Aile Planlaması Doğum Kontrol Yöntemi Olarak Döngü Takibi

Aile Planması nedir ? Doğum kontrol yöntemleri, gebeliği sonlandırma, kürtaj konularının işlendiği bölüm.

sanayitostu

Üye
Kayıtlı Üye
31 Mayıs 2024
256
283
25
merhaba kızlar,
ben korunma olarak hap spiral vs kullanmak istemiyorum hormonal olarak düzensizliğe neden olduğu için, diğer korunma yöntemlerini (erkek için olanlar) onları da kullanamıyoruz. Ben döngü takip ederek (regl sonrası ilk hafta riskli olarak görülüyor burada eşinle yakınlaşmıyorsun, sonraki günlerde yapıyorsun) korunuyorum. Döngümü de flo uygulamasından takip ediyorum. İnternette bu yöntemin aşırı güvensiz olduğunu vs okudum bir arkadaşım da hamile kaldı böyle ama ben eşimle birlikte olduğumuz süreç içerisinde hiç hamile kalmadım:halay:güvenli bir yöntem mi sizce ya da önerebileceğiniz yöntemler var mı ?

Hap kadar beni düzene sokan bi şey yoktu yav 😅 kuruluk yapıyordu sadece o da sıkıntılı bi şey tabii ama sizinki riskli geldi bana. Ben standart yumurtlama gününden 5 gün sonra (adetime 10 gün kala) hamile kaldım normalde yumurtlamam da adetim bittikten sonraki 9. Gündü. Sizinkini okuyunca gözümde bebeler canlandı 😅

Hap kadar beni düzene sokan bi şey yoktu yav 😅 kuruluk yapıyordu sadece o da sıkıntılı bi şey tabii ama sizinki riskli geldi bana. Ben standart yumurtlama gününden 5 gün sonra (adetime 10 gün kala) hamile kaldım normalde yumurtlamam da adetim bittikten sonraki 9. Gündü. Sizinkini okuyunca gözümde bebeler canlandı 😅
Demeyinnn ben hiç çocuk düşünmüyorum uzuuuun bi süre😂Hangi hapı kullanıyorsunuz benim bir arkadaşım yaz kullanıyordu hem çok ödem tuttu hem de ağlama krizine falan giriyordu o beni korkuttu.

Yasmin kullandım korunurken, hiç ağlama krizine girmedim ödem de tutmadım, tek yan etkisi kuruluktu o da ağrılarımı falan geçirdiği için tolere edilebilecek bi şeydi. Asssla diyenler var hap için saygı da duyarım da bebişe olan assssla'nın s'si daha fazlaysa düşünülür yine 😅

seni çok iyi anlıyorum, hap ve spiral konusunda o kadar haklısın ki. benim dengemi çok bozdular. sadece hormonsuz spiral bi nebze iyi.

ama döngü takibi korunma yöntemi bile sayılmaz canım. çok riskli.

X