Doğru yolu bulamıyorum...

Kesinlikle ne aileni zor duruma sok nede kendini 200 kişi çağırma azalt ve babanın cafesinde kendin 1000 tl ye süper bir organizasyon yapabilirsin..
Durumunuz yokken böyle bir şeyin altına girmeyin, hem bu sebepten size nişanlınız bir şey derse bence gerçek yüzünü de göstermiş olur.. Siz birbirinizi seviyorsunuz gerisi sadece tefarruat inanın..

Yani ben napardım diye bi baktım, muhtemelen, gelecek davetlileri ağırlayacak bir mekan ayarlar, nişanı çok abartmadan dışarda yapar, nişanda takılan takıların da bi kısmını masrafını karşılaması için aileme verirdim. Vicdanen rahat ederdim, düğünü de ortaklaşa mütevazısından olacak şekilde yaz sonunda yapar, kafam rahatken kpss'ye seneye kendi evimde çalışırdım.

NİŞANI DIŞARDADA YAPABİLİRSİN...AİLENİ VE KENDİNİ MADDİ OLARAK ZORLAMA BENCE..TAKISINI GERÇEKTEN TAKMAK İSTEYEN GELEMEZSE BİLE GETİRİR...SEN ONLARI DÜŞÜNME..

merhaba...bende nisani cok gereksiz bulanlardanim. Gecen Agustos ayinda evde aile arasi söz yaptik. Cokta güzel oldu. Herkes cok güzel agirlandi.Nisan ayindada Allah nasip ederse dügünümüz var, dügünüme cagiriyorum esi dostuda.
O Kadar masrafa ne gerek var diye düsünüyorum...

davetli sayısını azaltın bence,nişanın o kadar da kalabalık olması gerekmiyor
o gün sizin için özel, maddi sıkıntı çekip o günü mutsuz geçirmek yerine,imkanınız dahilinde mutlu olabileceğiniz bi organizasyon yapın.babanızın cafesi bence çok uygun olabilir,

Amaan ne gerek var nişan için bu kadar şeye, aile arasında yapın daha iyi, hem yorucuda olmuyor

Nişan yapacaksanız size ait 100 kişilik mekanda 200 kişi ağırlanır ki

Nikah değil ki herkes aynı anda aynı yerde oturacak sorunu olsun; masaları sıkıştırır gerekirse masayı azaltır çevre esnaftan sandalye alır; süsler püsler müthiş bir yer yaparsınız orayı.

Burası zaten cafe, kahve her ne ise oranın garsonu vs de vardır.

Bir süsleme bir de müzik derdi olur; çoğu cafede ses sitemi bile var. Doldurun bir kaç flaş bellek istediğiniz müziklerle çalsın birisi ...

Süsleme dediğiniz de bence çok önemli değil ama her şehirde süslerin uygun fiyatlı olduğu sokaklar vardır oradan alın el emeği ile istediğiniz gibi hazırlayın

İkramları da babanız toptan alır daha ucuza gelir; kar da eklemeyince harcayacağınız 4-5 bin 400-500 olur

Kalan para ile de eksiğinizi alırsınız; böyle imkan geri tepilir mi hiç...

nişan için böyle bir maddi yükümlülüğün altına girme bence daha düğün aşamasında falan ne masraflar çıkacak üstelik iki tarafında maddi durumu çok iyi değilmiş zaten. benim de ailemin durumu iyi sayılmaz mesela ama ben bir nişan olayına girecek olsaydım sırf bu yüzden evde aile arasında yapardım ki masrafı minimuma indirebileyim. üstelik babanın cafesi de varmış küçük bir masrafla orayı da çok güzel süsleyip, daha gerekli kişileri çağırıp istediğiniz gibi bir nişan da yapabilirsin netice de 100 kişiden bahsetmişssin az bir sayı değil bu. tavsiyem hiç salonla falan uğraşıp kendini zora sokma boşuna

Nişan altı üstü ya, hiç önemli bir mevzu değil. Durumu gayet iyi olan insanlar da düğünün haricinde ayrı bir tantana ile uğraşmayalım diye sadece aile arasında küçük bir tören yapıyorlar.

Ayrıca hem nişan da hem düğün de takı mı takıyor aileniz? Benim gördüğüm nişanda sadece KV-KP' geline bişey takıyor. Misafirlerin takı taktığına hiç şahit olmadım.

Nisani yap ama babanin cafesinde yap. Ve emin ol o gün herkesin bir işi cikacaktir ve tahmin ettiginizden de az kisi gelecektir..

nişanı ya babanın cafesinde, ya da evde yap.
extra masraf çıkmasın ailene.
zaten çeyiz vs. için belli bir yükün altına girecekler.
yazık günah, düğün gibi nişan yapmaya hiç gerek yok bu şartlarda.

hatta en temizi, istemeye geldiklerinde yüzüğü de takıp aradan çıkarmak. mis gibi.

Bizde yakınlara nişanda çeyrek biraz daha uzaklara para takılıyor.

Nişan ve düğün zamanı konusunda ne düşünüyorsunuz ? Temmuz ortası kpss sınavım var. Bu sene yeterince calısamadım söz nişan konuları gündeme gelince. Seneye de düğün çeyiz konularıyla ugrasıp sınava hazırlanamamaktan korkuyorum.

Nişan ve düğün zamanı konusunda ne düşünüyorsunuz ? Temmuz ortası kpss sınavım var. Bu sene yeterince calısamadım söz nişan konuları gündeme gelince. Seneye de düğün çeyiz konularıyla ugrasıp sınava hazırlanamamaktan korkuyorum.

Sormam gereken birkaç şey var.Bu sorlara verdiğiniz yanıtlarla birkaç şey tavsiye edebilirim.
Babanıza ait mekanın bir bahçesi ya da mekan dışında açık alanda kalan bir bölümü var mı?
İkincisi bu size ait mekan çok mu küçük?
Üçüncüsü el beceriniz ve mutfakla aranız nasıldır?

Bahçesi yok ama önde kaldırım var tek sıra masa koyulabilecek kadar.25 30 kişi oturabilir. . Dükkan belediyeye ait. 100m2 civarında. El maharetim nişana birşeyler yapabilecek kadar iyi değil ama dükkanda 2 aşcımız 3 garsonumuz var. İkramları onlar yapabilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…