Gebeliğe Hazırlık Doğum Kontrol Hapı Kullanmak Doğurganlığı Azaltırmı ?

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

Seena

🌑🌒🌓🌔🌕🌖🌗🌘🌑
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
21 Aralık 2017
925
1.650
63
İstanbul
Evleneli 5 ay oldu 5 aydır doğum kontrol hapı (yasmin) kullanıyorum. Kullandığımı duyan herkes uzun vadeli devam ettiğimde hamile kalamıyacağımı söylüyor doğurganlığı azalttığını vs vs. Ben 1 sene daha kullanmak istiyorum böyle birşey başına gelen varmı? doğruluğu var mı varsa neden kullanılıyor yoksada bu insanlar yeni evlileri neden böyle korkutuyor 

Doğurganlığı azaltmaz yaa kim söylüyor bunları. Hormonlarında oynamalara neden olabiliyor. Bu da hamile kalmayı geciktirebiliyor. Belki bunu anlatmak istemişlerdir. Ama korunmayı bırakır bırakmaz hormonlarına baktırırsın bi sorun varsa önlemlerini alırsın hiç bi sıkıntı olmaz Allah'ın izniyle.

Valla kullandığımı duyan herkesin nedense yakınlarında kullanıp sonradan hamile kalamayan tanıdıkları çıkıyor anlayabilmiş değilim hem biraz evliliğimin tadını çıkarmak istiyorum hemde sonradan olmaz diye korkmuyorum değil

Merhaba..
Uzun süre kullanımda etkisini bilemiyorum. Doktorunuza danışın bence.

Ama ben tüp bebek tedavi sürecimde çocuk yapmaya çalışırken kullandım :)

Neden derseniz tedavi surecinde kistim çıktı. Kistin yok olması için de 1 ay Yasmin kullanmam gerekti. Sonrasinda tedavimize devam ettik. Olumsuz bi etkisi olmadı yani, pozitif sonucumuzu aldık.

Hamile kalmadan once bi süre ben de o şekilde korundum yaklasik 6 ay. Hic bi sorun olmadi. Adet düzenleyici olarak kullanılıyor dgm k. hapı. Yani mantıken doğurganlığı etkilememesi gerekiyor çünkü adeti düzenli bir insan daha kolay hamile kalabilir. Ayrıca hiç korunmayan ama denemeye başladıktan 1 yıl sonra hamile kalan arkadaşım ya da evlendikten itibaren 3 yıl kullanan ve bırakır bırakmaz hamile kalan arkadaşım da var. İnanmayın boşverin boş boş konuşanlara.

Benim kuzenim 5 yıl hapla korundu. Boşuna korunmuş. Eşinden sperm azlığı varmış, tüp bebek yaptılar sonra. Millet boşa konuşuyor. Hap içenlerin hamile kalamama sebebi kadınlar mıymış sadece. Bıraktığı ay kalanlar var.

Dogurganliga etkisi su sekilde biraktiktan sonra bir kac ay hamile kalamazsiniz

Canim bende dış gebelik sonrası kist icin kullandim 2 ay.Son ay korunmam bitiyordu ama son ay kendiligimdem korundum.
Ertesi ay kaldım.
Ama oncesinde flnda hic kullanmamistim.
Bu isler biraz nasip kesin konusmalar icin zor surecler.

Bence gerekli tum kontrollerini yaptir sonrasinda ilacinada devam et hatta doktorun belki baska bi ilac bile onerebilir
Nasil bi yol aldiginizida,kararlarinizida süzmüş olursunuz.

Banada öyle diyen çok oldu. Hormonal bozukluk vardı bende, evlenmeden önce başladım kullanmaya, bi kaç sene kullandım. Sonra çocuk düşününce bıraktım, ve çok sürmedi hamile kaldım. Ama aralıksız 3 seneden fazla kullanmamak gerekiyor diye okumuştum sanki bir yerde.

Açılın ben geldim :)
6 sene neredeyse her Allahın günü içtim ben bu hapları.
Sonra bıraktım, 2 ay eşim korundu. Ve denediğimiz ilk ay hamile kalmışım.

Bana da hemen olmaz falan dediler çevreden. sonuç bu.

Merhaba güzel insanlar,

Ben 1 ay kadar doğum kontrol hapı kullandım.
Bıraktıktan sonraki ay bebek için çalışmalara başladık ancak olmadı.
Sizce bu ay olur mu?
yoksa hapın etkisi hala devam ediyor mudur ?

Hanimlarrr temmuzda dugunum var. Dogum kontrol hapi ne zaman kullanilmaya baslanmali ? Ona gore doktora gidip bsna uygun bi hap isteyecegim

Hanimlarrr temmuzda dugunum var. Dogum kontrol hapi ne zaman kullanilmaya baslanmali ? Ona gore doktora gidip bsna uygun bi hap isteyecegim
En az 1 ay öncesinden başlamayı öneriyorlar ek korunma yöntemine gerek kalmasın Diye.Çünkü ilk kullanılan ayda %100 koruma sağlamıyor diyorlar.1 ay önceden başlanması avantaj o yuzden

valla ben 5 sene kullandım o da poliskistik overdan dolayı adet düzensizliğim vardı onun içindi evlenince de doktoruma sordum korunmak için de kullanabilirsin dedi. geçtiğimiz ağustos ayı bıraktım yaklaşık 6 ay da eşim korundu ama bu süre zarfında adetlerim hep düzenli oldu ve yumurtladığım zamanları da anlıyordum. bebek düşündüğümüz ilk ay da hamile kaldım. hem pko vardı hem de 5 yıldır ilaç kullanmıştım. ya imkansızı başardım ya da doğum kontrol hapı sanıldığı gibi kısırlaştırmaktan ziyade hormonları düzenlediği için doğurganlığı arttırıyor. tabii bu benim hastalığım için de geçerli olabilir. hormonları düzenli olan bir insanda nasıl etki edeceğini kestiremeyiz ama çevremden hep duyduğum ilacı bıraktıktan sonra pat diye hamile kalanlardı.

canım öyle birşey yok ya benim arkadaşım bıraktı 2.ayı hamile kaldı ben hiç kullanmadm 1.5 senedr ugraşıyorm hiç ilgisi yok böyle şeylerle rabbim yazmşsa herşekilde olurrr.

En az 1 ay öncesinden başlamayı öneriyorlar ek korunma yöntemine gerek kalmasın Diye.Çünkü ilk kullanılan ayda %100 koruma sağlamıyor diyorlar.1 ay önceden başlanması avantaj o yuzden
Tesekkur ederim

Kistlerimde dolayı çok uzun sure kullandim evlenmeden once. 2 yil kadar. Denemeye basladigimiz ilk ay hamile kaldim. Icini ferah tut.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…