Doğum için masaya yatan 28 kadını elektrik çarptı!

Chess

Nirvana
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2009
53.296
42.837
898
Şanlıurfa’da doğum için ameliyat masasına yatan 28 hamile kadını elektrik çarptı. Kadınlar ambulanslarla çevre illerdeki değişik hastanelere sevk edildi.
Sitene Ekle

İHA

Edinilen bilgiye göre, doğum için Şanlıurfa Kadın Hastalıkları ve Doğum Hastanesi’ne giden 28 hamile kadın elektrik çarpması sonucu yandı. Vücutlarının çeşitli yerlerinde yanıklar oluşan kadınlar, ambulanslarla başka hastanelere sevk edildi. Yetkililer doğumevini kapatarak tadilata başlarken, gelen hastalar da mağdur olmamaları için ambulanslarla başka hastanelere gönderildi. Yetkililerin ameliyat masasına yatan kadınları elektrik çarpması olabileceğini söyleyip bir evrak imzalattıkları iddia edildi. Elektrik çarpması sonucu yaralanan bazı kadınların sırt bölgeleriyle birlikte yüz bölgelerinde de yanık meydana geldiği belirtildi.

Hastane Başhekimi Dr. Eyüp Sabri Şeyhanlı, tıbbı cihazlarda yaşanan sorunun tespit edilmesinin ardından bir çalışma başlatıldığını ve yeni tıbbi cihazlar getirildiğini ifade ederek, elektrik çarpmaları nedeniyle hastalarda ciddi bir sorun yaşanmadığını belirtti.

http://www.milliyet.com.tr/dogum-icin-masaya-yatan-28-kadini-gundem-2163038/

Herhalde sağlığımı hastanede doğum yapmama borçluyum
halen rezalet haberler ve şartlar değişmedi ,teknoloji ilerledi ama insan kalitesi ilerlemedi bunu yükseltmek gerek . Önce hemşirelerden başlamak gerek iletişim dersleri ,güleryüzlü olma dersi , hastayı germeme dersleri

Peki asil sorun su degil mi?
Ben o hastaneye gitsem ve bana boyle bir sorun olacagini soyleyip evrak imzalatsalar ben asla ama asla o hastanede dogum yapmam. Bu insanlar canlarini sokaktami buldu?

Nasıl bir ihmal rezalet resmen.Hamile insanlara ettiklerine bak.

Biri ihmal diyelim kalan yirmiyediside mi ihmal
Çektikleri acı zaten çok birde yanık düşünemiyorum

Peki asil sorun su degil mi?
Ben o hastaneye gitsem ve bana boyle bir sorun olacagini soyleyip evrak imzalatsalar ben asla ama asla o hastanede dogum yapmam. Bu insanlar canlarini sokaktami buldu?
Malesef durum öyle değil iste .. Bende ilk bebeğimi 2009 da sezeryanla Turkiye nin en büyük doğum evi olan Zekai Tahir de yaptım .. Yatıyorsunuz bekleme odasın da saatler geçiyor sıra bekliyorsunuz sonra bir hemşire yada hastabakıcı gelip sonda takıyor o esnada doktor yada hemşire gelip elinize form tutusturuyor imzala diye . İçeriğine bakmak mümkün mü o an sizce ki zaten baktırmıyorlar imzalatıp alıyorlar . Doğum sonrası odam da iken baktım dosyadan hemşire görmeden alıp .. Meğer nelere evet demisim . Ölebileceğim ,sakat kalabileceğim bebegimin ölebilecegi ve benzeri felaketler güya bana anlatılmış ve ben onay vermişim ..

Böyle bir ihmal kabul edilemez imza attırmış dahi olsalar cezası kesilir. Ameliyata bağlı bir komplikasyon değil sonuçta. Hastaneye girerken atılan imzalar yapılan uygulamaların komplikasyonunu içerir.
Şuna da değineyim ne zaman sağlık konusu olsa illa hemşirelere taş atmadan olmuyor.Hemşireler de robot zaten 32 dişini göstermek zorunda. Mesleğe başlarken hangi psikolojiyle başlayıp çok değil birkaç sene içinde ne hale geliyorlar. Yeri gelse de taşlasak diye hali hazırda bekliyor insanlarımız maşallah iletişim eğitimi alıyoruz bizler zaten. Altın günlerinde oturup hemşireye şöyle cevap verdim böyle bozdum azarladım diye övünerek anlatan bir toplum güleryüz beklemesin lütfen rica ediyorum.

