Doğrusunu Bilip De Yapamamak...

Annacım, en son bahsettiğin çocuğu olan erkek arkadaşınla(yanlış anlaşılmasın onun olup olmadığına emin olmak için sordum) ayrıldın ve bu yeni bir kişi mi?
Onun da sürekli aradığını,sorduğunu vıcık vıcık olmak istemedigini,bu tip ilişkiden sıkıldığını yazmıştın yanlış hatırlamıyorsam?
Bence ilginin ayık tutulması adına arkadaş doğru olanı yapıyor 😜
Sürekli üzerine düşse, isteklerin doğrultusunda hareket etse,arasa kısıtlasa sıkılırsın..

Ben sorarım kim takipleştiğin diye. Allahtan erkek arkadaşım sosyal medyada çok takılmıyor. Ha bi arkadaşıdır okay ama tanımadıgı etmediği insanla etkileşimde bulunması beni sinir eder. İletişim konusuda ilişkinin dinamiğine bağlı, biz ikimiz calıstıgımız için çok fazla mesajlaşamyoruz günlük yoğunum çalışıyorum yemekteyim gibi. Akşamlarıda genelde film izlemeyi sevip kafa bosaltmak isterim ben, film izleyip sonra yatıcam derim. Gibi gibi örneklendirelebilir. Tamamen iletişim kopuklugunu hiç sevmem bu zamana kadar öyle ilişkilerim cok oldu hepte koptu zaten. Arada güçlü bi bağ var ise insan naptıgından haberdar olup sesini duymak istiyor.

Hissettiğiniz hisler tamamen normal, kendinizden şüphe etmeyin. Emin olun bunları her ilişkide hemen hemen her kadın yaşıyor. Aslına bakarsanız şuan evliyim gerçi ama bu durumları ilişkilerimin ilk başlarında yaşamıştım daha önce. İlk başlarında diyorum çünkü hani o hesap soracak kadar bile samimiyet olmadığı yeni zamanlar vardır ya, işte o zamanlar benim de böyle içim içimi yiyordu. Sürekli onu takip etmek vs kendime de yediremezdim, yani kadın olan benim bırak da o yazsın sana, o merak etsin o seni takip etsin derdim. Çok konuşursak bıkar mıyız? Yazarak sıkar mıyım düşünceleri vs.. .Bir yandan bu şekilde sürekli onu düşününce dediğiniz gibi bağlanma korkusu da oluyordu üstüne. Ama biliyorum her ne kdr kendinizi kaptırmayın desem de boş konuşmuş olacağım. :) çünkü biz kadınlar olarak yapımız bu galiba. Ama akışına bırakın derim tabiki.. ☺ mutluluklar...

Hissettiğiniz hisler tamamen normal, kendinizden şüphe etmeyin. Emin olun bunları her ilişkide hemen hemen her kadın yaşıyor. Aslına bakarsanız şuan evliyim gerçi ama bu durumları ilişkilerimin ilk başlarında yaşamıştım daha önce. İlk başlarında diyorum çünkü hani o hesap soracak kadar bile samimiyet olmadığı yeni zamanlar vardır ya, işte o zamanlar benim de böyle içim içimi yiyordu. Sürekli onu takip etmek vs kendime de yediremezdim, yani kadın olan benim bırak da o yazsın sana, o merak etsin o seni takip etsin derdim. Çok konuşursak bıkar mıyız? Yazarak sıkar mıyım düşünceleri vs.. .Bir yandan bu şekilde sürekli onu düşününce dediğiniz gibi bağlanma korkusu da oluyordu üstüne. Ama biliyorum her ne kdr kendinizi kaptırmayın desem de boş konuşmuş olacağım. :) çünkü biz kadınlar olarak yapımız bu galiba. Ama akışına bırakın derim tabiki.. ☺ mutluluklar...
Iletiniz enerjimi yükseltti. En azından yanlış bir yolda olmadığımı anladım :)

