• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Doğum Gecikti Ve Bebeğimizin Sağlık Sorunu Oldu

ezberbozanlale

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
11 Mayıs 2011
576
2
0
İstanbul
Selam arkadaşlar.
Bi yakınım 2 hafta kadar önce doğum yaptı.doğum gecikmiş(ne kadar bilmiyorum) bebek biçok sağlık sorunuyla dünyaya geldi:25:
Doğumda ciğerlerine kan gitmesi,göbek kordunundan vucut kanının yarısını kaybetmesi,doğumun gecikmesine bağlı beynin oksijensiz kalıp hücrelerin ölmesi ve biçok organının etkilenmesi...
Ardından hemen alınması gereken yoğun bakımın bulunamayışı ve 3 hastane gezip yoğun bakıma alınması neticesinde ciğerleri temizlenip kaybettiği kan yerine bi kaç ünite kanverildi.
Sindirimi zor işliyor ve böbrekleri nerdeyse çalışmıyor.
Diyalize girip çıktığını söylediler bikaç kez.
Daha bikaç sorun daha...
Böbrekler bi çalışsa vücut temizlense toparlayacak diyormuş doktorlar.
Fakat vücut fonksiyonları düzelse de ' EN ÖNEMLİSİ 'beyninde kalıcı hasar meydana gelmiş ve sonrasında ne şekilde bi özür/sorun teşkil edeceğini zaman gösterecek demiş doktorlar:50:
Size sormak istediğim bu şekilde bi hikayeyle doğup beyinle ilgili problem kalır denilen bebeklerde ilerleyen yıllarda fiziki/akli ne gibi sorunlar kendini gösterdi?
Yani problem ne şekilde tazahür etti???:59:
Bilgisi olanlardan cevap bekliyorum...

Son düzenleme:
hiç bilgim yok ama çok üzüldüm umarım kalmaz bir etki geçmiş olsun

sağol canım.ben de ilk kez görüyorum böyle bi durum.acaba benzerini gören duyan yokmu?
ailesi geleceği konusunda endişeli.
o yoğun bakımdan çıkıp çıkmayacağı da muallakta ama çıkarsa da özür olacak denmiş...
ama nasıl ne gibi acaba ???

cnm snein anlattığın kadar olayı duymadım ama yeğenimde bir problem yaşanmıştıonu anlatayım. doğum için hastaneye gidiyorlar sezeryan diyo doktoru burada olmaz diyo sevkediyor üniv hastanesine. neyse doğuma aldılar biz bekliyoruz bebk çıkmıyo saatler geçti yok niyeti yok diye dalga geçiyoruz ama sezeryan sonuçta korkuyoruzda bişeyde sorulmuyor azarlıyorlar hemen. yengeme narkozu vermişler sezeryana alacakları zaman ikizlere hamile olan bir bayan vardı onun kanaması oluyor acil onu doğuma alıyorlar bizimkini bırakıyorlar. sonra tekrar narkoz verip sezeryana aluyorlar ama bebeği alırken kalbi durmuş, kalbini çalıştırmak için buzlu suya atmışlar birde tam alacakları zaman kakasını yapmış temizlemişler ama yinede enfeksiyon kapmış allahtan yememiş. neyse gece 3de çıkardılar pırıl pırıl bakıyordu kuzum şükür allahıma dedik yine bişey olmadı. 2 aylıkkendi galiba aşıya götürdüler gülücükler saçarak gitti aşıdan bir geldi nasıl ağlıyor naptınız buna diyom yok aşıdan sonra oldu dr normal dedi diyorlar. neyse bekle bekle susmuyor ne emiyor ne mama yiyor ne altını aldırıyor hepimiz pervane etrafında. sonra başka dra götürdüler enfeksiyon kapmış(meğer aşı donmuş çözülmüş) sabaha çıkarsa kurtulur demiş yıkıldık resmen. ama şükürler olsun iyileşti 6 yaşına kadar ciğerleri dumanlıydı sürekli hastanelerde yattı çıktı. evde medikal makina aldık ilaçlı duman veriliyordu işte. neyse şükürler olsun şimdi maşallahı var çok iyi ama bizleri baya bi üzdü.

