Doğuma Hazırlık Doğum hastane süreci

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
Kızlar merhaba, 2 hafta içinde doğumun var, ancak benim doğum korkusu haricinde bir sıkıntım var. Çevremde anlatılanlardan duydum. malum doğumda anne anadoğma soyluyormuş. Doğumhanede dr lar vs. temizlikçiler bile sizi o halde görebiliyormuş.. böyle bir durumu yaşayan var mı?
Ben spinal sezeryan oldum. Önlük giydiriyolar arkası bağıcıklı. İğne yaparken açmışlardı diye hatırlıyorum. Sondayı takarken takan görüyo. E doğum anında da önlüğü yukarı kaldırıyolar ama alt tarafa örtü serilmiş oluyo. Aman zaten o an kim ne görmüş umrunda olmuyo 🤣 hemşire geliyo giydirmeye bez koymaya bide o görüyo.

Bende 5 gün sancı çektikten sonra ağlayıp ‘istemiyorum napıyorsanız yapın yeter ki alın bunu’ diye bağırıyordum 😂😂

Ama herkesin doğumu zor olacak diye birşey yok ozgul61 ozgul61 allah yardımcın olsun canım . Tek nefeste kurtul inşallah❤🧿
Ya sen doğurdun şükür he, bide yorum yapıyorsun o kıvama geldin yani biz seni hala sancı çekiyodur düşünüyorduk:D kıyamam hayırlı olsun

2 doğum yaptım,özel hastaneydi ikiside,önlük giydirip götürdüler ameliyathaneye. Öyle çırılçıplak olmuyorsunuz.
Ilkinde apar topar sezeryan oldum,genel anestezi ile ,içerde kim vardı kim yoktu bilmiyorum ama ikincisinde epidural anestezi idi,doktorum,hemşireler falan vardı,anestezi uzmanı da erkekti,belimden iğne yapan,umursayacak halde değildim açıkçası.

Temezlikçi falan niyi ğörsün hiç temizlikçi falan yoktu doğumhanede doktor ve hemşiriler görür. Sanci sürecinde de odadasın zaten üzerinde önlük veya kıyafetlerin oluyor

epidural anestezi ile özel hastanede doğum yaptım

hastabakıcılar erkekti kocaman iri iri genç genç adamlardı aklımda kalan bu

en son bittiğinde bacaklarımdan tutup yatağıma koymuşlardı mesela

üstümde ameliyat önlüğü vardı muhtemelen bacaklarım açıktı vs

sezaryen esnasında da iki doktor birisi erkek hemşireler bolca görmüşlerdir her yeri

bir çocuk doktoru göremedi galiba, çıkarıp bebeği verdiler o bebeğe baktı o da erkekti

üzülmeyin öyle savunmasız çırılçıplak bırakmazlar ben sizi anladım ameliyat önlüğü olur

acil bir durumda belki zaman vs olmaz ama o anlarda da zaten herkes doğuma odaklanır

sağlıkla kucağınıza alın

Normalde de sezeryanda da önlük oluyor arkadan bağlamalı, gerçi düzgün bağlanmazsa arkadan kıçın falan ortada oluyor ama :)
Ben de sezeryanda gorunmem sanıyordum ama asıl onda görünüyormus baya acık acık 🤭

Arkadaşlar muhakkak benim bedenime kimsenin meraklı oldugunu düşünmüyorum ve sancıdan o durum belki aklıma bile gelmeyecek, ama bana çok saçma geliyor. Zaten savunmasısın işi seninle olmayan gelen geçen sana bakıp gidiyor. Benim bi yakınım üni. hastanesinde tanık olmuş. doğum sancısı çeken anne çırıl çıplak bekletiliyor o sırda oaradan asistanlar öğrenciler temizlikçisi bile geçiyor bu ne derece normal ayıp bence
bende iki hafta sonra dogum yapacam ama sezeryan ve ikinci dogumum.imkaniniz varsa ozelde yapin ve bu konuyu konusun onlar dikkat ederler ozman.ama devlette kimse orali olmaz.muayeneye bende arastirma hastanesine gittim rezillikti resmen.doktor iki erkek ogrenci bir hizmetli birde yine ogrenci bir kiz hepsi birlikte muayene olan kisiyi inceliyorlar.cok sukur benim sadece ultrasondu ama diger turlude muayene ediyorlar ve mahremiyet sifir.orda dogum yapmaktan vazgectim o yuzden.yani tek cozum ozele parayi basmak ve paran kadar konusmak :)devletlerde yoksa insan yerine koymuyorlar

