- 12 Ocak 2010
- 16.670
- 1
- 25.044
- 798
- Konu Sahibi Seval deniz
mesaj tekrarı
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
su an okurken gozlerim doldu hala imkansiz diyorum kendi kendime umutlanma kaptirma ama iste bilemiyorum inalh vardirevet canım rabbim nasip edecekse o çocuk dogaksa elden hiçbirşey gelmiyor
biz gebeliği nezaman ögrendik biliyormusun , 7+5 ögrendik , ne annesi ne babası inanabildi ,
şimdi bize göz kırpıyor eşşekoğlueşşekk
Doğum kontrol haplarının yan etkileri içilmeye başlandıktan ne kadar süre sonra ortaya çıkıyorDoğum kontrol hapları 1 kutuyu bitirince değil 9. haptan sonra korumaya başlar. Düzenli içildiyse. 9. güne kadar kademe kademe gün gün yükseliyor koruması. %99 deniyor ama aslında %100'e çok yakın, yanlış kullanımlar için pay bırakılıyor sadece. Bu ilk 9 gün içerisinde başka yöntem kullanmadıysanız hamile olma olasılığınız var ancak 4 haftayı geçmeden mide bulantısı vb diğer belirti yaşayan kadın yok denecek kadar az. Bir haftalık gebelikte daha yumurta döllenip rahme yerleşmiş olmuyor. Doğum kontrol hapıyla yumurta döllendiyse rahme tutunamayabilir. Anlattıklarınız doğum kontrol haplarının yan etkisi gibi duruyor.
Konu sahibinin yazdığı bu tarz yan etkiler hap kişiye uymadığında ortaya çıkıyor. Tahlille karar verilmesi lazım, büyük bir ihtimalle doktoru kendi anlaştığı markanın ilacını yazmış.Doğum kontrol haplarının yan etkileri içilmeye başlandıktan ne kadar süre sonra ortaya çıkıyor
2 kere sadece almadim ve hic bir sekilde korunma olmadi baska ilacta almadimDoğum kontrol hapları 1 kutuyu bitirince değil 9. haptan sonra korumaya başlar. Düzenli içildiyse. 9. güne kadar kademe kademe gün gün yükseliyor koruması. %99 deniyor ama aslında %100'e çok yakın, yanlış kullanımlar için pay bırakılıyor sadece. Bu ilk 9 gün içerisinde başka yöntem kullanmadıysanız hamile olma olasılığınız var ancak 4 haftayı geçmeden mide bulantısı vb diğer belirti yaşayan kadın yok denecek kadar az. Bir haftalık gebelikte daha yumurta döllenip rahme yerleşmiş olmuyor. Doğum kontrol hapıyla yumurta döllendiyse rahme tutunamayabilir. Anlattıklarınız doğum kontrol haplarının yan etkisi gibi duruyor.
Konu sahibinin yazdığı bu tarz yan etkiler hap kişiye uymadığında ortaya çıkıyor. Tahlille karar verilmesi lazım, büyük bir ihtimalle doktoru kendi anlaştığı markanın ilacını yazmış.
Bünyeden bünyeye çok değişiklik gösteriyor doğum kontrol hapları. Her birimizin hormon seviyeleri farklı çünkü, onların belli bir standarda ulaştırılması farklı şeyler yapabiliyor. Bazı hapların neredeyse her kullananda mide bulantısı şikayeti yaptığını biliyorum. Ben 4 yıl Qlairista kullandım. Duygusal dalgalanmalar (en ufak şeye ağlamak çok mutluyken birden üzgün hissetmek gibi) ve ilk kutudaki ara kanamalar dışında hiçbir yan etkiyle karşılaşmadım. Ara kanamalar ikinci kutuda yaşanmadı. Libido düşüklüğü ve kuruluk gibi şeyler de ilk kutuda oldu bir daha hiç olmadı. Ortalama olarak 10-15. hapta yan etkiler çıkıyor ama o mide bulantısı yapanın ilk günden itibaren yaptığını söylüyor kullananlar.
Bilinen yan etkilerini bu ilaçların prospektüsünde bulabilirsiniz kaç kişinin yaşadığına kadar ayrıntılı bir şekilde açıklanıyor yan etkiler.
Yani tek bir kutuyu bitirmediniz ve iki tanesini zamanında almazdınız. Diğer günler düzenli kullanmanız önemli değil, 21 ya da 28 gün boyunca her gün dakikası dakikasına aynı anda almanız lazım ki korusun. (İlk 9 günden itibaren korumaya başlıyor ancak devam etmezseniz her gün tekrar azalarak düşer) 2 kere almamanız korunmanızı %60'lara düşürmüştür. Bir hafta kadar bekleyip, test yapmanız mantıklı olacaktır. Yalnız hapı bölük pörçük kullandığınız için kimyasal gebelik geçirme olasılığınız da var.2 kere sadece almadim ve hic bir sekilde korunma olmadi baska ilacta almadim
Bende ilaci kullanmaya basladigim ilk gunden beri hafif kanamam oluyordu 5 gun once kesti 1 bucuk haftadir goguslerde sisme ve damarlanma oldu bende hic olmayam birsey damarlanma 3 4 gundur bas donmem var evet ama asiri degildi bugun tam anlamiyla fenalastm ilac aldigidan beri hic oyle olmadim kotu bisy yasamadm doktoruma danistm bugunden itibaren ilac alma ve acile git dedi ama ilacin bende tek bir yan etkisi oldu oda yuzumde kahve tonu lekelenmeler yaptiBir de hapı kullandığım dönem boyunca regl zamanım geldiğinde meme hassasiyeti oluyordu. S Seval deniz siz hapın tamamını kullanmayıp yarım bıraktığınız için iki üç güne regl olabilir ya da bu ay hiç olmayıp sonraki ay gecikmeden regl olabilirsiniz. Regl yaklaştığı için olabilir hassasiyet ağrı va durumları.
