Doğum kontrol hapı her durumda korur mu?

İdolümsünüz şu konularda valla
Bak sana seni sakinleştirecek bir yol söyleyeyim. Hapa başlamadan önce ovülasyon takibi yap. Eğer yumurtlaman olması hereken zamanda gerçekleşiyorsa sadece hapla korun arkana bakma çünkü hapla hamile kalanların bahsettiği ortak şey yumurtlama dönemim hapla uyumlu değilmiş cümlesi.
Sen zaten sevgiliyken hamile kalmamışsın demek ki ovülasyon sıkıntın yok, evlenince değişmez ovülasyon zamanı, bi nefes al artık. Senin kadar stres yapmış olsam kocam beni boşardı emin ol.
Ayrıca hapa başlamak için pandemi bitişini bekleme, şu an hastaneler sokaklardan daha steril ayrıca herkes gitmekten korktuğu için de bomboş. Hemen pazartesiye randevu al, git hapına başla, adama da yazık bekarken daha mutluymuş zavallı, kendine de ona da eziyet ediyorsun.
Bu örnekler çok uç 1000de bir falan, relaks ya, evlisin hapla da hamile kalacaksan allah vermiştir nasıl olsa bir gün olacaktı de geç, ikinciyi istemezsen git rüplerini bağlattır üzerine doğum kontrol hapı kullan. Ama 4yaş arayla 2 evlat güzeldir, akılları erip birlikte oyun oynadıklarında onlar küçükken çektiğin zorluklara değdiğini düşünüp şükrediyorsun.

Ben 1 tane de olsa çocuk isteyip istemediğime pek emin değilim. Psikolojik olarak da hassas bir dönemdeyim, babamı kaybettim, yeni iş değiştirdim falan bir de üzerine çocuk gelirse direndiğim depresyona pat diye girerim gibime geliyor.
Ama tabii haklısınız yani önlemleri alıp yolumuza bakmamız lazım her şeyi %100 kontrol edemeyiz sonuçta

Konularını hatırlıyorum,çoğuna denk geldim. Sen ovülasyon testi yapıp hap kullan bence.Yumurtlaman normal zamandaysa kaygısızca hap kullanabilirsin

Adet olmadığında anlamamış mı hamile kaldığını ?

Cevreniz geniş degildir. Normali sizin dediginiz zaten istisnai durumlara karsi uyariyorum ben korur ama ovulasyonda icine bosalmasin nolur nolmaz diyorum. Benim etrafımda 2 arkadasim daha dogum kontrol hapi kullanirken hamile kaldi. Spiralle dış gebelik yaşayan da var teyzem mesela. O kadar düşük bi olasilik degil milyonda bir falan degil. Bir de partnerle alakali kimisinin sperm sayisi az oluo kirkta yilda bir hamile birakabilio kimisi ceketini atsa.. :)

Son düzenleme:
Yasmin kullandım canım 5 sene. Yenileri bilmiorum ama yazz ve diane35 tavsiye etmem hic. Cok bas donmesi yapti bende.
Nihayetinde hepsi korur ayni icerige sahipler zaten yan etkileri fark edebilio. Ben ilac korumuyor demiyorum arkadaslar. Ilac duzgun emildiginde kesin korur ama insaniz midemiz bozulur hasta oluruz ishal kusma vs olur ilac etkinligini yitirebilir bu ihtimal da cok dusuk degil. Ilaca guvenip takvime uymamazlik etmeyin diye uyariyorum.

Son düzenleme:
Ya o kadar takma tabiki koruyor sürekli kızın içine boşalmasin nolur nolmaz diye söylüyorum. Hap dedigin sey oral alinan bisey emiliminde kana karismasinda illa ki sıkıntı olabilir. Korunuyor diye surekli bosalmak istiyormuş olduuu. Vajina florasini bozan bisey sperm çünkü orayi nemlendirio devamli adamin keyfine cekilcek çile degil bu.

Ne kadar hazırsınız öylece konuşmaya. Doktora gittim zaten diagne verdi. Bende insanların tecrübelerini merak ettiğim için konu açtım

Ne kadar hazırsınız öylece konuşmaya. Doktora gittim zaten diagne verdi. Bende insanların tecrübelerini merak ettiğim için konu açtım
Doktora gittiniz doğum kontrol hapı kullanmak istediğinizi söylediniz ama hangi durumlarda koruyucu olacağını, nasıl kullanmanız gerektiğini sormaya mı utandınız? Genelde doktorlar sorulmadan anlatır bunları ama...

Ben korunma amacli kullanmıyorum adetim uzun sürüyor o yuzden verdi doktorum.hangi hap diye sormamdaki amac yan etkileri ogrenmekti.mesela beni en çok korkutan pıhtı atmasi olayı. Bu arada Qlairista kullaniyorim yeni başladım

Bence bu sürekli içeri boşalıp da tüm korunmayı sana yüklemesi hoş değil. Konuşup ikna edin çünkü bir condom takmak o kadar mı zor? Bana bencilce geldi

Ben de pihti korkusu sebebi ile gecen ay hapi bıraktım. Ben cok uzun sure kullandim. Kullanmamaya alismak baya zor olacak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…