Ne kadar süredir birliktesiniz? Malesef ben de ilişkilerimde benzer davranışlar sergiliyorum. Bir önceki erkek arkadaşımla bu sebeple aramız bozuldu hatta. Ondan önceki erkek arkadaşımda da benzer tutumlar sergiliyordum ama o her seferinde beni ikna etmeyi başarıyordu ve ben de ona güveniyordum. Evet bazen fazla kuşkucu ve kontrolcü yaklaşıyoruz belki ama bu biraz da karşı tarafın bize verdiği güvensizlik hissiyatından kaynaklanıyor bence. Eminim bu beyfendi sizinle en azından sizin beklediğiniz ve istediğiniz ölçü de ilgilenmiyor ki, siz de mütemadiyen aldatıldığınızı ya da aldatılacağınızı düşünüyorsunuz.

Merhabalar hanımlar,

Galiba şimdi doğrusunu bildiğimi düşündüğüm ama emin olamadığım direkt uygulayamadığım için sizlerin de onaylamalarına ihtiyaç duyduğum bir durumu anlatacağım.

Daha önce yaşadığım ilişkiler pek adam akıllı değildi. Ondan dolayı bu konuda kendimi tecrübesiz görüyorum, ne yapayım nasıl davranmam gerekli diye düşünürken işin içinden çıkamıyorum.

Mesela her gün konuşmamız mı gerekir? Bilemiyorum. Her gün konuşursak sıkılmaz mıyız? Ya da konuşmazsak da aramıza soğukluk girmez mi?
En son herhangi bir yanıt gerektirmeyen bir şey yazdım. Okumuş fakat yanıt vermemiş. Aslında mantıken düşününce non-stop konuşacak halimiz yok, bazı şeylere verilecek yanıt da olmuyor. Benim de ona bu şekilde yanıt vermediğim oluyor. Ama sonra duygusal tarafım baskın çıkıp nedense bozuluyor bu duruma.

Kendimi onun son görülmesini, çevrim içi oluşunu kovalarken buluyorum. Saçma bir şekilde çevrim içi oluşu acı veriyor. 'Acaba kiminle konuşuyor, niye onun yerine bana yazmıyor?' düşünceleri kafamda baloncuklar halinde geziniyor. Yine mantıklı tarafımdan bakınca bir ilişkide bulunmak 7/24 es vermeden, yapışık ikiz gibi yaşamak değil. Kendi ayrı bir yaşantımız da olmalı ki birbirimizi özlemeye de fırsat bulalım.

Instagram'dan 2-3 tane karşı cins kişisini takip etmiş. Belki tanıdığı insanlardır, bilemiyorum. 'Onlar kim' diye sormak pek kendime yakıştırdığım bir şey değil. Bu durumdan hoşlanmasam da beni diken üzerinde hissettirmesi hoşuma gitmiyor. Sonuçta bir insan aldatacaksa ne yaparsan yap aldatır. Ayrıca aldatırsa ya da aldatıyorsa da benim değil, onun problemi olur bu. Bakmak istemiyorum kimleri takip etmiş vs diye. (Daha önceki bir ilişkimde aldatılmıştım, ondan dolayı hafif de olsa bir travma durumu mevcut sanırım)

Ben değil, o beni kaybetmekten korksun istiyorum. Çok fazla bağlanmak istemiyorum. (Sadece karşımdaki kişiye özel değil, hayatımda kim olursa olsun ayrılmak beni yıkmasın, ceketi alıp gidebilecek güce sahip olayım istiyorum) Güçlü bir kadın olarak davranırsam, yaşarsam daha huzurlu olurmuşum gibi geliyor.

Sizlerin de yorumlarını, tavsiyelerini bekliyorum. Doğru olanlar mantığımla düşündüklerim dimi?
Teşekkür ederim.

