• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Doğu ve Güneydoğu illerinde görev yapanlar

slm kızlara.s.
bizde suanda malatyadayız tayinmiz buraya cıktı eşim polis burası hiç dogu gibi degil herseyiyle cok güzel ben üniversiteyi urfada okudum işletme mezunuyum hiç burayala kıyaslayamam o derece cok begendim yani ben calışmıyorum şuanda evdeyim allah hepinize kolaylıklar versinopuyorumnanaktan

ben de mardindeyim nusaybinde :( aslında mardin merkez çok güzel ama keşke burası için de söyleyebilseydim aynı şeyi...

ben mardin'deyim. çok küçük bir yer ama rahat her bakımdan. ilk geldiğimde sosyal yönden daha kötüydü ama özellikle son bir-iki yıldır gelişmeye başladı.

Ben Kars merkezdeyim, doğu kenti olmasına rağmen iyi burası, nispeten.
Sineması var , Bir iki tane düzgün alışveriş merkezi var, bulunduğum okulda ortam da iyi, dışardan gelen öğretmenler birbirine kenetlenmiş durumda, ama her okulda öylemidir bilmiyorum. Batıdan gelen bir öğretmen arkadaşımız vardı, bizim orda böyle ortam yoktur, özleyeceğim burayı diyerek ayrılmıştı.
Ama öğrencilerde iş yok malesef,verdiğinin karşılığını alamıyorsun, çoğu velide de öyle.:50:

ben urfada çalışıyorum çalıştığım ilçe ceylanpınar, burası suriye sınırında o kadar ki öğretmen evine oturduğunuzda karşınızda suriyenin bir ilçesini arabaları, küçük de görünse hareket halindeki insanları seyrediyorsunuz. bulunduğum ilçe çok küçük ve biraz kapalı bir toplum askılı buluz kısa şort falan giymeniz pek hoş karşılanmıyor bunun dışında pek kimsenin sizi rahatsız edeceği bir yer değil herkes kendi işinde gücünde siyasi olay neredeyse hiç çıkmıyor. bu ilçede vakit geçirmek için gidebileceğiniz tek yer öğretmen evi sinema vs yok nadiren sendikaların aktiviteleri ile vakit geçirebiliyoruz. ilçe küçük olduğu için hemen her yere yürünebiliyor. oldukça ucuz bir yer olduğunu da ekleyeyim.

burada en büyük sorun aşırı sıcak (gölgede 45 dereceyi gözümle gördüm) bahar mevsimi yok denecek kadar kısa kışları gayet güzel çok ayazı yok aralık ayına kadar bazen ocağa kadar baharlık giyecekler giyilebiliyor en geç nisanda da bahar ve yaz geliyor. bu bölgede toz fırtınaları yaygın çölden gelen rüzgar zaman zaman havayı kırmızıya boyuyor ve nefes alamayabiliyorsunuz.

burada çalışan öğretmenlerin çoğu zorunlu hizmet ya da ilk atama olduğu için kadrolar oldukça genç hatta burada tanışıp evlenen pek çok çift var, yaş ortalaması düşük ve biribirine yakın olduğundan dostluklar da çekişmelerde kıyasıya oluyor ama emin olun çok keyifli

öğrenci profili pek parlak değil ciddi sabır gerektiriyor burada çalışmak aileler çok ilgisiz ve cimri kışın sandalet ya da terlikle okula gelen çok öğrencimiz oluyor.

urfa merkezden de bahsedeyim oldukça rahat güzel ihtiyacınız olan herşeyi kolayca bulacağınız bir şehir alışveriş merkezleri ve sinemalar mevcut üniversite ve turistik faaliyetler halkın bakış açısını oldukça yumuşatmış. havaalanı mevcut. istemediğiniz kadar çok özel hastane var hatta güneydoğunun en büyük özel hastanesi burada. türkiyenin heryerine otobüs var denilebilir. doğu görevi için oldukça uygun bir şehir aslında.

ne çok yazmışım :1: 4 yıllık gözlemlerim arkadaşlar. umarım işinize yarar.

Son düzenleme:
ben diyarbakırda calışıyorum , iki yıl merkezde çalıştım şimdi ise ergani ilçesindeyin bir yıldır.

insanları bazen garip olabiliyor van ın ama pek de sorun yok kiralar pahalı bira zyakıtla birleşince

Back