Doğum kontrol hapında geçmi kaldım

masummelek

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
11 Ağustos 2007
29
0
86
Nevşehir
arkadaşlar bu ayın 22 sinde düğünüm var ve ben doğum kontrol hapı almayı düşünüyorum sizce geçmi kaldım.2 hafta kaldı çünkü.hamile kalmaktan çok korkuyorum ya .yasmin almak istiyorum ama sigorta karşılamıyo.ne yapmalıyım bilemiyorum

doğum kontrol hapının ilk ay pek korumadığı söyleniyor, ve daha önemlisi bir önceki adetinin ilk günü almalıydın, sanırım biraz geç =(

evet geç kaldın.çünkü koruma amaçlı 2ay önceden başlaman lazımdı.ben aylık iğnelerden vurulmuştum tabi düğüne 2 ay varken.bildiğim kadarıyla devlet doğumkontrol hapını ödemiyor.bende 3yıldır parayla alıyorum ginerayı fiyatıda 6.300ytl .yasmin en pahalı olan. korunma için ya eşin prezarvatif kullanacak yada sen ertesi gün haplarından alacaksın.ilişki sonrası içilenlerden.eğer adetin yakınsa doğum kontrol hapına başla ilişkiden sonra diğer hapıda kullanırsın.ama unutma doğum kontrol hapının tam korumaya başlaması için 2 ay düzenli kullanman lazım.tam bilgi almak için ya sağlık ocağına yada eczaneye danış.ama dediğim gibi hapa ve iğne için geç kalmışsın.:1hug:

ginerada yan etkisi en az olanlarda ben yasmin kullanamadım.1ay kanama yaptı.ama bu benim için geçerli olan birşey.kardeşimde yasmin kullanıyor bir sorun yok.sen sağlık ocağına yada bir kadın doğumcuya danış.sana uygun olanı o versin.hem bilgilenirsin.

evet geç kaldın.çünkü koruma amaçlı 2ay önceden başlaman lazımdı.ben aylık iğnelerden vurulmuştum tabi düğüne 2 ay varken.bildiğim kadarıyla devlet doğumkontrol hapını ödemiyor.bende 3yıldır parayla alıyorum ginerayı fiyatıda 6.300ytl .yasmin en pahalı olan. korunma için ya eşin prezarvatif kullanacak yada sen ertesi gün haplarından alacaksın.ilişki sonrası içilenlerden.eğer adetin yakınsa doğum kontrol hapına başla ilişkiden sonra diğer hapıda kullanırsın.ama unutma doğum kontrol hapının tam korumaya başlaması için 2 ay düzenli kullanman lazım.tam bilgi almak için ya sağlık ocağına yada eczaneye danış.ama dediğim gibi hapa ve iğne için geç kalmışsın.:1hug:

2ay önceden veya 1 ay önceden başlanmalı ki etkisini göstersin diyorsunuz ama benim anlamadığımda bütün doktorlar adetin ilk gününden itibaren düzenli içişte korumaya hemen başlar ve sorun çıkarmaz!!!! bütün hap kullananlar peki sanki 2 ay öncedenmi başlıyor??? bende ayın 1inde evleniyorum ve 10gündür hap kullanıyorum yani düğüne kadar 1 ay kullanmış olcam,regl belkide düğün zamanına tam denk gelcek, siz ne zaman başladınız hap kullanmaya ve ilişkiye nezaman girdiniz merak ediyorummm???

Havvagül099;
Eğer 1. kutunun bitimi ve dolayısiyle adetin düğününe denk gelecekse hiç ara vermeden 2.kutuya devam edebilirsin. Doktor eğer düğününe denk gelecekse hiç ara vermeden 2.kutuya devam edebilirsin dedi. Ben de öyle yapacağım. 2.kutum tamamen bittiğinde 7 günlük arayı vereceğim.
Bu arada benim hapım Belara. 2 gündür de ilk kutuma başlamayı bekliyorum :))

2ay önceden veya 1 ay önceden başlanmalı ki etkisini göstersin diyorsunuz ama benim anlamadığımda bütün doktorlar adetin ilk gününden itibaren düzenli içişte korumaya hemen başlar ve sorun çıkarmaz!!!! bütün hap kullananlar peki sanki 2 ay öncedenmi başlıyor??? bende ayın 1inde evleniyorum ve 10gündür hap kullanıyorum yani düğüne kadar 1 ay kullanmış olcam,regl belkide düğün zamanına tam denk gelcek, siz ne zaman başladınız hap kullanmaya ve ilişkiye nezaman girdiniz merak ediyorummm???

ben dün doktorumla konustum 1 ay kullanmak gerekiyormus gec mi kaldım 15 gün var düğüne diye sordum. 15 gün düzenli kullan gec değil dedi. ama tabi 1 ay düzenli kullananlar kadar kesin sonuc alamayabilirmişsin.

Back