Doğum değilde o dikiş

ebebk

Üye
Kayıtlı Üye
18 Ocak 2015
33
3
Doğumuma çok az bi süre kaldı doğumdan korkum yok ama doğum da ki kesi dikiş beni çok korkutuyor hep aklımda .. biri beni bilgilendirsin doğum sırasında uyuşturma oluyormu ? kesi hissediliyormu ???? :S

Doğumuma çok az bi süre kaldı doğumdan korkum yok ama doğum da ki kesi dikiş beni çok korkutuyor hep aklımda .. biri beni bilgilendirsin doğum sırasında uyuşturma oluyormu ? kesi hissediliyormu ???? :S
Onemli olan dogum o oldumu gerisi cok basit benim dokuz dikisim vardi ben bebisimi seyrederken ebe dikisimi yapiyordu hic anlamadim bile kendini bosuna strese sokma hersey guzel olacak insallah:)

Rabbim hepimizie yardim etsin bende nasil cikicak diye korkuyorum

Ayni korkuyu yasiyoruz :/

Kızlar ben de daha önce tecrübe etmedim ama korkmayın,korkarsanız vücudunuz kasılacak, bebek etkilenecek ve zorlaşacak.Her kadın nasıl doğuruyorsa biz de öyle doğuracağız inşallah. Sonuçta mecburen yaşanacak, şimdiden korkmanın hiç faydası yok.

Bende çook korkuyorum ama herkes hiç hissetmiyorsun o sancı sırasında diyor ama nasıl hissedilmez ya kesicekler sonuçta doğumdan değilde kesikten korkuyorum

Heralde Rabbim o sabrı veriyordur :) neyse o acının sonundaki mutluluğu dşünelim .

hepimiz korkuyoruz ama inşallah korktuğumuz gibi olmaz. Her kişide de yapılmıyormuş. ihtiyaç varsa lokal anesteziyle yani sadece o bölge uyuşturularak yapılıyormuş. o yüzden doğum yapan birçok arkadaşım hiçbir şey hissetmediğini söylüyor.

umarım öle olr...hiç bişehissetmeyiz yada dikişe gerek kalmaz

Canim arkadaslarim gercekten bosuna korkuyorsunuz bunu dogum zamani anlayacaksiniz ustelik dogumda 5 dklik is onemli olan sanciya dayanma kismi bak ben kendimi anlatayim catala yattiktan sonra basladim ikinmaya kizim ha geldi ha geliyor dedi doktorum o arada coktan kesmis ben cocugun cikis acisini hissediyorum o an tabi cocuk cikar cikma iki igne vurdu baktim dikiyor ne aci ne sizi ne ara kestigini bile anlamadim gercekten o kesiyi deilde sanciya hazirlasaniz kendinizi diyorum

Valla yavaş yavaş dikiş konusunda rahatlıyorum . senn dediğin gibi ilk kendimizi sancıya hazırlamalıyız:)

Valla yavaş yavaş dikiş konusunda rahatlıyorum . senn dediğin gibi ilk kendimizi sancıya hazırlamalıyız:)
Evet canim sanci kismina dayaninca gerisi okadar kolayki gercekten bosuna onu dusunup stres yapiyor arkadaslarKendinizi sanci kismina yogunlastirirsaniz okadar zor olmuyor ben kendime hep ölmüyosun demekki dayanilacak bise en fazla ne olabilirki falan diyodum cok sukur okadar kolay bir dogum yaptimki agustostada oglum dogacak ins buda kolay olur sizede hayirli kolay dogumlar diliyorum

kızlar benim çevremde normal doğum yapan çok arkadaş oldu. arkadaşlarımın anlattığına göre doğumun en acıtan kısmı açılmanın yaşandığı kısımdaki ağrılarmış, bu ağrıların sıklık derecesi kısa olduğu ve güçlü sancılar olduğu yorucu geçiyormuş. ama zaten doğum gerçekleşmeden hemen önce yaşanan sancı bunlar yani saatlerce sürmüyor. kesim ve dikim işlemlerini de uyuşturulmamaya rağmen duymamışlar. bebeği itmekle nefes almakla uğraştıklarından o andaki telaştan kesimi anlamamışlar; zaten oradaki deri çok gergin oluyormuş; önemli olan yırtığın olmamasıymış!! bebek doğduktan sonra kucağına verip emzirmene yardım ettikleri sırada dikiş işlerini yapıyorlarmış. o anda da zaten şaşkın yorgun bebeğe konsantre oluyorsun yine hissetmiyorsun diyorlar. Allah biz annelere öyle güçler vermiş ki, doğumdan sonra salgılanan hormonlar acı duymamızı engelliyor. yoksa insanlar 2.,3. doğumlarını nasıl yaparlardı; üstelik tekrar tekrar normal yapıyorlar.ben de normal istiyorum, inşallah doktorum da normalden yana..hiç korkmayın kat kat kesimin iyileşmesi, mikrop kaptı korkusu daha zor..gelin normalde karar kılın..Allahım, hepimizin bebişine sağlıklı doğumlar nasip etsin cuma cuma :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…