Aile Planlaması Doğum Kontrol Hapı(genel) Kullananların Paylaşım Alanı

Aile Planması nedir ? Doğum kontrol yöntemleri, gebeliği sonlandırma, kürtaj konularının işlendiği bölüm.
ya arkadaşlar konu açtım ama pek alakadar olan olmadı buradan soruyım dedim
bende başlamak istiyorum doğum kontrol hapına ama yüxde lekelenme yapmasından ve eli yüzü şişiriyor üzü yuvarlaklaştırıyor diyorlar buda hormandan kaynaklanan bir durum olsa gerek merak ediyorum gerçekten ciddi anlamda bu konuda problem yaşayan varmı birsürü kullanan bayan var mutlaka soruma cevap verecek bir kaç kişi çıkar diye düşünüyorum:26:

merhaba kızlar.sizlere bir sorum olacak.adeti düzensiz olupta doğum kontrol hapı ile düzene giren varmı. düzene girdikten sonra tekrar düzensizlik oluyormu.ben kontrol hapı ile düzene koydum.4-5 ay oldu düzene gireli.bugün 5.gün hala gelmedi.hamilemiyim yoksa düzensizleştimi bilmiyorum.test yapmak istemiyorum.çünkü umutlanıyorum olumsuz sonuç alınca çok üzülüyorum.o yüzden test yapmak istemiyorum.arkadaşım ısrarla test yapmamı istiyor hap ile adet düzene girince tekrar düzenin bozulmadığını söyledi.yaşım 27 ama daha 1,5 senelik evliyim.bu konularda biraz cahilim.benden tecrübeli bilgili ablalarım ve kardeşlerim varsa beni bilgilendirebilirmi acaba...hepnize saygı ve sevgilerimle...

canım geçmiş olsun.ben 3 ay kullandım doktorum o kadar kullanmamı istedi.ama bende öyle bi problemler olmadı.bende sadece olan şey göğüslerim çok acıdı bunu çok iyi hatırlıyorum.benim ablam ve arkadaşım yıllardır kullanıyor hiç onlardanda öyle bir şey duymadım.sen yinede kimsenin lafına bakma kendin kullan kendin gör etkisini.çünkü her vücutta farklı etki göstermektedir.eğer bi sorun olursa kullanmayı bırakırsın...

merhaba kızlar.sizlere bir sorum olacak.adeti düzensiz olupta doğum kontrol hapı ile düzene giren varmı. düzene girdikten sonra tekrar düzensizlik oluyormu.ben kontrol hapı ile düzene koydum.4-5 ay oldu düzene gireli.bugün 5.gün hala gelmedi.hamilemiyim yoksa düzensizleştimi bilmiyorum.test yapmak istemiyorum.çünkü umutlanıyorum olumsuz sonuç alınca çok üzülüyorum.o yüzden test yapmak istemiyorum.arkadaşım ısrarla test yapmamı istiyor hap ile adet düzene girince tekrar düzenin bozulmadığını söyledi.yaşım 27 ama daha 1,5 senelik evliyim.bu konularda biraz cahilim.benden tecrübeli bilgili ablalarım ve kardeşlerim varsa beni bilgilendirebilirmi acaba...hepnize saygı ve sevgilerimle...

Malesef tekrar düzensizleşiyor canım, şekil a ben...

kızlarr 10 gün oldu dğm kntrol hapını kullanmaya başlayaalı yüzmde kırmz iri ağrılı sivilceler çıkmaya başladı böyle bi durum yaşayan var mı normal mi lütfen cevap verinnn:KK43:

Ben 8 ay doğum kontrol hapı kullandım 5 aydır da kullanmıyorum ve hamile kalamıyorum acaba haptan dolayı mı çok mağdurum.Bilgisi olanlar beni rahatlatacak olan var mı?

meraba arkadaşlar. Benim de adetlerim düzensiz oluyor ve yüzümde biraz sivilce var doktorum yazz ı önerdi hem sivilcelerine de iyi gelir dedi. Ama tereddütte kaldım kilo aldırır mı başka sorunlar oluşurmu diye :KK43:

Ben 5 ay kullandım. 4.ay kaşlarımı dökmeye başladı 5. ay da kirpiklerde tek tük dökülme başladı, 2 hafta oldu bırakalı. Bırakınca da dökülme bitti. Bu ilaçlar tam olarak ne zaman vücuttan atılıyor? Bilgisi olan var mı?

Son düzenleme:
mrb arkadaslar bende asırı derecede saç dokulmesı ve tuylenme var dhea hormonum 535 baya yuksek yanı ben dogum kontrol hapı kılo yapar ve sac doker dıye duydugum ıcın ıcmedım su an hayıt tohumu suyu ıcıyorum kaynatıp ama hayıt da sac doker dıye duydum prolaktın hormonum da yuksek yanı erkeklık hormonlarım yuksek bılen varmı acaba hayıt sac dokermı bana ıyı gelmez mı acaba? bu arada ben su an ılac yazdıramıyorum borcum bırıkmıs ama saglık ocagı dogum kontrol hapı verıyormus ama ordakı bayan mogınon udraje verıyoruz bız dedı kadın dogum doktoruna sor ona gore al kullan dedı genelde dıane ve yasmın verıyorlar hormon bozuklugu ıcın bu mogınon udraje nasıldır alıp kullansam mı bılen varsa yardımcı olursa cok sevınırım:KK43:

