Peki ne kadar süre kendi kendinize yetmeye, yani evde birine ihtiyaç duymamaya başladınız?Ben 15 saat Doğum sancısı çektim ve maalesef bebeğim bir türlü dönmediği ayrıca kalp atışları yavaşladığı için sezeryan oldum. Epidural istedim ki ben de panik atak hastasıyım. Zaten bir şey hissetmiyorsunuz ama başka birine maalesef bakamazsınız. Kendinizi zorlamamanız gerekiyor. Hele lohusa psikolojisi berbat. Bol merdiven inin çıkın. İnşallah vajinal Doğum olur sağlıcakla.
Bende normal doğumu çok istiyordum ama acilmam yoktu ve bebek sikintiyabgirmisti mecburen sezaryen oldum ve iyi ki sezaryen olmuşum diyorum Allah'a şükür hiç sıkıntı çekmedim ameliyattan 3 4 saat sonra kalktım gezdim ne ağrı ne bişey hiç bişey olmadı ne dogum sancisi çektim ne agriaohh iyi sezaryen olmusum diyorum 15 gune kafarda tamamen toparlamistim kendimi. Allah yardım ediyor hayırlısı öyledir belki.Merhaba kızlar
Ben 40+1 haftalık hamileyim. Dün kontrolüm vardı, doktor bebeğin 4kilo olduğunu, aşağı inmediğini(kanala girmediğini), nstde sancımın hiç olmadığını, hiç açılmam olmadığını söyledi. Doğumun kendiliğinden gelmezse pazartesi günü sezeryana alıcam dedi. Suni sancı ile başlamaz mı dedim, hayır dedi.
Normal doğumu daha çok istiyorum. Bebeğimin ilk ağladığı ana şahit olmayı çok istiyorum. Epidural sezaryeni kaldıramam, panik atak hastasıyım, o an hissetmesem de kesildiğimi bilmek şuan bile kalbimi daraltıyor.
Ve bir diğer ve en önemli sebebim çevremde sezaryen olanların uzun süre kendilerini toparlayamadıklarını söylemeleri. Annem haziranda omurilikteki kaymadan dolayı ameliyat olacak. Ama bakabilecek kimse yok benden başka ve ben bakıcam ona. Doktoru muhakkak üç ay yatacaksın dedi. Bakacak kimse yok, bayağı kötü şuan bile durumu erteleyemiyoruz da. Ki benim doğumdan dolayı erteledik zaten, iyice acı içinde kaldı.
Sorum şu ki sezaryenden sonra ne kadar sürede ayaklanabilirim?
Normal doğumla arasında gerçekten fark var mı ayağa hemen kalkma açısından?
Daha çabuk ayaklanabilmek için neler yapalirim?
Pazartesi sezeryan olsam, 18inde annem ameliyat olunca bir hafta teyzem benim evimde bakıcak anneme. Sonra onun ihtiyaçlarını ve bakımını sağlayacak kadar ayaklanabilir miyim?
Umudum kalmadı doktorun dediklerinden dolayı normal doğuma karşı pekZaten ne ağrım var ne bi ağırlığım ne sızım.. bebeğimde sanki ağzımdan çıkıcak o kdar yukardaki.. sadece her gün regl ağrım gibi bi ağrım olup gidiyo yarım saatte. Bir de son 3-4 gündür sürekli lavabodayım, affedersiniz büyük tuvaletim geliyor. Bunlar normal doğum belirtisi mi bilemedim ama doktorum umutsuzlaştırdı beni
Mutlu günleriniz olsun kızlar
Bakıcı birini tutmak bütçeme uymuyor malesef, bi tek eşim çalışıyor şuan, ev kirası faturalar derken(bir de borç ödüyoruz) eşim zorla yetişecek, bakıcı olabilecek biri ile görüştüm ben tüm gün değil sadece günde 3-4 saat gelsin istedim, günde 3 saate 1300 tl istediCok gecmis olsun annene acil sifalar dilerim. Cevremde sezeryandan sonra hemen toparlanan ve hatta bana da tavsiye eden arkadaslarim vardi. Doktordan doktora kisiden kisiye degisebilir. Umarim cabuk toparlarsin ancak yine de lohusa olacaksin. Ben normal dogum yaptim ama bana kayinvalidem bakti 1 ay. yeni dogan bebege bakmak cok cok zor zaten bir de hasta annene nasil bakacaksin? Bir yardimci tutsaniz?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?