Sanırım bizim buradaki hastaneler rahat ben uzun gecelik giymesem tunik ile doğum yapacaktım benden 15 gün kadar önce arkadaşım hırkasını bile çıkartmadan doğuma girmiş

Ama olması gereken ameliyat önlükleri
.hasta bakicilar ihtiyaç olmadığı zaman(muayene yada doğum anı dışında ) belden asaginizi çarşaf ile ortuyorlar bilginize

Dogumhane yada ameliyathaneye onlukle gidiyorsunuz , ameliyathanede onlugu cikariyorlar ve evet ciplak kaliyorsunuz ama oradaki doktorlarn , hemsirelerin umurunda degil sizin vucudunuz , tek dertleri bebegi sag salim cikarmak
Temizlikci iki dogumumda da gormedim
Sezeryanda ellerinizi de bagliyorlar maalesef , bence en korkuncu o

3 sezaryen, 3 ünde de en korktuğum an, ameliyat yerini temizleyip benim uykuya geçmemi bekledikleri andı.
ameliyathanede biraz korkudan biraz soğuktan titrerken o buz gibi batticonda dökülünce iyiden iyiye üşüdüm. neyseki 20 saniye falan sonra uyumuş olmuştum :)

ozgul61 ozgul61

kim ne gördü, nekadar çıplak kaldım umrunda değildi 🤦🏻‍♀️görenlerin de günde bilmem kaçıncı ameliyatları olduğunu düşünürsek (yada sizin durumunuzda doğumları) çok da rahatsız edici değil.

Arkadaşım sağlıkla doğurdun da, birinin görmesi mi kusur kaldı diyeceğim yanlış anlamazsan.
İnan o an umrunda olacak en son şey bile olmuyor birilerinin seni çıplak görmesi 😊
Sağlıkla dogur inşallah 🙏

Normal dogumsa dogum esnasinda doktor ve ebe disinda kimse gormez normalinde. Sezeryan ise bilemiyorum. Ben bir dogumda ikisinide yasadim normal dogumla basladik sadece ebe hemsire ve doktor vardi. Sonra sezeryana aldilar atlet ve kulot vardir uzerimde sadece acil durum oldugu icin oylece goturduler ameliyathaneye uzerimdekileride makasla kesip attilar sonrasini hatirlamiyorum. Narkozluydum bilmiyorum ama esim cok kizmisti ameliyathaneden cikinca hastanenin calisanlarindan filan baya goren olmus ozel hastane olmasina ragmen cok dikkatsiz davranmislar onluk vardi ama acilmis hep kapatmaya bile tenezzul etmemisler. Esim kavga etmis hatta bu ne ozensizlik diye. Kadin olmak zor ya heleki gebelik dogum emzirme vs insan tuhaf karsiladigi bir suru sey yasamak zorunda kaliyor.

Doğumda neler yaşanıyo kimle muhattapsınız nasıl ni duygu ne kadar sürüyo ve nasıl bi ortam detaylıca anlatırmısınız...

Açıkçası çok korkuyorum ve merak ediyorum.

sağlıkla doğurma endişen olması gereken yerde buna mı takıldın.tıpta utanma olmaz kimse meraklı değil o halde kadın şeyi görmeye merak etme :işsiz: önlük oluyor üzerinde zaten

Doğumda neler yaşanıyo kimle muhattapsınız nasıl ni duygu ne kadar sürüyo ve nasıl bi ortam detaylıca anlatırmısınız...

