doğum hediyesi...

Zeynep28 maras

Guru
Kayıtlı Üye
18 Ocak 2009
2.507
19
358
kızlar artık meleklerimiz karnımızda değil kollarımızda anne olmak muhteşem bişeymiş..
parayla altınla hiç işim olmaz ama merak ediyorum doğum hediyesi olarak eşinizden kayınvalideniz kayınpederinizden ne hediye geldi...
bana o sinir kaynanam çeyrek altın taktı okadar (zaten ondan hiçbişey istemem...)
annemin ve babamın maddi durumu iyi olmadığından bişey takamadı eşimde sadece minik bi öpücük verdi oda yetti bana ama eşimin ailesinin maddi durumu iyi olduğu halde hiçbişey yapmaması biraz üzdü beni..
sizde neler oldu?

ah şu dilinden düşmeyen kaynanana allah akıl fikir versin kardeşim (küçük altın taktı diye değil, seni üzüyor diye)

benim kaynanam yok. kayınpederim geldi yarım altın taktı sağolsun. ayrıca memleketten kıyafetler getirmiş eşin dostun ördüğü. eşim bana oyle pırlantalar bilezikler alamadı çunku maddi durumumuz buna elverişli değil. ben zaten beklemiyordum :)

valla ne yalan soyliyim canim
iki dogum yaptim ne esimden nede ailesinden bi igne gormedim,tabi bebege getirirdi esimin ailesi,,bana degil,,,ama ben esimden beklerdim,demekte istemedim,kendi akil etsin,,,beterin beteri var yani,,biz hic bise gormedik,,mutlu ol,,,,,,,,
bebeklerinle saglikli uzun omurler dilerim canim,,,,a.s.

mrb öncelikle şu senin çikotopun tairifini istiyoruz bebek mevlütü menu konusunda yazmışın
benim eşimde hiçbirşey almadı çünkü durumu muz şu an müsait diil kayınvaldem yarım altın taktı bebeğe kendi annem bebeğe bilezik taktı iki abim var ikisde çeyrek altın taktılar

Benim kayınvalide kolye almıştı bana ucundan Allah yazan bir kolye. Bebeğe de yarım taktı
Kayınpderde yarım taktı bebeğime.
Annem künye aldı.

Eşim hala bişey almadı çok bozuğum bu konuda ona. O dönem maddi probelmlerimiz vardı ama şimdi yok şükür ama doğm hediyesi hala yok :)

ah şu dilinden düşmeyen kaynanana allah akıl fikir versin kardeşim (küçük altın taktı diye değil, seni üzüyor diye)

benim kaynanam yok. kayınpederim geldi yarım altın taktı sağolsun. ayrıca memleketten kıyafetler getirmiş eşin dostun ördüğü. eşim bana oyle pırlantalar bilezikler alamadı çunku maddi durumumuz buna elverişli değil. ben zaten beklemiyordum :)

canım bildiğin gibi değil psikolojim çok bozuldu o kadın yüzünden Allahından bulsun daha bişey demiyorum..

mrb öncelikle şu senin çikotopun tairifini istiyoruz bebek mevlütü menu konusunda yazmışın
benim eşimde hiçbirşey almadı çünkü durumu muz şu an müsait diil kayınvaldem yarım altın taktı bebeğe kendi annem bebeğe bilezik taktı iki abim var ikisde çeyrek altın taktılar

çikotopun tarifini yazdım canım umarım beğenirisniz...

ben bu konuda pek fazla yorum yapmak istemiyorum.takanda sağolsun takmayanda.herşeyden öenmli olan bebeklerimizin sağlıları ve eşlerimizle mutlu olmamız.eşlerinize kızmayın kırılmayın eminim onlarda istemişlerdir dünyanın en güzel annelerine hediye almayı ama maddi durumlar belli.o yüzden eşinize sarılın ve öpün onun sayesinde dünyanın en güzel duygusu olan anneliği yaşıyoruz.....

