• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aile Planlaması dogum kontrol hapi

Aile Planması nedir ? Doğum kontrol yöntemleri, gebeliği sonlandırma, kürtaj konularının işlendiği bölüm.

Sayralow

hayat seni sevince güzel
Kayıtlı Üye
6 Kasım 2013
1.482
388
373
Kizlar adet duzensizligim var doktorum dogum kontrol hapi verdi.adi gynelle. Ac karnina mi aliyoruz yoksa tok olarak mi? Acikcasi bekar oldugum icin icmeyede korkuyorum bi sikinti yaratir mi?

Ben yıllardır kullanıyorum, sonum hayrola gerçi..
Aç tok farketmiyor.
Sıkıntı yaratır mı bilemiyorum.. Bana yaratmadı. 3 yıl falan olacak..
Rahimi kurutuyor diyorlar, o konuda da bir fikrim yok..

Hayır.
Hatta verdim bile. Tabi haptan değil de, yani vermeme de engel olmadı.
Yasmin kullanıyorum.

Son düzenleme:
bende bekarım 4 yıl önce bende 6 ay kadar kullanmıştım( kist için), tok içmiştim ben. genelde özellikle belirtilmediyse mideye zarar vermesin diye ilaçları tok karnına içerim, zarar konusunda bazı yönleri için faydalı diyenler var ben çoğunlukla hep zararlı yönlerini duydum, eğer mide probleminiz yoksa soğan kürü deneyebilirsiniz (araştırın detayları forumda da var) bir çok kadın hastalıklarına faydası olduğu söyleniyor (adet düzensizliği, kist, hamile kalamayanlar vs.). Ben çok denemek istedim bende de düzensizlik var ama reflü ve gastrit olduğu için yapamıyorum.

bende bekarım 4 yıl önce bende 6 ay kadar kullanmıştım( kist için), tok içmiştim ben. genelde özellikle belirtilmediyse mideye zarar vermesin diye ilaçları tok karnına içerim, zarar konusunda bazı yönleri için faydalı diyenler var ben çoğunlukla hep zararlı yönlerini duydum, eğer mide probleminiz yoksa soğan kürü deneyebilirsiniz (araştırın detayları forumda da var) bir çok kadın hastalıklarına faydası olduğu söyleniyor (adet düzensizliği, kist, hamile kalamayanlar vs.). Ben çok denemek istedim bende de düzensizlik var ama reflü ve gastrit olduğu için yapamıyorum.
Benimde midemde mikrop var bi kacgun kullanayim bakayim bi de kilo aldirsa iyi olurdu

benim bildiğim kadarıyla aç tok farketmez.sadece dikkat etmeniz gereken şey aynı saatlerde içmeniz.mesela bugün saat 3"te içtiyseniz hapı yarında o saate içmelisiniz.

kilo alma konusuna gelince.
bünyeden bünyeye değişiyor.mesela ben kilo aldım.:43:

Hormon ilacı kullanırken ben de vermiştim. Hatta hayatımın en zayıf dönemiydi :)

Bazen geyik yaparken sırf kilo vermek için ilaca başlayacağım diyorum :1:

Ac, tok fark etmiyor. Baze haplar evet biraz kilo aldiriyor, mesela istahini biraz açiyor. Yani 10 kilo felan aldirmaz, baze kadinlar abartiyorda, abur cubur yiyorlar ve suçu hapa atiyor :)

Ayrica hamile felan konusundan korkma. Hap seni kisir felan etmez.

Back
X