arkadaşlar benim doğumum agustos başına denk geliyor. devlet memurlarında(öğretmenlerde) doğum izni hemen doğum sonrasında mı başlıyor? yani agustostamı başlatacağım iznimi yoksa okullların açılması ile mi?
Çok emin olmamakla birlikte senin doğum sonrası iznin yaz tatiline dek geldiği için bir kısmı yanar sanırım. Eylüle gelen zamanı kullanabilirsin sanırım. Sen istesen de doğum sonrası iznini başlatma gibi bir durum yok sanırım. Ben izinlerin tatile göre ayarlanması gibi bir durum yok diye biliyorum. Ama dediğim gibi canım emin değilim.
canım yönetmelik açık izin doğumun olduğu gun başlar ve 8 hafta sonra sona erer.Ben de öğretmenım,hatta senın söyle bır şanssızlığın daha var,doğum öncesı 5 haftayı çalışıp doğum sonrasına aktarabılıyoruz ya senın o süre de tatıle geldiğinden zaten çalışmadan geçecek ve dolayısıyla aktarma hakkında olmayacak ne yazıkkı.
eğer doğumdan önce 37. haftaya kadar çalışabilir raporu aldıysanız doğumdan sonra izniniz 13 haftaya çıkar
ama arkadaşların da dediği gibi memurlar ayrı çalışanlara ayrı uygulama söz konusu değil. doğum sonrası yasal izin ne kadarsa hemen başlıyor.ancak siz bunu ücretsiz izin, rapor, mazeret izinlerinizle çoğaltabilirsiniz.
canım yönetmelik açık izin doğumun olduğu gun başlar ve 8 hafta sonra sona erer.Ben de öğretmenım,hatta senın söyle bır şanssızlığın daha var,doğum öncesı 5 haftayı çalışıp doğum sonrasına aktarabılıyoruz ya senın o süre de tatıle geldiğinden zaten çalışmadan geçecek ve dolayısıyla aktarma hakkında olmayacak ne yazıkkı.