• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Doğum için masaya yatan 28 kadını elektrik çarptı!

Ama bu senin suçun. Yani imzalamadan önce okuma hakkına sahipsin zaten.
Bunu dile getirirsen kimse sana "hayır" demezdi.
Dile getirmemen senin eksikliğin hastanenin değil.
Malesef okutmadılar cnm . O zmn tamda pasif zamanım olduğu için çıngar çıkarmadım.. Bi hanımefendi yine kendi terbiye usulüyle yukarda bana koyun yazmış ama odam da dahi dosyamı alıp bakmamıza izin vermiyorlardı şuan o hastane çok değişti özel hastane gibi oldu ama o zamanlar hemşireleri bisey sorsan dövecek gibi cevap veriyordu .. Hastaneden çıkmana eşine ulaşmana imkan yokki doktor yatış verdiği an koluna yapışıyor hemşire ne zaman alırsınız diyorum belli değil diyor doktor yanım da asistana 15 dakikada kesip biçip dikip veriyorsun hastayı elime diyor .. Bu nedenle 2. Dogumumu ailemin yaninda özelde yaptım .. dosyayı okumayı bırak normalde kordon bağlatmak için es izni gerekir dimi doktor yanım da bir kadına bul birini yada kendin imzala bağlayayım dedi düşün ..doktor hasta bakıcıya tuvaletim var diyorsun ona bile musade etmiyor .. Dosyada ne yazıyor diyorsun napican klasik ameliyat izni diyor kadın

Ben imzalamazdım içeriğini bilmeden kesınlıkle eşimle görüştürürdüm.
Eşinizi almıyorlar malesef yanınıza o hastanenin bahçesinde bekletiliyor .. Şuan olsa evet bende çıkar giderim en fazla başka hastaneye ama o zamn daha çok toydum ,uyanık değildim ..

Malesef okutmadılar cnm . O zmn tamda pasif zamanım olduğu için çıngar çıkarmadım.. Bi hanımefendi yine kendi terbiye usulüyle yukarda bana koyun yazmış ama odam da dahi dosyamı alıp bakmamıza izin vermiyorlardı şuan o hastane çok değişti özel hastane gibi oldu ama o zamanlar hemşireleri bisey sorsan dövecek gibi cevap veriyordu .. Hastaneden çıkmana eşine ulaşmana imkan yokki doktor yatış verdiği an koluna yapışıyor hemşire ne zaman alırsınız diyorum belli değil diyor doktor yanım da asistana 15 dakikada kesip biçip dikip veriyorsun hastayı elime diyor .. Bu nedenle 2. Dogumumu ailemin yaninda özelde yaptım .. dosyayı okumayı bırak normalde kordon bağlatmak için es izni gerekir dimi doktor yanım da bir kadına bul birini yada kendin imzala bağlayayım dedi düşün ..doktor hasta bakıcıya tuvaletim var diyorsun ona bile musade etmiyor .. Dosyada ne yazıyor diyorsun napican klasik ameliyat izni diyor kadın

Yani şu dediğine şu şekilde inanabilirim.

Ekimde kimyasal gebelik geçirdim ve iş yerindeydim kanama başlayınca feci bir ağrı oldu ve zor attım kendimi en yakın özel hastaneye. Baya da büyük kurumsal, eski bir yer.

İlk boş olan kadı doğumcuya verin dedim.

Aman Allah’ım düşman başına. Yeminler olsun ki devlet hastanesine gitsem daha iyi muamele yapardı bana. Bir insan bu kadar mı antipatik olur, bu kadar mı hastaya tepeden bakar. Kadına dedim ki “madem kimyasal gebelik yaşıyorum genel kan değerlerime bir baktırsanız. Hormonlar, TSH, hemogram vs” yani acile bile gitsen hemogram yapıyorlar. Doktor “olmaz ben mi doktorum sen mi “ dedi. Yani kavga etmemek için direkten döndüm döndüm geldim. Bir sonraki ay kontrol için başka bir dr ye gittim ki TSH değerimde belli bir yükseklik var başka tahliller yapıldı. O gün o kadın bunu tahlillerimi yapsaydı daha erken öğrenecektim. Yani olabiliyor bu tür şeyler. Yine de sınırları zorlamak lazım.

