• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

doğum için kararsızım !!

34bilgen84

Guru
Kayıtlı Üye
18 Haziran 2008
671
97
298
40
herkesin doğum hikayelerini gözlerim dola dola okudum ALLAH hepinizin yavrularını kucağından eksik etmesin bizede hayırlı doğumlar nasip edip kucağımıza almayı nasip etsin ben artık 29, haftamdayım ve son 3 aylık periyoda girdim herşeyim yolunda çok şükür ilk başlarda hep normal doğum istiyordum ama sanki sonlara doğru gelmeye başladıkça korkmaya başladım olumsuz biçok şey geliyo aklıma normal doğmu ya yapamazsam ya bebeğim havasız kalır bişi olursa gelmezse vakumla alırlarsa sakatlık olursa off bisürü sor geliyo aklıma bunları düşününcede hemen sezeryana dönüyorum nasıl olsa ondada dikişim olucak normal doğumdada deyip bebeğimi riske sokmak istemiyorum en azından ve bi yandanda karnımda dikiş olması altımda dikiş olmasındanda daha mantıklı geliyor kimse dkişlerinde yırtılmasında yada sezeryada yaa ben daha çok olabilecek sorunları merak ediyorum ve bunları en aza indirebileceğim bi yöntem istiyorum tavsiyelerinizi bekliyorum

merhaba canim,
yaa sorma bende senin gibi kararsizdim dogum konusunda, birde normal dogumdan korkuyordum...ya yapamazsam, ya bebegime bisey olursa falan diye düsüne düsüne.. en sonunda sezeryana karar verdim. Allah nasip ederse 26 mart´ta dogum yapacagim... spinal anestezi uygulanacak, bebegimin dogdugu ani da görebilecegim...

Inan simdiden heyecan sardi beni, ama esimde girecek doguma, o bana destek olur en azindan... hepimize hayirli dogumlar diliyorum canim... seni inan cok cok iyi anlayabiliyorum....

cnm bende hep sezaryandan korkmuşumdur...
hemşireyim bu arada hem normal doğum hemde sezaryan doğum canlı olarak izlediğim için sezaryan bana daha korkunç geliyor...
benim 41+2 de hala sancılarım başlamamıştı ve dr.um sezaryana almak istedi ama ben suni sancı ile doğum yapsam olmazmı diyerek planlı bir şekilde normal doğuma gittim... 4 saat dakikada 1 sancı çektim. doğum gerçekten çok zor ama sadece 4 saat işte çekiyorsun ve bitiyor. doğum sonrası ne dikişlerimde bir yanma nede acıma olmadı. doğum sonrası beni odama çıkardıklarında duşa bile girdim. annelik çok müthiş gerçekten doğum bitipte bebişini kucağına aldığında tüm çektiğin acıları unutuyorsun.
ama tabi normal doğum hakkında bunlar benim düşüncelerim. benim ablamda sezayanla doğum yaptı. ilk gün çok ağrıları oldu hep ağrı kesicilerle dayanabildi.sütü ilk gün gelmedi. bebişe mama vermek zorunda kaldık. doğum sonrası kabız oldu, ondan çok çekti...ama ona sorsanız oda sezaryan yapmış olmaktan mutlu. çünkü onun ağrı eşiği çok düşük normal doğuma hayatta dayanamazdı..
birde bebeğine birşey olursa diye korkmuşsun ama dr zaten bebeğin ölçümlerini aldığı için normal doğumla doğup doğmayacağını anlıyor cnm
birde ben kilolu olduğum için sezaryandan çok korktum çünkü zayıf insanların yağ katmanı olmadığı için daha ince bir deri kesilior. ama kilolularda daha çok katman kesilmek zorunda kalınıyor belki zayıf olsaydım sezaryan düşünebilirdim.
bunlar sadece benim deneyimlerim cnm. sen drunla duygularını paylaş ve beraber karar verin nasıl doğum yapacağına...

