Doğum kontrol hapı her durumda korur mu?

Hayir ben baska marka kullandim.
Bebekten once yaklasik 8 9 sene bebekten sonra da 3 sene kullandim.
Ben pihtilasma etkisinden dolayi korkumdan biraktim :)
Anladim doktor size uygun olanı seçmiştir diye düşünüyorum.ne kadar dogru bilmiyorum ama fazla sigara icen ve kilolarda o risk daha riskliymis sanirim.. size ne gibi yan etki oldu?

Zaten dogum kontrol hapinin amaci içeri bosalmada korumak.
Onu yapamayacaksak kullanmanin ne anlami var ki?
Bu dediginiz de pakete ilk basliyorsan 1 ay kullandıktan sonra etki ediyormus korunma olarak yani.o sekilde biliyorum. Gerci ben bunun için başlamadım bu hapa ama duzenli kullanip hamile kalan var mi merak etmiyor degilim? Birde bunu kullanirken hamilelik riskli mi acaba sanki oyle yazmıştı biri🤔

Anladim doktor size uygun olanı seçmiştir diye düşünüyorum.ne kadar dogru bilmiyorum ama fazla sigara icen ve kilolarda o risk daha riskliymis sanirim.. size ne gibi yan etki oldu?
Evet. Sigara icmiyorum. 35 yas uzeri de degilim ama kilom var. O yüzden biraksam daha iyi olur dedim.

Benim sadece adet miktarimi azaltti ve az cinsel isteksizlik yapti.
Daha once kullandigim bir marka asiri bas agrisi yapmisti birakmistim.

Bu dediginiz de pakete ilk basliyorsan 1 ay kullandıktan sonra etki ediyormus korunma olarak yani.o sekilde biliyorum. Gerci ben bunun için başlamadım bu hapa ama duzenli kullanip hamile kalan var mi merak etmiyor degilim? Birde bunu kullanirken hamilelik riskli mi acaba sanki oyle yazmıştı biri🤔
Evet ilk ay ek korunma yöntemi oneriyorlar. Ilk ay disinda duzenli saatinde kullanılırsa %99 koruma saglar.

Düzenli kullanıp bırakınca hamile kalan ben varım,aynı zamanda yengem de düzenli kullanıp bıraktıktan bir kaç ay sonra hemilr kaldı.

Yok birakinca degil kullanirken de oluyormuş birkaç yerde okumustum.dogru mu bilemedim
Hapların koruyuculuğu %99 kalan %1 elbet bulacak birilerini, bu platformun 500bin üyesi var burada bile 5000 kişi hapa rağmen hamile kalmış olabilir. O kadarı da şansa artık

Alakasız olacak ama doğum kontrol hapı kullanmak için doktora gitmekrecete şart mı ?

Reçete şart değil ama doktora gidilse iyi olur. Aslına bakarsan doktorlar da öyle tahlil falan yapıp bak bu hap senin bünyene uygun diyerek vermiyor, herkese aynı hapı tavsiye ediyorlar

Reçete şart değil ama doktora gidilse iyi olur. Aslına bakarsan doktorlar da öyle tahlil falan yapıp bak bu hap senin bünyene uygun diyerek vermiyor, herkese aynı hapı tavsiye ediyorlar
Teşekkürler internette hep şart diye okumuştum

Ben 3 sene yazz24 kullandım hiç bir yan etkisini yaşamadım ,kilo filan yapmadı hatta cildiniz bebek gibi oluyor :) Hamile kalmakta sorun olmaz öyle olsa kisti olan hamile kalamayan kadınlarda tedavi amaçlı kullanmazlar. Bana göre en güvenli korunma yöntemi.

Merhaba hanimlar. 3 aydir Qlarista kullanıyorum.bu gece evde olmayacagim ve hapim evde kaldı.gerci hap a gore adete bikac gun kalmisti. Bi gece yutmasam kanama baslar mi hemen? Yada gebelik icin risk olur mu gecmis iliskiden dolayi? 🙈🙊

Merhaba hanimlar. 3 aydir Qlarista kullanıyorum.bu gece evde olmayacagim ve hapim evde kaldı.gerci hap a gore adete bikac gun kalmisti. Bi gece yutmasam kanama baslar mi hemen? Yada gebelik icin risk olur mu gecmis iliskiden dolayi? 🙈🙊
Evet olusur. Hic atlamadan her gun saatinde icmeniz gerekiyor.

Hic atlamadim bu zamana kadar saati bile aksatmadım. Iliski de bikac gun icinde olmadi zaten.. birde dun gece unuttugum hapi mi icmeliyim bugun yoksa onu atlayacak miyim bilginiz var mi?
Ilac atlamak sadece onceki degil sonraki iliskiler icin de risk cunku koruyuculugu dusuruyor.
Prospektusunde yazar. Bildigim kadari ile atlanan hap akla gelincr hemen aliniyor digerleri saatinde alinmaya devam ediliyor.

Bir gece unutmakla koruyuculuğu düşmez ama lekelenme yapabilir. Hatırladığın ya da ulaşabildiğin anda alman gerekiyor, atlama kesinlikle yok, dün akşam unuttun ve bu akşam farkettin diyelim ikisini aynı anda yutabilirsin.
Hic atlamadim bu zamana kadar saati bile aksatmadım. Iliski de bikac gun icinde olmadi zaten.. birde dun gece unuttugum hapi mi icmeliyim bugun yoksa onu atlayacak miyim bilginiz var mi?

X