Doğuma Hazırlık Doğum için erkek tarafı ne yapmalı

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

Sahsultan1

Üye
Kayıtlı Üye
16 Eylül 2015
154
10
38
Arkadaşlar dogumda erkek tarafi ne yapmali neler almali bildiklerinizi paylasir misiniz doğumdan sonra yapacaklari var mi mesela dogum ucreti erkek tarafi oder diye duyduk dogru mu

Aynen bende öyle düşünüyorum ama insanlarda soruyorlar benimde kafama takıldı açıkçası adetler falan varmış

Aynen bende öyle düşünüyorum ama insanlarda soruyorlar benimde kafama takıldı açıkçası adetler falan varmış

bence insanları çokta dinleme, senin mantığın sana doğruyu söyler, insanların umrunda mı senin eşinle bu yüzden tartışıcak olman ya da onun ailesiyle aranda soğuk rüzgarlar esmesi, o insanlar kendilerine gelince en güzel hassasiyeti gösterirler

dugun mu canim bu kiz tarafi erkek tarafi olsun. dogum parasini anne baba oder yani siz!!! etrafin ne dediine o kadar kulak asmayin bence he deyip gecin.

annem sen benım tek kızımsın ılk cocugun olcak herseyını yapmak bana duser dedı
benı dogurup buyuttugun yetmedı cocugumada mı sen yapcaksın dedım
sen sev annanesı, sevgını eksık etme torunundan ve tecrubenı paylas baska hıc bısey ıstemem dedım
eşim cok calıstı herseyını a dan z ye eşim aldı babası olarak
dogum ıcın hastane paramı fazlasıyla bırıktırıyor sımdı kocam olarak

bu cocukları kımseye guvenıp yapmıyoruz
hastane paramı kayınbabam ödese yuzune bakamam, bence cok ayıp
benım özel durumumdan altdan ustden kesılen yerımden kayınbabama ne ?

herseyını sız kendınız yapın kocaman ınsanlarsınız. eger durumunuz yoksa maddi olarak ıkı taraf zaten ılgılenırler bırseylerını alırlar , gelenler hedıyesıyle gelır zaten.

Banada cok sacma geliyor. Erkek tarafi kiz tarafi diye bisey yok. Bu esiniz ve sizin bebeginiz. Kimin icinden ne geliyorsa yapar o ayri bi konu ama sen sunu yapmalisin sen bunu yapmalisin demek hic mantikli gelmiyor bana.
Ben dogum yaptigim zaman benim tarafimda ilk torundu. Annem elinden gelen herseyin fazlasini yapti.
Besiginden kuvetine, orgulerinden hastane cikisina herseyi heves etti aldi. Teyzem bile birsuru sey aldi. Tabi bende onlara guvenip kenara cekilmedim. Eksiklerini bende aldim. Dogumda altininida taktilar.
Kaynanamlar ise bi ceyrek alip geldiler yabanciya gelir gibi ama ben kalkipta annem bunu bunu yapti sen bitek altin takip kenarami cekileceksin diye sormadim soramam hakkim yok.
Bence sizde boyle seyler dusunmeyin kim neyaparsa kendine yapar. Millet sorup duruyo demissiniz sizde soylersiniz ne yaptiysa. Kim ne konusursa konussun iyide kotude konussa onlara gidecek laf size degil sonucta.

Arkadaşlar dogumda erkek tarafi ne yapmali neler almali bildiklerinizi paylasir misiniz doğumdan sonra yapacaklari var mi mesela dogum ucreti erkek tarafi oder diye duyduk dogru mu
egerkı aıleler yardımcı olmak ısterlerse bebegın ıhtıyaclarını alabilirler, zaten doğum sonrası aile büyükleri genelde maşallah yada altın takarlar, eş dostta giysi türü hediye getirir..

ama doğum masraflarını bir aile olarak eşiniz ve siz üstlenmelisiniz..

kendimden örnek vereyim, bebeğin odası-bebek arabası-pusetı -doğum masrafları- doğum fotografcısı falan kendimiz karşılayacagız..

ailem giysi, bez, mama takviyesi yapacak...ki ben alma desemde sımdıden bır ton sey aldılar ilk torun olacak... benden başka çocuklarıda yok..
eşimin ailesinden de giyim anlamında hediyeler gelecektir. bırkaç birsey sımdıden aldılar...
ve aile büyükleri bizde bebek doğunca altın takarlar , ayrıca herkes gıysı ayakkabı falan alır bebeğe hedıye olarak...