çok sağolun ikinizde düşünce ve yaşadıklarınızı paylaşmışsınız aslında ilk aklım normalden yana ama olabilecek terslikler beni korkutuyor yakın arkadaşım doğduğunda vakumla almışlar ve kızın kolu sakat ALLAH korusun bben böyle şeylerden çok korkuyorum o yüzden normal doğumda bu riskler daha fazla gibi geliyor bana yoksa bebeğimin doğduğu anı saniye saniye görmek istiyorum ve ağrı eşiğim yüksektir ama korkuyorum birde spinal anestezi nasıl oluyor epidurali biliyordum birtek

Daha uc ayınız var..ben ılk hamılelıgımde dogum hıkayesı okumadım herkesın agrı eşigi farklı...

Son uc ayınızı boyle dusunerek gecırmeyın herseyın hayırlısı

ılk dogumu normal ıstedım ama olmadı.

Kararı sız degıl doktorunuz versın ...Dusunmemeye çalışın....

çok sağolun ikinizde düşünce ve yaşadıklarınızı paylaşmışsınız aslında ilk aklım normalden yana ama olabilecek terslikler beni korkutuyor yakın arkadaşım doğduğunda vakumla almışlar ve kızın kolu sakat ALLAH korusun bben böyle şeylerden çok korkuyorum o yüzden normal doğumda bu riskler daha fazla gibi geliyor bana yoksa bebeğimin doğduğu anı saniye saniye görmek istiyorum ve ağrı eşiğim yüksektir ama korkuyorum birde spinal anestezi nasıl oluyor epidurali biliyordum birtek

ahh canım aynı dert bendede var agrı esıgım cok dusuk dayanamam ve bırcok olumsuz seyler aklıma geldıgı ıcın sezeryanı tercıh ettım..epıdural olcak.
spınal ıle epıdural arasındakı fark spınal cabuk uyusuyor ve cabuk etkısı gecıyr epıdurale gore basagrısı ve bel agrısı yapma rıskı bıraz daha fazla.. ıkısıde aynı yontem aslında belden uyusturma..
bnım dogumda allah nasıp ederse 20 nısanda olacak..
hakkkında hayırlısı neyse o olur ınsallah..

slm arkadaslar bende 3 ay önce spinal anesteziyle doğum yaptım epiduralden farkı içine katater takmıyolar uyusukulugun cabuk gecıyor ben ığneyı bıle hıssetmedım yanı okadar basıt bebegımın dogdugu anı bu sekıldede gorebılıyorsun canım ayık oldugun ıcın

genç kızken o kadar çok korkardımki hamilelerden kaldırım değiştirirdim resmen olurda göbeklerine dokunurum diye. hamile kaldıgımı öğrendiğim ansa hamişliğimin tadına varamadan doğumun korkusundan ağlamaya başladım. kesinlikle sezeryan derken şimdi normal doğum yapmayı düşünüyorum her ikisindende korkuyorum açıkcası. ya alttan kesicekler ya göbişten. daha doktorumla doğum hakkkında hiç konuşmadık korktuğumu bildiği içinmi daha vakit var diyemi bilmiyorum ne o bişi söylüyo ne ben bişey soruyorum. bakalım bol bol dua ediyorum sadece. Allah hepimize hayırlı sorunsuz doğumlar nasip etsin. iyi düşünelim iyi olsun:18:

inşş hepimizn doğumları sorunsuz geçer ama bazen durup durup kendime sezeryanın mantıklı taraflarını kabullendirmeye çalışrken buluyorum ama içimdende bi ses kızım hiç beklenmedik bi anda aniden gelicek diyor hakkımızda hayırlısı inş

bende sırf etraftaki insanların sezeryan doğum yaptım diyenlere şöyle bir ters baktığı ve kendi doğumlarını övüne övüne anlattıp sanki biz yetersizmişiz gibi konuştuklarından istemediğim halde üzerimde baskı hissettiğim için soranlara normal diyorum ama kendime güvenemiyorum normal doğum yapabileceğimi sanmıyorum daha önce bi ameliyat geçirdim zaten norrmal doğuma engel değil ama olası sorunları düşününce bebeğin sağlığı daha önemli diyorum Allah herkesin gönlüne göre versin hayırlı doğum nasip etsin inşallah