@msg38 eline saglik canim, evet benimde hep dikkatimi cekmistir, nedense hep hemsireler veya ögretmenler, veya doktorlar suclu ama kimsede sistemi suclamaz, hükümetin kararlariyla yönetiliyor bu ülke unutmayin.
Eger bu kadar cok kamu sektöründe calisan insanlari sucluyorsaniz, onlari suclayacaginiz yerine empati kurup, neticede onlarda emir kulu, ama orayi yöneten ve sorumlulugu olan müdürü sikayet edin. Hükümeti dogru yapmadigi ve sorumluluk almadigi olaylari görün, duyun, sikayet edin.
Powerfull Powerfull , mesela sen bu olayi yasadin ama senden sonra baska insanlar bu olayi yasamamasi icin ne yaptin ?
Yani asil, konu yanlis olan degil, sizlerin yanlislari, sizlerin arastirmamasi, sorusturmamasi, sikayet etmemesi. Hükümete laf yok, hersey güllük gülistanlik ama en ufak olayda öldürün doktüru, ögretmeni suclayin cocugunuz geri zekali diye, hemsireyi suclayin size zaman ayirmamis diye.
Aman ha kimse sorumluluk almasin, fitratinda var deyin, sucu atacak illaki birisi vardir. O tüm sikayet ettiginiz bu devletin ve hükümetin bir ürünüdür cünkü onlar Emir kuludur, sisteme uymak zorunda. Onun icin saglik sistemini elestirin, okul sistemini elestirin, boykot edin, bir daha olmamasi icin mücadele edin. Baskalarinin bari hayatlari yanmamasi icin elinizden ne geliyorsa yapin, koyun olmayin. Siz koyun oldukca sizi sürmek ve uyutmak cok kolay olur, kaderinde vardi diyip gecistirirler
Öncelikle uslbunuz çok çirkin koyun kelimesini sıksık kullanıyorsunuz ama nerden biliyorsunuz pasif kaldığımi.. Oradaki bir doktorun yaptığı yanlış için ayrı refakatçi almamaları durumu için ayrı şikayet kaydı olusturdum .. Hamileliğim de 4.30 da mesai bitti diye giden bir doktoru başhekime gidip şikayet etmiştik mesela .. Haksızlık karşısında asla susmam sadece o zaman toy zamanımdi ilk doğumun stres ve korkusu ise o an alıp okuyacağım diye direnmek aklıma gelmedi sancı çekerken ama sonrasında sikayetimizi ilettik ..

Yani şu dediğine şu şekilde inanabilirim.

Ekimde kimyasal gebelik geçirdim ve iş yerindeydim kanama başlayınca feci bir ağrı oldu ve zor attım kendimi en yakın özel hastaneye. Baya da büyük kurumsal, eski bir yer.

İlk boş olan kadı doğumcuya verin dedim.

Aman Allah’ım düşman başına. Yeminler olsun ki devlet hastanesine gitsem daha iyi muamele yapardı bana. Bir insan bu kadar mı antipatik olur, bu kadar mı hastaya tepeden bakar. Kadına dedim ki “madem kimyasal gebelik yaşıyorum genel kan değerlerime bir baktırsanız. Hormonlar, TSH, hemogram vs” yani acile bile gitsen hemogram yapıyorlar. Doktor “olmaz ben mi doktorum sen mi “ dedi. Yani kavga etmemek için direkten döndüm döndüm geldim. Bir sonraki ay kontrol için başka bir dr ye gittim ki TSH değerimde belli bir yükseklik var başka tahliller yapıldı. O gün o kadın bunu tahlillerimi yapsaydı daha erken öğrenecektim. Yani olabiliyor bu tür şeyler. Yine de sınırları zorlamak lazım.
Dediğim gibi cnm ilk gebelik korkusu heyecanı var üstümde e daha toyum konular da cahilim o zaman ses edemedim o sancı ile alayim okuyayım diye direnmedim . Ama sonrasında esim şikayet oluşturdu .. 2 . Dogumum da ise belden uyuşturmak istedi anestezi uzmanı hayır tüm istiyorum dedim adam ısrar etti inatla hayır dedim baktım hemşire sırtımı açıyor bağırdım başhekimi çağırın lütfen istemiyorum anlamıyor musunuz dedim doktor peki powerfull hanım tüm yapalım dedi yani şuan asla hakkim olan şeyi rica minnet istemiyorum yada ezdirmiyirum kendimi ..​

elektrik çarpabilir diye imza attıran bi başhekim !!

