• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Doğum günü sorunsalı

Benzinkokusu

Dünyada iki bilinmeyen vardır;Kutuplar, Türkler.
Kayıtlı Üye
9 Aralık 2016
470
231
33
Esenlikler konu görünsün diye buraya açtım. Eşimin doğum gününe az kaldı fakat her kutladığımda kuzenleri, ablası, kız kardeşini de çağırmak zorunda kalıyorum. (Yakın oturduğumuz için) Hiç başbaşa doğum günü kutlayamadık ve bu benim canımı çok sıkıyor. Yılbaşında vs hep bizde toplanılıyor. Biraz da takıntılıyım yiyeceklerim bol olsun güzel olsun diye kendimi çok yoruyorum. Şimdi bir de hastalığım çıktı çok ayakta kalınca rahatsızlanıyorum. Mümkün olduğunca dinlenmem gerekiyor. Konuyu dağıtmadan bari bu doğum gününde eşimle başbaşa olayım istiyorum. Çağırmasam laf edecekler onu da biliyorum. Sizce bu şekilde kutlamamız normal mi? nasıl bir yol izlemeliyim, ne yapmalıyım? Bana fikir verin lütfen. Sizler eşinizin doğum gününü nasıl kutluyorsunuz?

Dışarı çıkın,evde olmak zorunda mısınız ? Biz dışarı çıkıyoruz yemeğe başbaşa oluyoruz. Hediye faslını geçip arkadaşlarla olan kısıma geçiyoruz. Gece eğlenceye falan gidiyoruz.

Esenlikler konu görünsün diye buraya açtım. Eşimin doğum gününe az kaldı fakat her kutladığımda kuzenleri, ablası, kız kardeşini de çağırmak zorunda kalıyorum. (Yakın oturduğumuz için) Hiç başbaşa doğum günü kutlayamadık ve bu benim canımı çok sıkıyor. Yılbaşında vs hep bizde toplanılıyor. Biraz da takıntılıyım yiyeceklerim bol olsun güzel olsun diye kendimi çok yoruyorum. Şimdi bir de hastalığım çıktı çok ayakta kalınca rahatsızlanıyorum. Mümkün olduğunca dinlenmem gerekiyor. Konuyu dağıtmadan bari bu doğum gününde eşimle başbaşa olayım istiyorum. Çağırmasam laf edecekler onu da biliyorum. Sizce bu şekilde kutlamamız normal mi? nasıl bir yol izlemeliyim, ne yapmalıyım? Bana fikir verin lütfen. Sizler eşinizin doğum gününü nasıl kutluyorsunuz?
Biz özel olarak kutlamayı sadece kızımın doğumgününde yapıyoruz. Kardeşlerinin heveslenmeside normal kutlamak için. Bence yine onlarla kutlayın. Herkes gidincede küçük bir sürpriz yapın. Tövbe tövbe ayıp olacak ama gece yapın yani sürprizi. Şık bir gecelik ufak bir hediye bir dilim pasta ve tek mum. gerisi doğaçlama gelir zaten.

dırek dısarı cıkın dısarda yemek yıyın basbasa mıs gıbı
veya kuzenıne soyleyın esımın dogum gunu hep bende toplanıyoruz sende olsun bu kez degısıklık deyın yemek yapsın :D yemegınızı yedıkten sonra gece bı yerlere eglenmeye gıdın ondan sonra bırdaha dogum gunune gelesı tutmaz :D

Biz özel olarak kutlamayı sadece kızımın doğumgününde yapıyoruz. Kardeşlerinin heveslenmeside normal kutlamak için. Bence yine onlarla kutlayın. Herkes gidincede küçük bir sürpriz yapın. Tövbe tövbe ayıp olacak ama gece yapın yani sürprizi. Şık bir gecelik ufak bir hediye bir dilim pasta ve tek mum. gerisi doğaçlama gelir zaten.
Hahaha ne güldüm ya :) Aynen öyle içime sinmiyor belki de bu şekilde alıştırmamalıydım bilemiyorum
dırek dısarı cıkın dısarda yemek yıyın basbasa mıs gıbı
veya kuzenıne soyleyın esımın dogum gunu hep bende toplanıyoruz sende olsun bu kez degısıklık deyın yemek yapsın :KK70: yemegınızı yedıkten sonra gece bı yerlere eglenmeye gıdın ondan sonra bırdaha dogum gunune gelesı tutmaz :KK70:
Şoka girip çıkamıyormuş :D Aynı şekilde onlarda olsa bizi çağırmazlar asla doğum günlerine

Bu şekilde davransam biraz başına buyruksun diyecekler ne yapsak yaranamıyoruz çünkü eheh
o nasıl iş ya
sızın baya baya kocanız tabıkı basınıza buyruk olacaksınız rahat rahat basına buyruk olabılmek ıcın resmıyete dokmedınız mı bırlıktelıgınızı
ne anladık bız bu ısten

bosverın sız oyle alıstırmıssınız kırılırlarsa kırılsınlar cok ıstıyorlarsa ertesı gun esınız ıcın dogumgunu organıze ederler hazır pastaya konmak dertlerı baska bırsey degıl

