- 20 Mart 2015
- 2.264
- 1.932
- 29
-
- Konu Sahibi Biti Zdrava
Çok eşlilikte evet kesinlikle kullanılması lazım bana göre. Doktorla konuşacağım biraz çekiniyorum ama doktor beni yargılayamaz diye düşünüyorum. Zaten onlar alışıktır bu durumlara. Prezervatifte karşı taraf kullanmak istemiyor kullansa bile ereksiyonunu kaybediyor.Yeni evli ya da tek eşli birlikteliklerde hapın tercih edilmesinden yanayım ben, kendim de öyle yaptım. Büyük rahatlık, 35 yaşından sonra başka yöntem bulunmalı o yaşa kadar hap ideal ama hapın yan etkileri iyi takip edilmeli, her hap herkese yaramıyor, kimisine kilo kimisine kuruluk kimisine migren atağı yapabiliyor mesela, hapı iyi seçmek memnun değilsek değiştirmek lazım
Özellikle bizim ülkemizde et ete değmeli mantığı var ve aslında can sıkıcı bir durum.ya kondom çok gıcık bişey ama hakkaten aklın hep orada onun olduğunda oluyor zaten erkekleri de sıkıyormuş kimse beğenmiyor gibi :)
Nasıl peki yan etkisi var mı sizde hiç oldumuDianelle kullanıyorum 60tl
Yan etkı olayı herkeste farklı olur, bende yapmadıNasıl peki yan etkisi var mı sizde hiç oldumu
Sprial sadece doğum yapmış kadınlara takılıyormuş diye duydum o da kesin bir yöntem aslında.Bende sprial taktırmaya düşünüyorum ki korkuyorum ama bı sefer taktircam artik
Artık doğum yapmayanlara da takıyorlarmış, ben de buradan öğrendim, aile hekimliğindeki ebeler bilir doğrusunuSprial sadece doğum yapmış kadınlara takılıyormuş diye duydum o da kesin bir yöntem aslında.
Teşekkür ederim. Bir doktorla konuşmakta yarar var ben korunmasız ilişki sonrası Norlevo 1.5 mg kullandım onu da içtikten sonra adet belirtileri gibi karnım ağrımaya başladı. Sürekli de ertesi gün hapı kullanmak zararlıymış hem de çok pahalı.Artık doğum yapmayanlara da takıyorlarmış, ben de buradan öğrendim, aile hekimliğindeki ebeler bilir doğrusunu
Gerçekten çok pahalı ertesi gün hapları, doktorla görüşsen çok iyi yaparsın, doğum kontrol yöntemleri de değişiyor. Ben bir yıl vajinal halka kullandım mesela o da hiç fena değil ama fiyatı haplardan pahalıTeşekkür ederim. Bir doktorla konuşmakta yarar var ben korunmasız ilişki sonrası Norlevo 1.5 mg kullandım onu da içtikten sonra adet belirtileri gibi karnım ağrımaya başladı. Sürekli de ertesi gün hapı kullanmak zararlıymış hem de çok pahalı.
80 liraya aldım ben ne olur ne olmaz çifte korunma yöntemlerini deneyeceğim. Gerçi kürtaj olmaktan iyidir. Bu hayatta en çok korktuğum şeylerden biri hamile kalmak.Gerçekten çok pahalı ertesi gün hapları, doktorla görüşsen çok iyi yaparsın, doğum kontrol yöntemleri de değişiyor. Ben bir yıl vajinal halka kullandım mesela o da hiç fena değil ama fiyatı haplardan pahalı
Haksız da değilsin korkmakta, bir canlının hayatıyla oynamak da uğraşmak da şakaya gelmez80 liraya aldım ben ne olur ne olmaz çifte korunma yöntemlerini deneyeceğim. Gerçi kürtaj olmaktan iyidir. Bu hayatta en çok korktuğum şeylerden biri hamile kalmak.
Evet kürtaj falan hiç düşünemiyorum. İnternette okuyorum korunma yöntemlerine rağmen hamile kalanları çok korkuyorum tek kesin çözüm tüpleri bağlatmak olarak görünüyor ama onu da doktorlar tavsiye etmez bana diye düşünüyorum çünkü daha önce hiç çocuğum olmadı.Haksız da değilsin korkmakta, bir canlının hayatıyla oynamak da uğraşmak da şakaya gelmez
Benim bildiğim karşılamıyor artık canımHerkese merhaba, bu konuları kimseyle konuşamadığım için buraya yazıyorum. Doğum kontrol hapını sağlık ocağı reçete ediyor mu? Bu haplar reçeteli olsa bile çok mu pahalı?
Neden canım çocuk istemiyor musun bekar mısın yoksa80 liraya aldım ben ne olur ne olmaz çifte korunma yöntemlerini deneyeceğim. Gerçi kürtaj olmaktan iyidir. Bu hayatta en çok korktuğum şeylerden biri hamile kalmak.
Öyle bir çılgınlık yapma tabi ama çok da evham yapma. Ben spiral, doğum kontrol hapı, prezervatif, vajinal halka ve geri çekilme kullandım farklı zamanlarda uzun süreli, hiç istemsiz hamilelik yaşamadım. İnternette okudukların çok uç örnekler yüzdeye vurduğunda oranları %1 bu yötemlere rağmen hamilr kalanlar. En az riski olan hormonlu spiral çift korunma sağlar. Yanlış bilmiyorsam 5 yıl takılı kalabiliyor. Fiyatı biraz yüksek ama süreye vurduğunda çok sayılmaz.Evet kürtaj falan hiç düşünemiyorum. İnternette okuyorum korunma yöntemlerine rağmen hamile kalanları çok korkuyorum tek kesin çözüm tüpleri bağlatmak olarak görünüyor ama onu da doktorlar tavsiye etmez bana diye düşünüyorum çünkü daha önce hiç çocuğum olmadı.
Çok teşekkür ederim bir canın hakkına girmekten iyidir. Bu konularda aslında ders vermeliler çünkü çoğu genç bunu bilmiyor ve hamile kalıyor aileleri ile de konuşmaya utanıyorlar. Gizli saklı herkes bir şey yapıyor.Öyle bir çılgınlık yapma tabi ama çok da evham yapma. Ben spiral, doğum kontrol hapı, prezervatif, vajinal halka ve geri çekilme kullandım farklı zamanlarda uzun süreli, hiç istemsiz hamilelik yaşamadım. İnternette okudukların çok uç örnekler yüzdeye vurduğunda oranları %1 bu yötemlere rağmen hamilr kalanlar. En az riski olan hormonlu spiral çift korunma sağlar. Yanlış bilmiyorsam 5 yıl takılı kalabiliyor. Fiyatı biraz yüksek ama süreye vurduğunda çok sayılmaz.
Keşke verilse bunun dersi ama bizim kültürümüzde cinsellik ayıp olarak görüldüğünden dersini vermeye kalksalar kıyamet koparÇok teşekkür ederim bir canın hakkına girmekten iyidir. Bu konularda aslında ders vermeliler çünkü çoğu genç bunu bilmiyor ve hamile kalıyor aileleri ile de konuşmaya utanıyorlar. Gizli saklı herkes bir şey yapıyor.