Yok hayir1 . Kutumu bitirmeye pardon 10 adet kala doktor bugun oyle olunca birak ve acile git dedi ve bir den aklima geldi o iki ilacida aldm ben ama saatinden cok gec saatte aldogimi hatirladm bilmiyorum artkYani tek bir kutuyu bitirmediniz ve iki tanesini zamanında almazdınız. Diğer günler düzenli kullanmanız önemli değil, 21 ya da 28 gün boyunca her gün dakikası dakikasına aynı anda almanız lazım ki korusun. (İlk 9 günden itibaren korumaya başlıyor ancak devam etmezseniz her gün tekrar azalarak düşer) 2 kere almamanız korunmanızı %60'lara düşürmüştür. Bir hafta kadar bekleyip, test yapmanız mantıklı olacaktır. Yalnız hapı bölük pörçük kullandığınız için kimyasal gebelik geçirme olasılığınız da var.
Damarlanma şişme ve hassasiyet doğum kontrol hapı kullandığım süre boyunca bende de oldu. Özellikle regl döneminde daha da belirginleşiyordu.Bende ilaci kullanmaya basladigim ilk gunden beri hafif kanamam oluyordu 5 gun once kesti 1 bucuk haftadir goguslerde sisme ve damarlanma oldu bende hic olmayam birsey damarlanma 3 4 gundur bas donmem var evet ama asiri degildi bugun tam anlamiyla fenalastm ilac aldigidan beri hic oyle olmadim kotu bisy yasamadm doktoruma danistm bugunden itibaren ilac alma ve acile git dedi ama ilacin bende tek bir yan etkisi oldu oda yuzumde kahve tonu lekelenmeler yapti
bakalım bugun belli olur hersey hastaneye gidicem aksamaDamarlanma şişme ve hassasiyet doğum kontrol hapı kullandığım süre boyunca bende de oldu. Özellikle regl döneminde daha da belirginleşiyordu.
Bir de sadece iki gün almadım demişsiniz ama o kücümsenecek bir şey değil. Ilk kutu ilacımda ben iki gün akşam 9'da sonraki 7 gün ögleden sonra 3'te içtim. Bu düzensiz kullanımdan kaynaklı kimyasal gebelik geçirdim.
Buraya da haber alınca yazın lütfen :) umarım bir şeyiniz yokturbakalım bugun belli olur hersey hastaneye gidicem aksama
Umarim bisiy yoktur ama inslh bebek vardir da ben bisiy sormak istiyorum ben daha cok yeni oldugum icin bilemiyorum boyoe seyler kimyasal gebelik ne oluyordu acabaBuraya da haber alınca yazın lütfen :) umarım bir şeyiniz yoktur
Tabiki haber ederimUmarim bisiy yoktur ama inslh bebek vardir da ben bisiy sormak istiyorum ben daha cok yeni oldugum icin bilemiyorum boyoe seyler kimyasal gebelik ne oluyordu acaba
Ha bu arada inslh bebek var ise yeni olusmaya baslamis olsa bile belli olurmuTabi
Tabiki haber ederim
Kısaca şöyle anlatayım, gebelik testleri pozitif oluyor ancak çok çabuk düşükle sonuçlanıyor. Döllenen yumurta rahme tutunmuyor. Hapı dakikası dakikasına düzenli kullanmadığınızda olabiliyor. Çünkü hapın bir koruma şekli spermlerin yumurtaya ulaşmasını engellemekken bir diğer koruma şekli de döllenen yumurtanın rahme tutunmasını engellemek.Umarim bisiy yoktur ama inslh bebek vardir da ben bisiy sormak istiyorum ben daha cok yeni oldugum icin bilemiyorum boyoe seyler kimyasal gebelik ne oluyordu acaba
Anladm bilgileriniz icin cok tesekkur ederimKısaca şöyle anlatayım, gebelik testleri pozitif oluyor ancak çok çabuk düşükle sonuçlanıyor. Döllenen yumurta rahme tutunmuyor. Hapı dakikası dakikasına düzenli kullanmadığınızda olabiliyor. Çünkü hapın bir koruma şekli spermlerin yumurtaya ulaşmasını engellemekken bir diğer koruma şekli de döllenen yumurtanın rahme tutunmasını engellemek.
Artk aksama haber ederim sizeA
Anladm bilgileriniz icin cok tesekkur ederim
Ha bu arada inslh bebek var ise yeni olusmaya baslamis olsa bile belli olurmu