• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Doğum kontrol hapını bıraktıktan sonra hemen hamile kalmak mümkün mü?

SevdimSeviyorum

Guru
Kayıtlı Üye
19 Kasım 2012
93
0
296
Belçika
Merhaba arkadaslar yeni katildim araniza, Bikac sorum olacak..
Allah nasip ederse anne olmak istiyorum, hapimi yeni biraktim.. Ilk ay hamile kalmak mumkunmu ?
Ve kafama takilan asil sorun su, Kendi annem ve babamin 15 sene cocuklari olmamis ama sorunun ne oldugunu veya kimde oldugunu tam olarak bilmiorum..Sonra Tedavilerle ben olmusum..
Simdi korkuyorum acaba bende aynisini yasarmiyim diye, Boyle sorunlar genetik olabiliomu ?
Ve sunuda ekleyim, gecen doktora gittim bi sorun yok demisti doktorum..

Bende senin gibi doğum kontrol hapı verdi genetik olduğunu söyledi ama benim annemin 4 tane evladı var 3 tanede aldırmış Zor bi durum allah kolaylık versin

Ben doktorumada danistim, henuz bsy soylemek icin erken eger 1 sene icinde hamile kalamazsan bi problem oldugunu anlariz fln dedi..Ama herseyinde normal dedi bu icimi rahatlatti, galiba ben biraz acele ediyorum bosuna takiliorum.. Zaman ne gosterecek bakalim, rabbim herseyin hayirlisini versin insallah.

ablam 2 yıl kullandı bıraktığı ay hamile kaldı....ben bırakalı 2 yıl oluyor hamile kalamadım ...dr sorun yok diyor ama bebekte yok..sadece bir tane sol yumurtalığımda kaybolup yine çıkan bir kistim var bakalım kısmet....bunun dışında rahimde yara varmış onu dondurtucam bu hafta ...isteyen herkese en kısa zamanda gelsin melekleri inşallah :16: bünyeyle alakalıymış dr dedi hap engellemez dedi bilmiyorum artık şaşırdım bende

Daha zamani gelmemistir bebislerimizin, Rabbim en hayirli zamanda vericektir onlari bize insallah.. Ama bizler biraz sabirsizlaniyoruz hemen olsun istiyoruz tek sorun burda bence :)

Herkese merhaba..genellikle doktorların söylediği korunma hapı bırakıldıktan bir kaç ay sonra hamile kalınabileceği ama etrafımdaki pek çok arkadaşım ilacı bıraktığı ay hamile kadılar.) Bu tamamen kişinin biyolojik ve genetik yapısı ile ilgili..doktorların verdiği bir kaç aylık süre ise moral bozmamak için verilmiş olan normal bir zaman.) bebiş isteyenler için durmak yok çalışmalara devam.))

Herkese merhaba..genellikle doktorların söylediği korunma hapı bırakıldıktan bir kaç ay sonra hamile kalınabileceği ama etrafımdaki pek çok arkadaşım ilacı bıraktığı ay hamile kadılar.) Bu tamamen kişinin biyolojik ve genetik yapısı ile ilgili..doktorların verdiği bir kaç aylık süre ise moral bozmamak için verilmiş olan normal bir zaman.) bebiş isteyenler için durmak yok çalışmalara devam.))

yanlış bilgilendirmeleri düzeltmek istedim;

bıraktıktan bikaç ay sonra hamile kalınabilir diye bişey yok, bırakır bırakmaz vücut eski düzenine döner, yani hemen hamile kalabilirsiniz ki benim öyle olmuştu.
ancak hiç bir sorunu olmayan bir çiftin bile, uygun sartları sağlasalar bile gebelik ihtimali %20 civarındadır.
genellikle bebek isteği olan çiftlerin %80-90ı ilk 1 yıl içinde gebe kalmayı başarır. %90'dan fazlası ise 2 yıl içinde başarır.

rutin olarak, 1 yıl düzenli denemelerden sonra gebe kalamayan çiftlerde araştırmalara başlanıyor.
çocuk sahibi olamayan çiftlerde bazen 2 tarafta da sorun bulunamayabilir, ne de olsa tıp henüz bir noktaya kadar üreme fizyolojisini çözebilmiş durumda. bu durumda yardımcı üreme yöntemlerine başvurulabilir (aşılama, tüp bebek, vb)

ben ve eşim ikimiz doktoruz hatta eşim kadın-doğum uzmanı. biraz bilgilendirmek istedim :)

Bende adet düzensizliği vardı doktor doğum kontrol hapı vermişti 1 yıla yakın kullandım fakat çok kilo almıştım bi anda bıraktım.Yaklaşık 1,5 ay geçti yine adet olmamıştım tekrar doktora gittim başka bi çözümü yok mu çok kilo aldım diye başka bi hap verdi. Eczaneden ilacı almaya gittim ne olur ne olmaz bi de test alıyım dedim.Eve gittiğimde hapı içmeden önce testi yapıyım dedim ve çıkan sonuç karşısında şok oldum. Sonra da 6 haftalık hamile olduğumu öğrendim :) İyi ki o hapı kullanmamışım.

Back