• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Doğum günü sorunsalı

Valla ben esimin ve kendi doğumgunlerinde yalniz olalim istiyordum.. 4 yil yalniz kutladik. Bu sene martta dogum gunu var. Arkadaslarini cagirmayi dusunuyorrumm birde.onun ailesi ve benim ailemi.. hmmm ne olur bilinmez :D
Ben ilk dogumgununde aradi kv beni. Aksama bize gelin dedi. Bizde kutlayalim dedi. Ben plani daha once yaptim anne rezervasyonumuz var dedjm bi yere gidecek dedim. Oysaki öyle birsey yok :D ondan sonraki dogumgunlerindede birseyy diyemediler.

Bazı ailelerde doğum günü meseledir.
Misal, benim eşimin sülalesinde de bu böyleydi.
Ancak ben bunu kırmayı başardım, kötü oldum, ancak başardım.
Şimdi canımın istediklerini doğum gününe davet ediyorum.
Gereksiz kalabalığa hiç lüzum yok.

Sizin yapacağınız şey, eğer gerçekten onların varlığından rahatsızsanız, eşiniz ile geçireceğiniz bir organizasyon sağlamak.
Bir gece konaklamalı, şehir dışı birşeyler olabilir (yapmışlığım var, çok güzel geçiyor zaman hem de motivasyon oluyor).
Doğum gününe yakın tarihte de klasik bir mesaj oluşturup "kusura bakmayın bu sene sizleri eşimin doğum gününe davet edemiyorum çünkü farklı bir organizasyon düzenledim, şehir dışında olacağız. affınıza sığınırız." dersin.
1 defa bu olguyu kırdığın zaman, gerisi çorap söküğü gibi gelir.
Kimse cümbür cemaat doğum günü kutlamak zorunda değildir bana göre.
Canın ister yaparsın, canın istemez, yorgunluğu kaldıramayacaksındır yapmazsın.
Bu kadar basit aslında.
Evet işte demek istediğim bu gençler olarak toplanıyoruz ama artık bünyem hem fiziksel hem psikolojik olarak kaldırmıyor. Bu olguyu kırma sırası bende :)

Biz evde kutlamiyoruz,eglence ve yemek anlayisimiz alkol sevdigimiz icin esimin akrabalarindan farkli,o sebeple bulasmiyorlar bile. Siz de disarida kutlayin

Valla ben esimin ve kendi doğumgunlerinde yalniz olalim istiyordum.. 4 yil yalniz kutladik. Bu sene martta dogum gunu var. Arkadaslarini cagirmayi dusunuyorrumm birde.onun ailesi ve benim ailemi.. hmmm ne olur bilinmez :KK70:
Ben ilk dogumgununde aradi kv beni. Aksama bize gelin dedi. Bizde kutlayalim dedi. Ben plani daha once yaptim anne rezervasyonumuz var dedjm bi yere gidecek dedim. Oysaki öyle birsey yok :KK70: ondan sonraki dogumgunlerindede birseyy diyemediler.
Kv nin yaptığı da yanlış bence. Yahu biraz anlayış evlendirmişsiniz artık şu evli çiftleri rahat bırakın ya :D Valla sizdeki de iyi cesaretmiş ben olsam elime yüzüme bulaştırırdım :D Arada bir kalabalık tabii ki çok eğlenceli geçer ama biz hiç başbaşa kutlayamadık derdim o :) Yorgunluğu da ayrı bir mesele şimdiden kolaylıklar diliyorum

özel günümüz kimseyi ilgilendirmemeli ya. başbaşa kutlayın özel anlarınız olsun. diğerleri de kutlamak isterse ayrı organizasyon yapsın kendileri. neden hep siz yapıcaksınız ki?

Evlendikten 1 ay sonra eşimin doğum günüydü kayınvalidem görümcenlerle geleceğiz dedi ilk yıl kabul ettim ertesi yıl tekrar geleceğiz dedi bende bu yıl yanlız kutlamak istiyoruz dedim böylece sıyrıldım bu muhabbetlerden her yıl yanlız kutlarız

Ben olsam baş başa kalamadiktan sonra hiç kutlamam
Madem çok bağlılar
Bir kere de onlar kutlama hazırlasın sizi davet etsin

Back