inşallah o bebişinde birşeyi kalmaz iyileşir anne ve babaını fazla üzmez. allahım şifalar versin.

cnm snein anlattığın kadar olayı duymadım ama yeğenimde bir problem yaşanmıştıonu anlatayım. doğum için hastaneye gidiyorlar sezeryan diyo doktoru burada olmaz diyo sevkediyor üniv hastanesine. neyse doğuma aldılar biz bekliyoruz bebk çıkmıyo saatler geçti yok niyeti yok diye dalga geçiyoruz ama sezeryan sonuçta korkuyoruzda bişeyde sorulmuyor azarlıyorlar hemen. yengeme narkozu vermişler sezeryana alacakları zaman ikizlere hamile olan bir bayan vardı onun kanaması oluyor acil onu doğuma alıyorlar bizimkini bırakıyorlar. sonra tekrar narkoz verip sezeryana aluyorlar ama bebeği alırken kalbi durmuş, kalbini çalıştırmak için buzlu suya atmışlar birde tam alacakları zaman kakasını yapmış temizlemişler ama yinede enfeksiyon kapmış allahtan yememiş. neyse gece 3de çıkardılar pırıl pırıl bakıyordu kuzum şükür allahıma dedik yine bişey olmadı. 2 aylıkkendi galiba aşıya götürdüler gülücükler saçarak gitti aşıdan bir geldi nasıl ağlıyor naptınız buna diyom yok aşıdan sonra oldu dr normal dedi diyorlar. neyse bekle bekle susmuyor ne emiyor ne mama yiyor ne altını aldırıyor hepimiz pervane etrafında. sonra başka dra götürdüler enfeksiyon kapmış(meğer aşı donmuş çözülmüş) sabaha çıkarsa kurtulur demiş yıkıldık resmen. ama şükürler olsun iyileşti 6 yaşına kadar ciğerleri dumanlıydı sürekli hastanelerde yattı çıktı. evde medikal makina aldık ilaçlı duman veriliyordu işte. neyse şükürler olsun şimdi maşallahı var çok iyi ama bizleri baya bi üzdü.

inşallah o bebişinde birşeyi kalmaz iyileşir anne ve babaını fazla üzmez. allahım şifalar versin.

amin inşaallah
Allah büyük.bi bakmışız hiçbişeyi kalmamış.
bi tanıdık da doğum geckmesi sonucu buna benzer bişeyler yaşayan akrabası olduğunu söyledi(bu kadar çok sorun değil tabi)
ona da kalıcı sorun var demişler
ama çocukta sadece biraz unutkanlık varmış şimdi başka sorun yokmuş...

amin inşaallah
Allah büyük.bi bakmışız hiçbişeyi kalmamış.
bi tanıdık da doğum geckmesi sonucu buna benzer bişeyler yaşayan akrabası olduğunu söyledi(bu kadar çok sorun değil tabi)
ona da kalıcı sorun var demişler
ama çocukta sadece biraz unutkanlık varmış şimdi başka sorun yokmuş...

ya aslında bazen doktorların dediğini yapmamakda lazım. teyze kızımın kızı olmuştu 2. çocuk havale geçiriyor diye dr ilaç vermiş eşide zorla içtiriyor annem bir kızmıştı içirip durma at lavaboya diye. benim amcamın kızınıda öyle sürekli ilaç içirdikelri için ilaca bağımlı oldu ilaç içmediğinde çok kötü oluyor. o yüzden teyze kızıda içirmemiş dinlemiş annemi eşinede içirdim demiş maşallah 17 yaşında şimdi hiçbirşeyide yok. allahtan ümit kesilmezmiş.

ya aslında bazen doktorların dediğini yapmamakda lazım. teyze kızımın kızı olmuştu 2. çocuk havale geçiriyor diye dr ilaç vermiş eşide zorla içtiriyor annem bir kızmıştı içirip durma at lavaboya diye. benim amcamın kızınıda öyle sürekli ilaç içirdikelri için ilaca bağımlı oldu ilaç içmediğinde çok kötü oluyor. o yüzden teyze kızıda içirmemiş dinlemiş annemi eşinede içirdim demiş maşallah 17 yaşında şimdi hiçbirşeyide yok. allahtan ümit kesilmezmiş.

