonra o da geçti.
Diyecegim o ki epidural kadar rahat bi normal doğum olamaz. Ben bile yaptıysam herkes yapar :)