Canım kısaca şöyle söyleyeyim. Bunları hissetsen de hissettirmeyeceksin. Eğer sen bunları hissediuorsan çevrimiçi oluşu vs canını yakıyorsa ona yapabileceğin bir şey yok. Kendini rahat bırak dicem ama olamayacak biliyorum. Aşk ise bu. Kendini sıksan da onu sıkmayacaksın ki boğulup kaçmasın.

Canım kısaca şöyle söyleyeyim. Bunları hissetsen de hissettirmeyeceksin. Eğer sen bunları hissediuorsan çevrimiçi oluşu vs canını yakıyorsa ona yapabileceğin bir şey yok. Kendini rahat bırak dicem ama olamayacak biliyorum. Aşk ise bu. Kendini sıksan da onu sıkmayacaksın ki boğulup kaçmasın.
Bugün bir an nevrim döndü, 'Başkası mı var' diye yazmayı düşünürken buldum kendimi. Sonra saçmalama Anna dedim kendime.

Ne kadar süredir birliktesiniz? Malesef ben de ilişkilerimde benzer davranışlar sergiliyorum. Bir önceki erkek arkadaşımla bu sebeple aramız bozuldu hatta. Ondan önceki erkek arkadaşımda da benzer tutumlar sergiliyordum ama o her seferinde beni ikna etmeyi başarıyordu ve ben de ona güveniyordum. Evet bazen fazla kuşkucu ve kontrolcü yaklaşıyoruz belki ama bu biraz da karşı tarafın bize verdiği güvensizlik hissiyatından kaynaklanıyor bence. Eminim bu beyfendi sizinle en azından sizin beklediğiniz ve istediğiniz ölçü de ilgilenmiyor ki, siz de mütemadiyen aldatıldığınızı ya da aldatılacağınızı düşünüyorsunuz.
Ilk başlardaki ilgi kalmıyor galiba zamanla, normal olarak.

Off valla kendimi okuyor gibi hissettim. İki tane ilişkim oldu, kendimle çok çelişiyordum ve mutlu olmak yerine kendimi aşırı derecede yoruyordum.
Hayatıma birini almıyorum uzun süredir ve inanılmaz rahatım. 😂 Ama size şunu söyleyebilirim kendinizi bu kadar yormak yerine sorun.
İnstagramda iki üç kişiyi takip etmiş demişsiniz. En son 6 ay önceki flörtümde olan durumdu. Konuşuyorduk, hatta sevgili olma evresindeydik. Sürekli instagramdan birini takip ediyordu. En sonunda dayanamayıp “Bunları da takip ede ede bıkmadın, seçiyor musun napıyorsun?” Diye sorduğum kız ile şu an sevgililer. 😂😂🤦🏻‍♀️ Ha sizin böyle olacak diye bir şey yok ama bana yanlış geliyor. Ve ne olursa olsun sorsanızda sormasanızda iş olacağına varıyor.
Aklınızı bu şekilde kurcalamaktansa sorun. Her şey ölçüsünde güzel.

Bugün bir an nevrim döndü, 'Başkası mı var' diye yazmayı düşünürken buldum kendimi. Sonra saçmalama Anna dedim kendime.

İlişkinin başlarındaysan özellikle hiç yapma. İlerleyen zamanlarda yapma hakkın doğar ama tabi direk başkası mı var dersen hem boğulmuş hisseder hem de tabiri caizse bi yerleri kalkar. Erkekleri biraz böyle kazımıyormuş gibi davranmak lazım. Onlar avcı konumunda çünkü.
Senin ilişkinin başında isen yapman gereken sadece tadını çıkarmak kendin kendini kasıyorsan da ona hissettirmemek. Zaten kesin net bir adı konduğunda sevgililiiğinizin her ikiniz de belli şeyleri sorma hakkına erişeceksiniz. Fakat o zaman da sorarken dediğim gibi direk başkasımı var diye bir cümle kullanmamalısın bence.

X