derhal doktorluk görevinden sonsuza kadar uzaklaştırımalı -görevi üstlenen her bikişi

hadi dünya hali 1 kişi olmasın tabi ama kaza sonuçta olabilir

28 kişi diyor ya yok artık

imzalayanlarda ayrı bi muamma ALLAHım cc aklımızı koru sen

Niye eşinize veya bir yakınınıza okutturmadılar ? Ben 1995'te devlet hastanesinde sezeryanla doğum yaptım, formları eşim okudu ve imzaladı, ilk doğumum olmasına rağmen tüplerimin bağlatılmasını istedim, doktorum çok iyi bir adamdı, 23 yaşında ilk doğumunu yapan genç bir annenin bu talebini yerine getiremem, şu an istediğin şeyden yarın pişman olursun sonra bana ah edersin dedi:-)
Doktordan yana şanslıydım, hastane işi biraz şans işi sanırım.
Sonrasında denk geldiğim doktorlara az sövmedim ama çok şükür hayatımın en önemli anı olan doğumumda Allah yardım etti, iyi birine denk geldim.

Hastaneler hastalarını böylesi risklere sokamazlar, ne insan sağlığı açısından ne de insan hakları bakımından etik değil.

şu ülkede insan hayatından daha değersiz bir şey var mı? görüldüğü üzere yok.. şimdi bu kadınların dava açma hakkı var mı? var tabi, ne de olsa burası hukuk devleti (!), doğacak çocuklar torunlarını görene kadar bir sonuç alırlar elbette.. tabi alabilirlerse..

derhal doktorluk görevinden sonsuza kadar uzaklaştırımalı
Suc bir yere kadar tabik doktorun, ama orayi denetleyen, yöneten, idare eden müdür ve saglik bakanligi bunda sorumludur. Elektrigi baglayan sirketde sorumlulugu almali üstüne, hangi firma oraya elektrik cekmisse cezasini almasi gerekiyor.
Tüm kadinlarin mahkemeye gidip sikayet etmesi ve hatta aci parasi almai gerekiyor.
Hemen suc doktorun veya hemsirenin emeden önce braz düsünün bakalim emir kulumu sorumlu yoksa oranin sorumlusumu sorumlu, yoksa saglik bakanligimi sorumlu ???

Niye eşinize veya bir yakınınıza okutturmadılar ? Ben 1995'te devlet hastanesinde sezeryanla doğum yaptım, formları eşim okudu ve imzaladı, ilk doğumum olmasına rağmen tüplerimin bağlatılmasını istedim, doktorum çok iyi bir adamdı, 23 yaşında ilk doğumunu yapan genç bir annenin bu talebini yerine getiremem, şu an istediğin şeyden yarın pişman olursun sonra bana ah edersin dedi:-)
Doktordan yana şanslıydım, hastane işi biraz şans işi sanırım.
Sonrasında denk geldiğim doktorlara az sövmedim ama çok şükür hayatımın en önemli anı olan doğumumda Allah yardım etti, iyi birine denk geldim.

Hastaneler hastalarını böylesi risklere sokamazlar, ne insan sağlığı açısından ne de insan hakları bakımından etik değil.
Eşi yukarı almıyorlar sadece ilk çıkışta üzerimizden çıkardığımız kıyafeti alıp gidiyor refakatçi .. Sonra yukarı çıkamıyor bahçede bi oda var orada ekrandan takip ediyor doğum yapıp yapılmadığını .. Hatta düşünün sezeryan olmuş biri refakatçi bile kalamıyor yaninda kendı başına kalıyorsun ilk günden ilk andan itibaren .. Doğum sonrası refaketcin geliyor istenilen şeyleri verip gidiyor geri şuan durum nasıl bilmiyorum ..

Suc bir yere kadar tabik doktorun, ama orayi denetleyen, yöneten, idare eden müdür ve saglik bakanligi bunda sorumludur. Elektrigi baglayan sirketde sorumlulugu almali üstüne, hangi firma oraya elektrik cekmisse cezasini almasi gerekiyor.
Tüm kadinlarin mahkemeye gidip sikayet etmesi ve hatta aci parasi almai gerekiyor.
Hemen suc doktorun veya hemsirenin emeden önce braz düsünün bakalim emir kulumu sorumlu yoksa oranin sorumlusumu sorumlu, yoksa saglik bakanligimi sorumlu ???
iyide bağlantıdamı sorun var yoksa sonrada vukuu bulan bi durummu bu elektrik kaçağı -sağlık bakanlığı belirli aralıklarda yapmazmı zaten denetimini valla benim koca imam bizide denetliyolar 2 aya bi :)

kısacası o kadar kişi imza atıyor biride demiyor mu la mübarek sen ne diyorsun şanlı urfa gibi bi yerde bu arada 28 doğum 1 yada 2 günde gerçekleşir hayır bunun farkına varıp hemen önlem almayan hastane başhekimi-doktoru -görevlisi onlardadır problem

