dogum izni acil cevap

ALEVADAUGUR

Üye
Kayıtlı Üye
5 Kasım 2012
56
0
16
İzmir
slm kızlar ilk dogumumu sezeryanla yaptım suan 2 cı hamılelıgım dogum ıznı 40 hafta dıye hesaplanıp 32 haftada veriyiyor ama benım sezeryan oldugu ıcın mantıken 38 cı haftada doguma alırlar pekı bu sekılde ben gene 32 cı haftadamı ızne cıkcam basına boyle bısey gelen varmı 30 cu haftada cıkam gerekmezmı cevap verırsenız sevınırım:)))

Doğum 40 hafta olarak hesaplanır. 32 haftadan sonra istediğiniz zaman ayrılabilirsiniz. Yada isterseniz çalışmaya devam edersiniz 37. haftaya kadar çalıştığınız süreleri doğum sonuna aktarırsınız. Doğumunuzu 38. haftada yapmış olmanız 32.haftada doğum öncesi izne ayrılmanıza engel değil. Sağlığınız ile ilgili bir sıkıntınız yoksa 32. haftada ayrılabilrsiniz.

isterse 1 ay önce gelsin bebek farketmez,32.haftadan önce izne ayrılamazsın,ama gitmek istemezsen rapor alabilirsin tabii.

32 haftalıkken gidersin dr a 37 haftalığa kadar çalışabilir raporu alırsın tabi bunu dr uygun görürse gerekli muayeneden sonra 37 haftalık olunca ayrılır bi hafta sonrada doğum olurr zatenn

normalde 8 hafta doğum öncesi, 8 hafta doğum sonrası izin var. eğer durumun müsaitse 5 haftayı doğum sonrasına aktarabilirsin. 3 haftayı ise aktaranmazsın bu yüzden doğum tarihin belliyse 3 hafta kalana kadar çalışıp sonra izne ayrılabilirsin. 38. haftadada doğursan yani son 1 haftaya kadar çalışsanda kalan haftaları sonraya aktaramıyorsun.

bilgi için teşekkürler
ben kalan 3 haftayı almazsak ekleniyo sanıyodum

32 haftada ızne ayrılıyorsun ıstersen.Ben ayrıldım..38 de sezeryan oldum..

doktor rapora 8 hafta artı 15 gun ızın yazdı..İlave edılıyor..Erken dogum oldugu ıcın yenı yonetmenlıkte..

siz memur musunuz ben anlayamadım da, memurların 6 ay doğum izni kabul oldu mu diye merak ediyorum :26: bilen var mı acaba?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…