Doğu Ekspresi biletleri karaborsada: 1000-1500 liraya satılıyor

Chess

Nirvana
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2009
53.296
42.837
1037593528.jpg

Doğu Ekspresi biletleri karaborsada: 1000-1500 liraya satılıyor
Twitter
YAŞAM
12:47 11.02.2019URL'yi kısaltın
133
Ankara ile Kars arasında 1310 kilometrelik yolu 24.5 saatte tamamlayan Doğu Ekspresi'nin biletleri, karaborsaya düştü. Biletler, sosyal medya üzerinden yapılan özel görüşmeler ve pazarlık usulüyle 1000- 1500 liraya satılıyor.

1037100847.jpg

İHA/AHMET AKBUĞA

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları'nın (TCDD) Ankara- Kırıkkale- Kayseri- Sivas- Erzincan- Erzurum- Kars ana hattında sefer yapan ve 1310 kilometrelik yolu 24,5 saatte tamamlayan Doğu Ekspresi, bu kış sezonunun en çok rağbet gören turizm destinasyonu oldu. Her gün saat 18.00'de Ankara'dan, saat 08.00'de ise Kars'tan hareket eden Doğu Ekspresi, hem yataklı vagonlarda tren yolculuğunun rahatlığı hem de özellikle Sivas'tan itibaren Kars'a kadar eşsiz manzaralar ile 7'den 70'e büyük ilgi görüyor.

https://tr.sputniknews.com/yasam/201902111037593576-dogu-ekspresi-biletleri-karaborsada/
BÜYÜK İLGİ GÖRÜYOR

Tren yolculuğunu nostaljiye dönüştüren Doğu Ekspres turu, geçen yıldan itibaren büyük ilgi görüyor. Hemen herkesin seyahati arzuladığı bu trendeki en büyük sorun ise biletlerinin karaborsaya düşmesi. Halen 4 yataklı, 4 pulman, 2 kuşetli, 1 yemekli vagonla seferlerine devam eden trende; yataklı vagonda 10 kompartıman (1 kompartımanda 2 kişi), kuşetli vagonda 10 kompartıman (1 kompartımanda 4 kişi), pulman vagon ise 60 kişi kapasiteli hizmet veriyor. TCDD'nin online bilet satış uygulamasıyla her gün yaklaşık 1 ay sonrasının gidiş- dönüş trenlerinin biletleri, saat 00.00'dan itibaren satışa çıkarılıyor.

Son zamanlarda çok pöpüler oldu. Ben gitmedim ama çok tercih ediliyor. Çok şikayetler vardı geçenlerde.
Bilet satış saatleri belli değil ne zaman açılıyor kapanıyor belli değil gibilerden.
Denilen o ki açılış saatlerini birilerine mesajla gönderiyorlarmış onlar alıyor diğerleri kaçırabiliyor.
Karaborsaya düştüğüne göre yine yandaşlara kazanç kapısı açıldı demektir.

Uzun zamandır aklımda olan bir tur. Fiyatları normale inince binerim. Kazıklanmaya niyetim yok.

Anlamadığım, bir yanda 24 saatlik tura 1500 lira veren, kapış kapış satılan tur. Diğer yanda patates, soğan için kuyruk bekleyen yığınla halk. Bunların hangisi gerçek Türkiye anlamadım.

Uzun zamandır aklımda olan bir tur. Fiyatları normale inince binerim. Kazıklanmaya niyetim yok.

Anlamadığım, bir yanda 24 saatlik tura 1500 lira veren, kapış kapış satılan tur. Diğer yanda patates, soğan için kuyruk bekleyen yığınla halk. Bunların hangisi gerçek Türkiye anlamadım.
Genelde binenler gençler üniversite ogrencisi

İyi ve uyumlu bir arkadaş grubun olacak bu tura gitmeye
Diger türlü sıkılırım gibi geliyor

Genelde binenler gençler üniversite ogrencisi

Fiyatlar normalken gençler arasında çok rağbet gördüğünü biliyorum. Ama şimdi kaç tane üniversite öğrencisi genç 1000-1500'e bilet alabilir ki? Bu kara borsanın muhattabının gençler olduğunu hiç sanmıyorum.

Fiyatlar normalken gençler arasında çok rağbet gördüğünü biliyorum. Ama şimdi kaç tane üniversite öğrencisi genç 1000-1500'e bilet alabilir ki? Bu kara borsanın muhattabının gençler olduğunu hiç sanmıyorum.
Benim çok arkadaşım bindi ona binebilmek için öğle yemeği yemeyeni bile var sırf para biriksin burslar part time çalışma ve ailenin gönderdiği ve ayrıca alınan burslar

Benim çok arkadaşım bindi ona binebilmek için öğle yemeği yemeyeni bile var sırf para biriksin burslar part time çalışma ve ailenin gönderdiği ve ayrıca alınan burslar

Arkadaşlarınız bilete kaç para ödedi?

Bu manyaklar yüzünden İstanbul’dan Ankara’ya sınava giderken sabahın kör saatine tren bileti aldım. Saniyeler içinde nasıl eritiyorlar biletleri hala çözemedim. :işsiz:

İkisi de gerçek maalesef. Birileri sınırsız zengin edilirken birileri de soğan ekmeği bile artık zor bulan ve kuru ekmeğe muhtaç edilenler. Aradaki uçurum her gün daha da artıyor.

Bütün biletler tur şirketleri tarafından alınmıyor yalnız.
Biz 150-200 lira gibi bir fiyata bulduk.

kullanan var mı, gerçekten bu kadar talep görecek nesi var merak ettim
Tren romantizmi yapıp instaya bol bol selfie çekmek moda olduğu için bu duruma gelindi
Malesef halk olarak bir şeyi keşfedince mokunu çıkarmadan bırakmıyoruz
Buda açıkgöz esnaf kafasındaki insanların dikkatini çekiyor

Tren romantizmi yapıp instaya bol bol selfie çekmek moda olduğu için bu duruma gelindi
Malesef halk olarak bir şeyi keşfedince mokunu çıkarmadan bırakmıyoruz
Buda açıkgöz esnaf kafasındaki insanların dikkatini çekiyor

instaya foto atma hevesi tüm dengeleri değiştirdi:)

demin haberi vardı, kişi başı 250 dendi, yine çok ve sanırım pek öyle yansıtıldığı gibi sessiz, romantik bir yolculuk olmuyor

X