Ben imzalamazdım içeriğini bilmeden kesınlıkle eşimle görüştürürdüm.
Aslında öyle bir şansınız olmuyor malesef.
Çünkü imzalamazsanız ameliyata almıyorlar.
Bende kızıma Hacettepe Üniversitesi hastanesi nde basit bir operasyon yaptırdım.getirdiler kağıdı , okuyunca imzalamam dedim. O zaman ameliyata almıyoruz dediler. Mecbur kalıp imzalamıştım.

Aslında öyle bir şansınız olmuyor malesef.
Çünkü imzalamazsanız ameliyata almıyorlar.
Bende kızıma Hacettepe Üniversitesi hastanesi nde basit bir operasyon yaptırdım.getirdiler kağıdı , okuyunca imzalamam dedim. O zaman ameliyata almıyoruz dediler. Mecbur kalıp imzalamıştım.
Bilmiyorum esim hastanede calisiyor belki ona guvenip cingar cikartabilirim :))

Eşi yukarı almıyorlar sadece ilk çıkışta üzerimizden çıkardığımız kıyafeti alıp gidiyor refakatçi .. Sonra yukarı çıkamıyor bahçede bi oda var orada ekrandan takip ediyor doğum yapıp yapılmadığını .. Hatta düşünün sezeryan olmuş biri refakatçi bile kalamıyor yaninda kendı başına kalıyorsun ilk günden ilk andan itibaren .. Doğum sonrası refaketcin geliyor istenilen şeyleri verip gidiyor geri şuan durum nasıl bilmiyorum ..

Evraklar, imzalanması gereken formlar için yakınınızı almaları gerekirdi, çünkü söz konusu ameliyat, doğum vb olunca insan o anda gayet stresli ve heyecanlı oluyor, okuyamamışsınız bile imzaladığınız formu, oysa okumanıza mani olamazlar, böyle bir hakları yok. Hasta Hakları yönetmeliğine aykırı yaptıkları, yönetmelik dün düzenlenmedi, çok uzun yıllardan beri var, doktor, hemşire size ameliyat sırasında olacak riskleri, komplikasyonları anlatmak, bilgilendirmek mecburiyetinde.

Doğum öncesi ve sonrası yalnız kalmanızda ayrı bir olay, ben böyle bir durumda doğum yapmadan hastaneden çıkardım kesin.

Çok şükür ki kazasız belasız atlatmışsınız o günleri, Allah sağlık versin.

Doğru diyorsunuz olivia, bu olay yurtdışında yaşansa, kullanılan aletlerin üretici firmasından, distribütörüne, montajı yapanına, hastane, hastanenin doğum servisi bölümünde çalışanlarına ve sağlık bakanlığına kadar dava açma hakkınız olurdu.

28 kadından söz ediyoruz burada, o kadınlar haklarını bilmiyor olabilir, bilgisizdirler belki, belki yol gösterenleri olmadı, günah valla ya Allah korusun elektrik çarpması sonucu ani ölüm yaşansaydı, anneler ya da bebekler hayatlarından olsaydı?

Konu sağlıksa hastaneler kendilerini dava etmesinler diye birtakım maddeler koyacaklarına formlara, dava edilme yolunu açık tutsunlar, hayattan yaşam hakkından bahsediyoruz burada.

hiç farketmez.
Bankalar nasıl ki sözleşme imzalamadan size kredi veremez ise o belgeyi imzalamadan da ameliyat olmaz.
Eger o sozlesmede elektrik carpabilir diyorsa o hastanede ameliyat olcak degilim.
Tamam sakat olabilir gibi maddeler varmis ama bu haberde elektrik carpabilir diye imza attirmislar..

Eger o sozlesmede elektrik carpabilir diyorsa o hastanede ameliyat olcak degilim.
Tamam sakat olabilir gibi maddeler varmis ama bu haberde elektrik carpabilir diye imza attirmislar..
sözleşmelerde elektrik çarpması diye bir madde olmaz.
Sözlü söyledikleri yazıyor zaten .

Back