EşinLe otur konuşun aranızda neler alınacak diye karta verin..
Dışardan gelene bel bağlama bence sonuçta 'hediye' alınır verilir size

Saçma sapan adetler var malesef beşiği kız annesi alırmış sadece beşiği olsa keşke battaniyesi kıyafeti felan filan benm annemde beşiği alcak ufak tefek kıyafetlerinide aliyo havlusunu felanda alcam diyo ama ben pek.istemyrm niye herşeyi kız annesi yapar ki

herkes gönlünden ne koparsa onu yapar.. benim annem beşiğini ben alacağım dedi..
kayınvalidemde kıyafet battaniye vs alıyor..
kalan eksikleri biz alırız..
hele hastane parasını falan kimseye ödetmez eşim..bana da ayıp geliyor..
sanki torun yaptık bakmak zorundasınız der gibi oluyor..
bence kimseye bişey aldırmayın..gönüllerinden kopup yaparlarsa o ayrı

Adet olarak duymadım da, kayınvalidem eltimin doğumunda hastane çıkışı zıbınını almıştı bir de bebek çikolatasını...

Cocuk dogdugunda taraf mi olur ..Anne ve babasi butun ihtiyaclarini alir .Aile buyukleri gonlunden ne koparsa alir yada almazlar diye biliyorum.Boyle seyler kaldi mi ki

artık evlisiniz ve bebeğiniz olucak, erkek tarafı kız tarafı diye birşey yok ortada o olay düğünden sonra bitti :) artık Bebek için sadece anne ve baba var .. O bebeği erkek tarafı yada kız tarafı istediği için yapmadınız yada yapmadık yani anne baba olarak biz istedik yaptık ve bütün ihtiyaçlarını biz karşıyacağız ..
He hediye alırlar haklılar torunları olucak, alışverişler başlamadan önce derler belki şunu alma ben alıcam ben yapıcam diye demezlersede kusura bakmicaz artık :) kimseden bişey beklemeye Hakkı'mız yok o Bebek sadece bizim bebeğimiz, destek olmak isteyen olur zaten .. :)
Eskidenmiş o tür adetler hatırlıyorum bende, kızın annesi beşiğini alır, erkeğin aileside geline altınlar takar yine bebeğin arabasını eşyalarını alır, anne babaya destek olurlarmış yani ama artık o tür beklentisi yok kimsenin :)

Bir yasima daha girdim.
Dogumun bile kiz tarafi erkek tarafi mi olurmus.Anne baba karsilar elbet.Oda ailelerden beklenecekse cocuk sahibi olunmasin bi zahmet.
Konu sahibi sizede kolay dogumlar dilerim.

Gerçekten okuyunca çok şaşırdım, hangi yörenin töresiymiş bu. Maddi durumları varsa ihtiyac dahilinde eşya alabilirler.
Bir altın bir maşallah bile takmaları yeterli. Hayırlı doğumlar diliyorum.

Hastane masraflarını ve diğer temel ihtiyaçların tamamını biz karşılıcaz bunun dışında benim çevremde şimdiye kadar olduğu gibi babaannesi bebek arabasını alıcak, anneanneside yatağını alıcak zaten örme yelek hırka elbise gibi kıyafetleri fazlasıyla aldı ikiside çok meraklı ilk torunlarını dört gözle bekliyolar ama durumlar dahilinde olucak şeyler bunlar eğer iki tarafında durumu yerinde olmasa ne ben ne de eşim ailelerimizden bi destek almazdık

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…