MazlumuGetirinBana eline saglik canim, evet benimde hep dikkatimi cekmistir, nedense hep hemsireler veya ögretmenler, veya doktorlar suclu ama kimsede sistemi suclamaz, hükümetin kararlariyla yönetiliyor bu ülke unutmayin.
Eger bu kadar cok kamu sektöründe calisan insanlari sucluyorsaniz, onlari suclayacaginiz yerine empati kurup, neticede onlarda emir kulu, ama orayi yöneten ve sorumlulugu olan müdürü sikayet edin. Hükümeti dogru yapmadigi ve sorumluluk almadigi olaylari görün, duyun, sikayet edin.
Powerfull , mesela sen bu olayi yasadin ama senden sonra baska insanlar bu olayi yasamamasi icin ne yaptin ?
Yani asil, konu yanlis olan degil, sizlerin yanlislari, sizlerin arastirmamasi, sorusturmamasi, sikayet etmemesi. Hükümete laf yok, hersey güllük gülistanlik ama en ufak olayda öldürün doktüru, ögretmeni suclayin cocugunuz geri zekali diye, hemsireyi suclayin size zaman ayirmamis diye.
Aman ha kimse sorumluluk almasin, fitratinda var deyin, sucu atacak illaki birisi vardir. O tüm sikayet ettiginiz bu devletin ve hükümetin bir ürünüdür cünkü onlar Emir kuludur, sisteme uymak zorunda. Onun icin saglik sistemini elestirin, okul sistemini elestirin, boykot edin, bir daha olmamasi icin mücadele edin. Baskalarinin bari hayatlari yanmamasi icin elinizden ne geliyorsa yapin, koyun olmayin. Siz koyun oldukca sizi sürmek ve uyutmak cok kolay olur, kaderinde vardi diyip gecistirirler

Ben imzalamazdım içeriğini bilmeden kesınlıkle eşimle görüştürürdüm.

Doğum sonrası odam da iken baktım dosyadan hemşire görmeden alıp
Ne sacma bir yorum olmus, sanki silah zoruyla okumadan hemen suraya imza atacaksin denilmis gibi lanse edilmis.
Her ameliyatta, her hastaya komplikasyonlar sirayla anlatilir ve yazili olarak okunur ve hastalarda altina imzasini atar, okudum anladim kabul ediyorum diye.
Her hasta dosyasi sizin dosyaniz oldugu sürece her zaman bakma ve inceleme yetkiniz ve hakkiniz var, gizli bir CIA veya FBI dosyasi degil.
iz halk olarakmkoyun olursaniz dememin sebebi bu, bilincli olunki basiniza böyle sacma seyler gelmesin. Geldigi zamanda sikayet edinki baskalari zarar görmesin. Yani sistemi düzeltmeye calisin ve bunun icinde mücadele verin.
Msg38 arkadasin dedigi gibi günlerde anlatacaginiz kahraman hikayelerinizi artik birde gercek hayatta bir hayirli ise vesile edin.

Annem bile sağlık kuruluşuna gittiği zaman şöyle oldu böyle oldu anlatıp duruyor. Hayır anne sen haksızsın doğrusu budur derim her zaman. Hakkaride çalışırken 24 saat nöbet tutup nobetten çıkıp Van'a sevk götürüp gelip sabaha tekrar 24 saat nöbete giderdik eşimle aynı ev içinde görüşmediğimiz olurdu. Yemek yemeye fırsatımız olmazdı. 4 kişiyle koca servisi cevirirdik personel yoktu insanlar hizmetten mahrum kalmasın diye. Bu yoğunluk içinde ben ailemle telefonla bile gorusemezken kime nasıl güleryüz göstereyim. Hangi meslekle ilgili konu olsa o meslek topa tutuluyor. Hali hazırda bekliyorlar insanlar.

Ne kadar komik ya 1 olay değil,2 değil 28 vakada aynı şey oluyor kim buna "kaderleri öyle" diyebilir ki?
Olayları bazen de saptırmakta üstümüze yok bence.
Bariz olarak en cahil, en mantıksız, en bağnaz insan bile bunun ihmal olduğunu anlar.
Üstün zeka olmaya gerek yok vesselam.

Ama bu senin suçun. Yani imzalamadan önce okuma hakkına sahipsin zaten.
Bunu dile getirirsen kimse sana "hayır" demezdi.
Dile getirmemen senin eksikliğin hastanenin değil.

Başbuğ Atatürk'ün emanet edilmek istediği Türk doktorları bunlar degil, degil mi...
Allah hastaneye isi dusenin yardimcisi olsun...

Ay inanamıyorum. Kabus gibi hele ki ilk doğumsa... Kadınlarda travma yaratmıştır. Hep akıllarına gelecek bu olay başka doğumlarda da....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…