Benim kaynanam yakut pırlanta kolye , kayınpeder tam altın , görümcem ziynet (5'i bir yerde), eşim saat , annem 6 taş yüzük ayy daha ne olsun sağolsunlar
bide kayınvaldem ilk ona götürdüğümüz gün yüz görümlüğü altın bi kalpli kolye ucu hediye etti .
Çok da zengin diil ha biriktirip devamlı beni mutlu etmeye çalışıyo çok şanslıyım.

Benim kaynanam yakut pırlanta kolye , kayınpeder tam altın , görümcem ziynet (5'i bir yerde), eşim saat , annem 6 taş yüzük ayy daha ne olsun sağolsunlar
bide kayınvaldem ilk ona götürdüğümüz gün yüz görümlüğü altın bi kalpli kolye ucu hediye etti .
Çok da zengin diil ha biriktirip devamlı beni mutlu etmeye çalışıyo çok şanslıyım.

gerçek mi bu ya :D süpermiş

şaka yapmıyosan canım şaştım kaldım harika ama o kadar altın taktı diye değil seni mutlu etmek için bişeyler yapıyo diye demek böyle kaynanalarda varmış....

benim kayın pederim 1 adet ata altın astı kaynanam kendini getirip götürdü her allahın günü bide utanmadan pazardan ucuz kalitesiz şeyleri almış getirmiş çok sinir omuştum insan utanır getirmeye o kadar yani hiç birini giydirmedim hepsini çingenele verdim hastahaneye bile geldiğinde bişey getirmedi insan bi çiçek getirir bee nede olsa üvey eşimin öz annesi olsaydı böylemi olurdu iyice soğudum eşimin ailesine karşı eşimin 2 tane erkek kardeşi var onlarda bişey getirmede hiç utanmak kalmamış valla bunlarda 2 side çalışıyo eli ekmek tutuyo amam olsun bu işler sırayla.insanın ne varsa kendi ailesinde var benim annem kızıma bilezik yaptırmış abimde bilezik yaptırmış. birde kızımın beşiğini bebek ararbasını ana kucağını kangurusunu bezine kadar her şeyini annem aldı hastahane bavulumu annem hazırladı halada almaya devam ediyo.eşim bişi almadı ama eşim erkek kuaförü dükkanıda lüx bir semtte olduğu için müşterileri tabi seçkin insanlar,öyle oluncada çifter çifter çeyrek atınlar geldi hala gelmeye devam ama kayınvaldem ve kayın pederim çok ayıp etti bide ilk torunları ayıp yaptıkları valla. ohhhhhhhhh be içimi döktüm.

oh be rahatladın kızzz...
eşimin öz annesi olsa böylemi yapar diyosun ama ne anneler var be tatlım benim kaynanamın ağzından beddua düşmez eşime bunu doğuracağıma taş doğsursaydım 10 sene önce kaç milyar kredi kartı borcu vardı ben taksitlendirdim paramı yedi der hep...
benimle evlenecek diye evden kovdu eşim 3 gün otoparkta yattı evi vardı kiracısını çıkartmadı biz kiraya geçtik hamile kaldığımı duyduğunda ağlıcak gibiydi ne gerek var dedi düşük riskim varken kanamalarım devam ediyo diye aman git aldır ne çekiyosun dedi ben hast yatarken erken doğum için götür eve evde ne olursa olsun boşver dedi...
kızım doğdu 1 hafta yoğun bakımda kaldı ben her dk kahrolurken o takdiri ilahi artık ne yapalım herşey olacağına varır dedi..
daha neler neler çok uzattım ama böyle kendini ANNE sayan duyarsız bencil insanlarda var...

altunhan allah sabır versin...sen öyle bi anne ol ki görsün ve utansın...
Benimkide trajikomik...Hastaneye kayınpederim eşimin eline taksın die altın GÖRÜNÜMLÜ!!! bi bileklik vermiş...şok oldum ama belli etmedim,tenekeydi resmen... çok ayıpladım çok...kayınpeder bebek arabası kayınvaldem 2 cumhuriyet görümcelerimde biri cumhuriyet biri çeyrek ve bol kıyafet...Annem bana hint işi taktı kafam kadar,kızımada künye ve burma bilezik... ablacım saat ve kızıma biiir sürü ciciler...