herkesin doğum hikayelerini gözlerim dola dola okudum ALLAH hepinizin yavrularını kucağından eksik etmesin bizede hayırlı doğumlar nasip edip kucağımıza almayı nasip etsin ben artık 29, haftamdayım ve son 3 aylık periyoda girdim herşeyim yolunda çok şükür ilk başlarda hep normal doğum istiyordum ama sanki sonlara doğru gelmeye başladıkça korkmaya başladım olumsuz biçok şey geliyo aklıma normal doğmu ya yapamazsam ya bebeğim havasız kalır bişi olursa gelmezse vakumla alırlarsa sakatlık olursa off bisürü sor geliyo aklıma bunları düşününcede hemen sezeryana dönüyorum nasıl olsa ondada dikişim olucak normal doğumdada deyip bebeğimi riske sokmak istemiyorum en azından ve bi yandanda karnımda dikiş olması altımda dikiş olmasındanda daha mantıklı geliyor kimse dkişlerinde yırtılmasında yada sezeryada yaa ben daha çok olabilecek sorunları merak ediyorum ve bunları en aza indirebileceğim bi yöntem istiyorum tavsiyelerinizi bekliyorum

meraba nergis doğum için kararsızmışsın bende normal doğumdan korkuyodum ya doğuramazsam diye ama inan bana korkulcak bişey yok normal doğum yaptım daha sağlıklı oğlumu doğrunca gözümün önündeydi hep ama sezeryanda yanından götürüyolar buda beni korkutuyodu ya bebeğimi değiştirirseler diye benim tavsiyem normal doğum yapman

normal doğum mu sezaryen mı? benım de canım cok tatlı agrıya dayanamayıp bayılanlardanım ya o agrıdan dogumda bayılırsam dıe dusunup duruyorum offfff sıkıntıya gırdım bak sımdı

evet bide işin o kısmı var ya tam doğum ortasında tansiyonum oynar fenalaşır bayılırsam nolcakkkkkk

ayy ben bu doğum hikayelerini okudukça niye hep ağlıyorum herkes derdi hamilelikte hormonlar farklı çalışır diye benmkiler daha yeni başladı galiba şimdiye kadar normaldim şimdi sanki hep bi tedirgin korkak ağlamaklı ruh halinde bi insan oldum. işten çıkmama 2 hafta var ya evimi temizleyemezsem hazırlıklarım yetişmezse erken doğum olursa öyle böyle die aklım gidiyo off kafayı yiycem galiba sonunda hem kızımı özledim kucağımda olsun istiyorum hemde karnımdaki bu duygu hiç bitmesin istiyroum
doğuma giderken ağlaya ağlaya helak olucak galiba huyum değişti ağlamayı hiç sevmeyen sert mizaçlı bi insandım şimdi sanki herşeyden korkan kırılgan bişi oldum

ayy ben bu doğum hikayelerini okudukça niye hep ağlıyorum herkes derdi hamilelikte hormonlar farklı çalışır diye benmkiler daha yeni başladı galiba şimdiye kadar normaldim şimdi sanki hep bi tedirgin korkak ağlamaklı ruh halinde bi insan oldum. işten çıkmama 2 hafta var ya evimi temizleyemezsem hazırlıklarım yetişmezse erken doğum olursa öyle böyle die aklım gidiyo off kafayı yiycem galiba sonunda hem kızımı özledim kucağımda olsun istiyorum hemde karnımdaki bu duygu hiç bitmesin istiyroum
doğuma giderken ağlaya ağlaya helak olucak galiba huyum değişti ağlamayı hiç sevmeyen sert mizaçlı bi insandım şimdi sanki herşeyden korkan kırılgan bişi oldum

cnm insan doğuma yakın ve doğumsonrası çok duygusal oluyor insan . bende herşeye ağlardım. hormonların etkisi:43:

Back