Merhaba arkadaşlar konu eski ama umarım cevap veren çıkar. ben yaklaşık 8 aydır doğum kontrol hapı ile korunuyorum ama tam olarak güvenemiyorum hapa. yani şöyle söyleyeyim her ay ayrı bir gerilim yaşıyorum acaba hamile miyim diye. yaklaşık 3-4 yıl daha da kullanıcam gibi gözüküyor, çocuk yapmaya pek niyetimiz yok çünkü. sizce bu haplara ne kadar güvenebilirim? düzenli alıyorum, saatini bile aksatmıyorum, ama hep bir panik halindeyim. umarım cevaplayan çıkar :KK43:

Merhaba arkadaşlar konu eski ama umarım cevap veren çıkar. ben yaklaşık 8 aydır doğum kontrol hapı ile korunuyorum ama tam olarak güvenemiyorum hapa. yani şöyle söyleyeyim her ay ayrı bir gerilim yaşıyorum acaba hamile miyim diye. yaklaşık 3-4 yıl daha da kullanıcam gibi gözüküyor, çocuk yapmaya pek niyetimiz yok çünkü. sizce bu haplara ne kadar güvenebilirim? düzenli alıyorum, saatini bile aksatmıyorum, ama hep bir panik halindeyim. umarım cevaplayan çıkar :KK43:

Ben 6 yıldır kullanıyorum 4.5 yıllık evliyim...
Hiç ek korunma olmadı...
Olması gerektiği gibi kullanıyorsan hiçbir sorun olmaz...

arkadaşlar yasmin kullanırlekn hamile kalmış ve geç fark etmiş biri var mı aranızda ben malesefki 5 haftamda fark ettim. var ise ne yaptınız cocukta anormaliye neden olabilir deniyor. bu deneyimi yaşamış cocuğunu doğurma kararı alan var mı aranıda? Bir problem yaşadınız mı acaba hiç? Lütfen yardımınıza ihtiyacım var....

arkadaşlar yasmin kullanırlekn hamile kalmış ve geç fark etmiş biri var mı aranızda ben malesefki 5 haftamda fark ettim. var ise ne yaptınız cocukta anormaliye neden olabilir deniyor. bu deneyimi yaşamış cocuğunu doğurma kararı alan var mı aranıda? Bir problem yaşadınız mı acaba hiç? Lütfen yardımınıza ihtiyacım var....

bildiğim kadarıyla bebeği etkilemiyor, bir çok yerde öyle okudum.

merhaba arkadaşlar benim bir sorum daha var. geçen ay adetim olması gereken günden 1 gün önce başladı ve 3 gün sürdü. akıntı gibi değil baya adet gibi kanlıydı. sonra da 2 gün akıntı şeklinde devam etti. daha önce dediğim gibi de 8 aydır ginera ile korunuyorum. şimdiye kadar böyle bir şey olmadığı için korktum biraz, 2 tane gebelik testi yaptım, 2side negatif. böyle bir şey olup da hamile kalmış olma ihtimali var mı? yani adetim normalden fazla olmasa da biraz daha azdı ama olması gereken tarihlerdeydi aslında. bir de üstüne haplarımı düzenli olarak aldığımdan eminim. hamilelik belirtisi de göstermiyorum. ama gene de içimde bir korku var. cevap verebilirseniz sevinirim.

Arkadaşlar emzirmeyi bıraktım.Ve ilk kez dogum kontrol hapı kullandım bu ay.21 gün kullandım ve ara vereli 3.günüm ama henüz regl olmadım.Dogumdan bu yana olmadım emzirdigim için.Bırakınca ve dogum kontrol hapını kullanınca dr. olursun demişti.Sizler dogum kontrol hapınıza ara verdikten kaç gün sonra regl oluyorsunuz???

Öncelikle iyi geceler herkese. Çok acil yardımınıza ihtiyacım var, size bir şey danışmak istiyorum.
Bu aralar ciddi biçimde kafam dağınık çok büyük bi aptallık yaptım bugün
Şubat 2012den beri yasmin kullanıyorum korunmak için. Her gece 23.00 da hapı içiyorum.
Bugün telefonumun alarmı çaldı kutuyu elime aldığımda bugün cuma sandım ve aa dün içmeyi unutmuşum diyerek perşembe hapıyla beraber 2 hapı aynı anda içtim. Tam boğazımdan geçerken 2. hap bugün perşembe olduğunu hatırladım. Şubattan beri ilk kez hatalı kullandım çok panik oldum.
Şimdi ben ne yapmalıyım ? Yarını atlayıp cumartesi hiç bişey olmamış gibi devam mı edeyim yoksa yeni bir kutu alıp yarın 23.00 da bir ilaç daha mı içeyim ? 5 adet kalmıştı hap kutu bitmek üzereydi.

Öncelikle iyi geceler herkese. Çok acil yardımınıza ihtiyacım var, size bir şey danışmak istiyorum.
Şubat 2012den beri yasmin kullanıyorum korunmak için. Her gece 23.00 da hapı içiyorum.
Bugün telefonumun alarmı çaldı kutuyu elime aldığımda bugün cuma sandım ve aa dün içmeyi unutmuşum diyerek perşembe hapıyla beraber 2 hapı aynı anda içtim. Tam boğazımdan geçerken 2. hap bugün perşembe olduğunu hatırladım. Şubattan beri ilk kez hatalı kullandım çok panik oldum.
Şimdi ben ne yapmalıyım ? Yarını atlayıp cumartesi hiç bişey olmamış gibi devam mı edeyim yoksa yeni bir kutu alıp yarın 23.00 da bir ilaç daha mı içeyim ? 5 adet kalmıştı hap kutu bitmek üzereydi.

merhaba herkese benim sorum ben saatin arada on beş dakika yarımsaat farkla içtim çok mu sorun olur her gece 23.00 te içiyorum ilk başladımda 9:30 gibi içmiştim sonra 23.00 tam saatmi önemlidir ben bilmiyordum

X