• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebeliğe Hazırlık Doğum Kontrol Hapını Bırakmak ve 2. Çocuk

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

anneyimbenanne

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
29 Eylül 2017
785
1.520
43
Merhabalar. Biraz uzun ve genel bir konu olacak ve aslında 2 husustaki fikirlerinizi merak ediyorum.

20 aylık bir bebeğim var. Avukatım, kendi ofisim var fakat gebelikten beri biraz uzak kaldım. Bebeğimle büyük ölçüde ben ilgileniyorum. Görüşmem duruşmam olunca işe gidiyorum. Bebeğim 11 aylık olduğundan beri de Doğum kontrol hapı kullanıyorum.

Kardeşler arasındaki ideal yaş farkının 3-4 olduğunu düşündüm hep. Bebeğim küçük, haksızlık olur gibi geldi, şimdi değil dedim hep.

Ama şöyle de bir durum var ki; son birkaç aydır doğurasım geldi 🤣 ve ben kaç tane çocuğum olursa olsun aynı şimdiki gibi ilgilenmek isteyeceğim, dolayısıyla işimden uzak kalacağım. Onun için 2. Çocuğu daha fazla ertelemeyeyim, en azından 2 sene daha rölantide giderim, onu da biraz büyütünce işime tam asılırım düşüncesi çok ağır basıyor.

Birinci sorum bu; sizce 2. Çocuk için doğru zaman mı?

İkinci sorum; Doğum kontrol hapını bu ay bitirdikten sonra tekrar kullanmayayım, akışına bırakayım diyorum. Sizce, adetliyken doktora gitmeli miyim, yani şu an gebe kalmaya müsait mi bünyem diye? İlkim plansız sürpriz gebelikti, şimdi bunları bu kadar düşününce hadi ordan diyorum kendime.

Ne diyorsunuz?

Ha önemli bir ayrıntıyı unuttum; bebeğim hala emiyor; meme meme meme diye ortalıkta dolaşmasına bakılırsa daha da emecek gibi. Beni çok bunalttı, bir de 2. Aydan 8. Aya kadar meme reddi ile uğraşmış insanım. Bıraktırmaya da kıyamıyorum. Bir de emzirirken hamile kalsam herkes bebeğe zarar verirsin vs diyecek.

Ayyy içim şişti.

Anne değilim 1. Için uğrasıyorum ama yazmak istedim. Doğru zaman olup olmadığının bilinemeyeceğini düşünüyorum. Malum herkesin hayat şartları, düşünceleri, beklentileri farklı. Ben kendi sürecimde 1. sorunsuz gelmişken 2. için uğraşanları da görmüş oldum. Muayene uzun süredir olmadıysanız elbette olmakta fayda var. Bir problem varsa halledilir bir an önce. Ben de Allah nasip ederse sizin gibi 1. İki yaş civarındayken bir problemim yoksa yaşantımda 2. İçin çalışmalara başlamak istiyorum. Emzirme olayı da çok kişisel bence iki çocuğunu birden emziren örnekler var. Ama ülkemizde pek yok. 🤗 Hakkınızda hayırlısı. 💐

Doğru zaman konusunda ben de sizin gibi düşünüyorum aslında ama iş konusu bunları düşünmeye itiyor. Ben polikistik över hastasıydım çocuğun olmaz ya da çok uğraştırır dediler, bebeğim ilkinde oldu çok şükür. O yüzden 2. İçin uğraşmaktan çok korkuyorum, evvelden beri çocuk sahibi olamama korkum var. Emzirme konusunda da tandem emzirme ülkemizde pek yaygın olmadığından duyacağım şeyleri az çok tahmin edebiliyorum, sinirim bozuluyor 🤣 Allah hayırlı zamanda kucağınızı doldursun inşallah 😇

Kızım şu an 30 aylık biz de eşimle karar verdik ikinciyi istiyoruz artık. Aslında daha erken istiyordum ama başka bir konudan ötürü bu kadar bekledim. Pcos sahibiyim ben de :D İlki sürpriz oldu bizim de aslında. İsteyerek yaptık tabi ama ben olacaüından ümitli değildim pcostan dolayı. Şimdi ikinci için gelecek ay çalışmalara başlayacağım. Genel kontrol için gittim doktora pcosları gördü, çok zor olur bebeğiniz dedi ama ilki kendiliğinden olduysa bir süre deneyin dedi. Bizde durumlar bu. Emzirme konusuna gelince benim kızım 30 aylık ama hala emiyor :D Hamile kalsam da bıraktıracak gibi değilim şimddilik ama zaman ne gösterir bilemem.

bende ideal yaş arasını 3 ile 5 yaş arası olarak düşündüm hep kızım şuanda 4 yaşında bende aslında zamanı diyorum ama şimdide korkar oldum rahatladımda biraz tekrar eskiye dönmek düşündürüyor acaba yetebilirmiyim diye.. aslında en doğrusu peş peşe yapmak yaa bence şuan istiyosanız hiç geciktirmeyin beraber büyürler çıkar aradan :)

Katılıyorum, arayı açmamak en mantıklısı. Çünkü insan çok alışıyor rahatlığa sonra geri dönmek istemiyor o günlere. Şu an ben mesela kara kara düşünüyorum :D

hapı bırak dr git kontrollerini yaptır sonra akışına bırak ,

bugunki imkanlarım ilk evlendiğim yıllarda olsaydı , arka arkaya 3 tane dogururdum ,

Evet bu ay bırakıp adet olunca gideyim diyorum ben de, en son Haziran’da baktırmıştım 1 sene oldu diye, bir problem yoktu çok şükür. Ama hormon baktırmamıştım.