öyle cnm da verdiğin 2 örnekte de bebekle doğduktan bir süre sonra olmuş olanlar.
ama bnm bahsettiğim durum farklı.
gerçekten dünyadan habersiz bi bebeğin bunları yaşaması insanın içini sızlatıyo:50:
ve gelecekte nelerle karşılaşılacağı endişesi tuz biber oluyor özellikle anne babasına :59:

canım cok gecmış olsun. benım bı akrabamda oldu böylr. oglu 6 kılo dogdu hem gunu gecmıs hem kakasını yemıs anne karnında. baska ne sorun varı hatırlamıyorum. su an 19 yasına. yasıtlarına göre bıraz farklı ama okula gıdıyor anlamasında vs bı sorun yok. sadece bunyesı zayıf gbı cabuk yoruluyor. ınsallah sızın bebekte bı sorun olmaz

canım cok gecmış olsun. benım bı akrabamda oldu böylr. oglu 6 kılo dogdu hem gunu gecmıs hem kakasını yemıs anne karnında. baska ne sorun varı hatırlamıyorum. su an 19 yasına. yasıtlarına göre bıraz farklı ama okula gıdıyor anlamasında vs bı sorun yok. sadece bunyesı zayıf gbı cabuk yoruluyor. ınsallah sızın bebekte bı sorun olmaz

anladım cnm.doktor bi türlü toparlayamadı die ' dünyada ikiyse bu 3tür ' demiş.yani her ne kadar yoğun bakımda yatsa da bi şekilde çabuk atlatıyomuş bebekler bu durumu ama bizimki atlatamadı üstüne o kadar sorunu da cabası :59:

Allahtan ümit kesilmez Allah yardımcısı olsun ailenin inşallah tez zamanda sağlıklı olarak alırlar kucaklarına çok geçmiş olsun Allah acil şifalar versin

bende 41 haftalık olup hala gelmeyen kızımı sezaryanla doğurdum, hep normal doğum istedim ama doktor seni daha fazla bekletemem çocuk tehlikeye girer dedi ve tehlikelerinide anlattı beyninde organlarında hasar oluşabilir dedi, bebek sıkıntıya girip kakasını yapıyormuş ve yiyormuş üzerinde 24 saatten fazla geçersede tehlikeli oluyormuş doğumdan sonra kakasını yaptığını farkederlerse bi iğne yapıyorlarmış, sanırım yakınınızın doktoru bu detayları atlamış ya da geç kalınmış, inşallah tez zamanda iyleşir yavrucak ve sağlıklı bir insan olur..

bende 41 haftalık olup hala gelmeyen kızımı sezaryanla doğurdum, hep normal doğum istedim ama doktor seni daha fazla bekletemem çocuk tehlikeye girer dedi ve tehlikelerinide anlattı beyninde organlarında hasar oluşabilir dedi, bebek sıkıntıya girip kakasını yapıyormuş ve yiyormuş üzerinde 24 saatten fazla geçersede tehlikeli oluyormuş doğumdan sonra kakasını yaptığını farkederlerse bi iğne yapıyorlarmış, sanırım yakınınızın doktoru bu detayları atlamış ya da geç kalınmış, inşallah tez zamanda iyleşir yavrucak ve sağlıklı bir insan olur..

evet yakınım ' biz geç kaldık ' dedi zaten.ben anlamıyorum tabi bu işlerden.doktor bahsetmiştir muhakkak ama işte kendini suçlar gibiydi.bilmiyorum artık nolur.bebeğin eli kolu hareketlenmiş baya.biraz böbreklerde çalşma olmuş ama yeterli değil tabi.bekliyoruz ...

Back