Açıkçası çok korkuyorum ve merak ediyorum.

Eğer hamileyseniz kendinizi hiç korkutmayın
Ben çok korkarak doğuma gittim
Korkudan doğuramadım, çok travmatik bir doğum hikayem oldu 😔

Ayrıca sorduğunuz soruların cevabı doğum yapacağınız hastaneye göre doğum ekibine göre değişir

3 sezaryen, 3 ünde de en korktuğum an, ameliyat yerini temizleyip benim uykuya geçmemi bekledikleri andı.
ameliyathanede biraz korkudan biraz soğuktan titrerken o buz gibi batticonda dökülünce iyiden iyiye üşüdüm. neyseki 20 saniye falan sonra uyumuş olmuştum :)

ozgul61 ozgul61

kim ne gördü, nekadar çıplak kaldım umrunda değildi 🤦🏻‍♀️görenlerin de günde bilmem kaçıncı ameliyatları olduğunu düşünürsek (yada sizin durumunuzda doğumları) çok da rahatsız edici değil.
Benim doktorum ve doguma giren cocuk doktoru cok yakin arkadaslarim ayni zamanda
O masaya yatirip soymaya basladiklarinda cok panikledim milada , hele ellerimi bagladiklarinda iyice kotu oldum
Hatta ve hatta kufru bastim arkadasima , beni bayiltip oyle yapsana lan bunlari diye bagrindim
Onlar da gulup bebege ne kadar az narkoz giderse o kadar iyidir dediler
Son hatirladigim cocuk doktoru olan arkadasimin elimi tutup beni sakinlestirmesiyei sonra bayilttilar

Eğer hamileyseniz kendinizi hiç korkutmayın
Ben çok korkarak doğuma gittim
Korkudan doğuramadım, çok travmatik bir doğum hikayem oldu 😔

Ayrıca sorduğunuz soruların cevabı doğum yapacağınız hastaneye göre doğum ekibine göre değişir
Hamile değilim malesef olmuyo.
Ama geçmişten beri çok irrite eder beni doğuö konusu ve korkutur.
Anlatın ben etkilenmem sizin için sorun olmazsa.
Geçmiş olsun buarada

Alt kisimda sadece kadin dogum doktorunuz ve hemsiresi yada ebe oluyor yukari kisimda anestezi doktoru anestezi teknisyeni oluyor. Ameliyathane personeli odaya girip.cikabilir cunku hijyen onemli surekli bir getir gotur toparlama isi var. Ayrica sedyeye alinip sedyeye konulm durumu var. Ama bunlari ustunuzu acip yapmiyolar. Hep onluk oluyor hemde ameliyathane icin steril yesil cuhalar var. Onlar hemen sonrasinda hemen ustunuzden alinip diger bir ortuye geciliyor. Epidural yapacaksaniz zaten daha dogum baslamadan anestezi doktorunuz odaya gelip.muayene ediyor ve epidural icin bel kisminizi acmanizi istiyor.

Ben iki normal doğum yaptım biri özelde birini devlette düşünüyordum ama ebenin yanlış muayenesi sonucunda özel hastaneye zor attım kendimi. İlkinde önlük giydirmişlerdi arkası bağcıklı ama sancıyı çekerken gezerken hep görünüyordu. Bende ikinci doğumda devlette öyle gezmim diye kısa rahat bir elbise götürmüştüm yanımda. Sonra özele gittiğimde önlük verdiklerinde elbisem var onu giyim mi dediğimde önce gülmüşlerdi tedbirli kadın diye ama izin vermişlerdi 😂 hoş ona gerek kalmadı açılmama bakmak için çatala çıktığımda doğum yapmıştım. Ebe eldivenleri bile giyememişti çocuk eline düştü 🙈😂 tabi ne giyersen giy normal doğumda alt taraf yol geçen hanı 😂 utanmak aklına gelmiyor o sırada ama.

Back
X