Önceden yer ayırt restorandan.
Gitmek zorunda kalın yani.
Gidin masaya oturunca eşinin telefonunu kap bu gece başbaşa olalım istiyorum de sessize al telefonları çantana at güzelce yemeğinizi yiyin sonra da sinemaya girin çıkın eve gelin sonrası size kalmış.
Millet ne diyecek diye yaşanmaz
Elbet birgün kötü gelin/görümce/yenge falan olcaksın şimdiden ol kârlı çık. :)

Bence bırakın laf etsinler. Esinizede seninle özel bir an geçirmek istiyorum dersiniz tatlı tatli olur biter .her özel günü başkalarıyla kutlamak çok kötü bişey bence ya

Size daha cok baglı değilmi
Bağlı tabii ki ama kast ettiğim eşim biraz aileci yani ne yapsak onlar da gelsin onlar da olsun düşüncesinde. Onlar da hayır demiyor tabii.
o nasıl iş ya
sızın baya baya kocanız tabıkı basınıza buyruk olacaksınız rahat rahat basına buyruk olabılmek ıcın resmıyete dokmedınız mı bırlıktelıgınızı
ne anladık bız bu ısten

bosverın sız oyle alıstırmıssınız kırılırlarsa kırılsınlar cok ıstıyorlarsa ertesı gun esınız ıcın dogumgunu organıze ederler hazır pastaya konmak dertlerı baska bırsey degıl
Doğru valla bazen de boşvermek gerekiyor sankim :)
çağırılmadıkları yere nasıl geliyolar? bu sene dışarıda kutlayacağız de.
Çağırmak zorunda kalıyorum ya da hissediyorum :/ Sanırım eşimden de kaynaklı herşeyimizde kuzenleri de olsun istiyor. Bu kez de dışarıda kutlayayım değil mi? Sonuçta biz evliyiz ve bu bizim doğal hakkımız
Önceden yer ayırt restorandan.
Gitmek zorunda kalın yani.
Gidin masaya oturunca eşinin telefonunu kap bu gece başbaşa olalım istiyorum de sessize al telefonları çantana at güzelce yemeğinizi yiyin sonra da sinemaya girin çıkın eve gelin sonrası size kalmış.
Millet ne diyecek diye yaşanmaz
Elbet birgün kötü gelin/görümce/yenge falan olcaksın şimdiden ol kârlı çık. :)
Haha çok iyi dediniz valla. Ben cahil olduğum halde herşeyi ince ince düşünüyorum ama aynısını onlarda göremiyorum :)
Bence bırakın laf etsinler. Esinizede seninle özel bir an geçirmek istiyorum dersiniz tatlı tatli olur biter .her özel günü başkalarıyla kutlamak çok kötü bişey bence ya
Kesinlikle öyle.. Allah'tan evlilik yıl dönümleri özel günlere giriyor da oradan yırtıyorum :D

Çağırmak zorunda kalıyorum ya da hissediyorum :/ Sanırım eşimden de kaynaklı herşeyimizde kuzenleri de olsun istiyor. Bu kez de dışarıda kutlayayım değil mi? Sonuçta biz evliyiz ve bu bizim doğal hakkımız
e zorunda değilsiniz ki. çağırmayın siz de. hep çağırıp hem de geldikleri için şikayet mi ediyorsunuz ben anlamadım.

Bazı ailelerde doğum günü meseledir.
Misal, benim eşimin sülalesinde de bu böyleydi.
Ancak ben bunu kırmayı başardım, kötü oldum, ancak başardım.
Şimdi canımın istediklerini doğum gününe davet ediyorum.
Gereksiz kalabalığa hiç lüzum yok.

Sizin yapacağınız şey, eğer gerçekten onların varlığından rahatsızsanız, eşiniz ile geçireceğiniz bir organizasyon sağlamak.
Bir gece konaklamalı, şehir dışı birşeyler olabilir (yapmışlığım var, çok güzel geçiyor zaman hem de motivasyon oluyor).
Doğum gününe yakın tarihte de klasik bir mesaj oluşturup "kusura bakmayın bu sene sizleri eşimin doğum gününe davet edemiyorum çünkü farklı bir organizasyon düzenledim, şehir dışında olacağız. affınıza sığınırız." dersin.
1 defa bu olguyu kırdığın zaman, gerisi çorap söküğü gibi gelir.
Kimse cümbür cemaat doğum günü kutlamak zorunda değildir bana göre.
Canın ister yaparsın, canın istemez, yorgunluğu kaldıramayacaksındır yapmazsın.
Bu kadar basit aslında.

Back