yani kayınpederin hiçbişey takmasa daha iyiymiş be hiçmi utanmadı onu gönderirken..
elimden geldiği kadar bitaneme çok iyi bakıyorum..
hatta geçen gün kaynanam görümceme bebeğe çok iyi bakıyo herşeyden sakınıyo sanki dünyadaki tek çocuk onun demiş...bende güldüm geçtim..

hiç bir şey geleceğini sanmıyorum,yani akrabalarımdan yakınlarımdan çeyrek gelirse gelir,ama annem,kardeşim,kaynanamlar falan hepsi de alırlarsa da çeyrek alırlar başka bişey sanmıyorum aksi bişey olursa burdan haberniz olur bende yazımdan utanmış olurum ama utanmayacağımı bliyorum :D:D:D

kayinvalidemdende kayinpederimdende bi beklentim yokdu kaynanam yüzümü utandirmadi zaten bu konuda :) ama kayinpeder kalin sari ve beyaz altin üzeri tasli bi bileklik esimde taki seti aldi dogum hediyesi olarak saolsunlar getirende getirmeyende ama benimde altinla falan isim olmaz yani gönüller bir olsun yeterki

valla arkadaşlar doğum yaptım annem ve babam vardı kızıma bilezik taktılar bütün kıyafetleri ailemdendi benimkilerde tabi o yüzden kendime altın falan istemedim
eşim 3 tane burma bilezik taktı kızım 4 aylıkken kaynanam geldi saadece 30 ytl küpe taktı o kadar kızımn canı sağolsun ben ona herşeyini yaparım babası sağolsun yeretki

Gebe kaldığımı öğrendiğinde cep telefonu aldı eşim eskimişti telefonun ama sonunda kullanamayıp ona geri verdim ondan da çalındı sınra :) Doğum yapınca dijital fotoğraf makinası aldı. Bebişimin resimlerini nasıl çekicem makinam bozuldu diye düşünüyordum. 10 tane bilezik taksa bu kadar sevinmezdim. Bebişe de künye almış sözüm ona bana bile büyük geliyor. Bana almıştır da bebek bahanesidir :) Kayınvalidem canım benim durumu olmadığı halde çeyrek taktı, 3 ayda bir 150 lira dul maaşı alıyor Adana'da evler yıllık kiraya verilir, 2 evin kirasını bize hediye etti araba alalım diye. 4000 ytl verdi. Ortanca görümcem çeyrek taktı, tulum aldı şampuan aldı, en küçük görümcem eşi işsiz olduğu halde 90 liraya salıncak aldı, bebişinin eski ama gıcır duran kıyafetlerini verdi, en büyük görümcem günlerce yanımda kaldı bebeğimi 3 hafta öncesine kadar gelip gelip yıkadı, bebeğimin gaz sancısı tuttuğunda telefonda benimle beraber ağladı, kendi annem hasta ama o da çeyrek taktı, eşimin dayısı çeyrek taktı, komşusu çeyrek taktı, 2 yaşına gelene kadar pijama ve pantolon dolu evde. Kayınvalidem minderler yaptı, yatak döşek yaptı, nevresim dikti büyük görümcem, atlet ve ağız silme mendili işledi, dedem yarım taktı, teyzemle kuzenim çeyrek yolladılar. Bebişim 2 aylıkken abim nişanlandı kıza bilezik taktılar bize para kalmadı :) Yoksa kesin 1 burma gelirdi. Halam giysi yolladı ana kucağı verdi. Eski bir anakucağı eşinin torununun.Yırtıktı hatta. Ama o kadar işime yaradı ki. İyi ki almamışım. Diktim kullandım. Abim park yatağımızı aldı. Eşim telsiz aldı. Ben de oyuncak ve giysi aldım. :)

Back
X