Kızım şu an 30 aylık biz de eşimle karar verdik ikinciyi istiyoruz artık. Aslında daha erken istiyordum ama başka bir konudan ötürü bu kadar bekledim. Pcos sahibiyim ben de :KK70: İlki sürpriz oldu bizim de aslında. İsteyerek yaptık tabi ama ben olacaüından ümitli değildim pcostan dolayı. Şimdi ikinci için gelecek ay çalışmalara başlayacağım. Genel kontrol için gittim doktora pcosları gördü, çok zor olur bebeğiniz dedi ama ilki kendiliğinden olduysa bir süre deneyin dedi. Bizde durumlar bu. Emzirme konusuna gelince benim kızım 30 aylık ama hala emiyor :KK70: Hamile kalsam da bıraktıracak gibi değilim şimddilik ama zaman ne gösterir bilemem.

Benim doğumu takip ettiğim doktorumdan çok memnunum ben. Hiç olumsuz can sıkıcı konuşmadı benimle. Hatta hamile kalmadan önceki ay başkasına gitmiştim, sen bu hormonlarla tedavisiz hamile kalamazsın, myomların da var demişti. Sonraki adetimden sonra hamileydim 🤣 myomum falan da yokmuş. Ben de emdiği kadar emsin diyorum, kendi istediği zaman bıraksın. Kısmet 😇

“Katılıyorum, arayı açmamak en mantıklısı. Çünkü insan çok alışıyor rahatlığa sonra geri dönmek istemiyor o günlere. Şu an ben mesela kara kara düşünüyorum :KK70:

Bu kısma da katılıyorum, kızım o kadar hareketli ki o sakinleştikten sonra tekrar cesaret edemem diye korkuyorum 🤣

bende ideal yaş arasını 3 ile 5 yaş arası olarak düşündüm hep kızım şuanda 4 yaşında bende aslında zamanı diyorum ama şimdide korkar oldum rahatladımda biraz tekrar eskiye dönmek düşündürüyor acaba yetebilirmiyim diye.. aslında en doğrusu peş peşe yapmak yaa bence şuan istiyosanız hiç geciktirmeyin beraber büyürler çıkar aradan :)

Evet işte benim de kızım çok hareketli, o sakinleştikten sonra ki sakinleşir mi bilemem cesaret edemem diye korkuyorum 😂 istiyorum doğurasım da geldi son birkaç aydır kısmetse 😇

Benim doğumu takip ettiğim doktorumdan çok memnunum ben. Hiç olumsuz can sıkıcı konuşmadı benimle. Hatta hamile kalmadan önceki ay başkasına gitmiştim, sen bu hormonlarla tedavisiz hamile kalamazsın, myomların da var demişti. Sonraki adetimden sonra hamileydim 🤣 myomum falan da yokmuş. Ben de emdiği kadar emsin diyorum, kendi istediği zaman bıraksın. Kısmet 😇

“Katılıyorum, arayı açmamak en mantıklısı. Çünkü insan çok alışıyor rahatlığa sonra geri dönmek istemiyor o günlere. Şu an ben mesela kara kara düşünüyorum :KK70:

Bu kısma da katılıyorum, kızım o kadar hareketli ki o sakinleştikten sonra tekrar cesaret edemem diye korkuyorum 🤣
Aslında bu gittiğim doktordan ben de memnunum ama olasılık düşük ona bir şey diyemem cidden pcoslular zor hamile kalıyor. Bizim şansımız yaver gitmiş çok da iyi olmuş. Ben yine şansım yaver gidebilir diye bakıyorum olaya. :D
Valla o zaman gözünü karart yap gitsin madem :) Ben öyle yaptım hesap kitap yapmaktan bıktım. Bu ay artık denemelere başladık.

Evet işte benim de kızım çok hareketli, o sakinleştikten sonra ki sakinleşir mi bilemem cesaret edemem diye korkuyorum 😂 istiyorum doğurasım da geldi son birkaç aydır kısmetse 😇
ozaman hiç vakit kaybetmeyin derim ben beraber büyürler hem :) onlar büyüdüğünde kreşe verirsiniz ikisinide duruma göre ondan sonra da rahatlarsınız valla en güzeli :)

Back