- 30 Kasım 2014
- 3.780
- 6.379
- 35
Ben sizin yerinizde olsaydım nişanı kesinlikle ailenize ait olan yerde yapardım.Bahçesi yok ama önde kaldırım var tek sıra koyacak kadar. Dükkan belediyeye ait. 100m2 civarında. El maharetim nişana birşeyler yapabilecek kadar iyi değil ama dükkanda 2 aşcımız 3 garsonumuz var. İkramları onlar yapabilir.
yaşam koçum olsana sen benim.bana böyle akıl verecek birine çok ihtiyacım var.Yani ben napardım diye bi baktım, muhtemelen, gelecek davetlileri ağırlayacak bir mekan ayarlar, nişanı çok abartmadan dışarda yapar, nişanda takılan takıların da bi kısmını masrafını karşılaması için aileme verirdim. Vicdanen rahat ederdim, düğünü de ortaklaşa mütevazısından olacak şekilde yaz sonunda yapar, kafam rahatken kpss'ye seneye kendi evimde çalışırdım.
Evde huzur yok bu konular kapanmıyor şuan. O zamanda böyle olacagını düşünüyorum.Ben olsam nişanı kesinlikle babamın mekânında yapardım. Ailenizin maddî sıkıntıları olmasa bence de dışarısı gereksiz, benim kendi nişanım evde 15 kişiyle ve isteme ile beraber oldu. Ama anladığım kadarıyla ailenizin nişanda takılacak takıya ihtiyacı var. Bu sebeple en azından çeyiz vs. masraflarınızı karşılamanıza faydası olur gelecek takının.
KPSS konusunda evli olmadığım için bir şey diyemiyorum ama kendinizi en iyi siz tanırsınız. 1 sene sonraki düğünü stres hâline getirip KPSS'ye çalışamayacak mısınız koca bir yıl gerçekten? Eğer öyleyse evlenip çalışın.
1 haftadır aklım basımda degil kızlar. Yaza doğru nişanım olabilir ama mekan sorumlulugu bana kaldı. ailemin maddi durumu suan kötü. Bende calısmıyorum. Erkek arkadasımda iyi kazanmıyor. Dügün salonunda 3000-4000tl yi geçmeyecek bizi de mahçup etmeyecek bir organizasyon yapmayı düşünüyor ailem. Ama bu konuda o kadar tecrübesiziz ki. Babamın 100 kişiyi agırlayacak cafesi var aslında ama davetli sayısı 200ü geçer diye orada yapmaktan vazgeçtiler. Mekan konusunda karar verme sorumluğu bana kaldı yani.
Sizce davetli sayısını azaltıp kendi dükkanımızda mı yapmalıyım nişanımı. Ama bu seferde süsleme müzik pasta sorunu cıkacak.Yoksa dügün salonu (4000tl civarı burada salonlar ve düğün salonu pek istemiyorum ama mecbur kalırsam ses cıkarmam) yada bir cafe tutup 200-250 kişiyi mi davet edeyim?
Maddi durumu iyi olmayan cogu arkadas evde yapıyor sanırım. Söz isteme ve nişanı aynı gün evde yapanlarda var. Böyle mi yapsam ben de bilmiyorum. Ailem her yakının nisanına gidip para yada çeyrek taktı. Bu yüzden nişan yapmak istiyor. Bende onlara yük olmak istemiyorum çok fazla.
Bir diğer sorunumda temmuzda kpssye giricem.bu konular 2 aydır gündeme geldi ve benim ders calısmamı cok engelliyor şuan.
Zihnen yoruldum yıprandım. bu sene atanamazsam ağustosda, seneye tekrar deneyeceğim. Bu yaza nişan düğünü halledip seneye de bu konularla aklımı meşgul etmek istemiyorum aklımda dolanan bir fikir de bu.anneme sorsanız nişanı bu yaz seneye yaz da düğün fikrinde. Ben suanlık birşey söylemiyorum. İstersem nişan düğün eylül ekime kadar yapıar her iki tarafta. . Ama yanlış bir karar vermek istemiyorum. Yasımda geldi 28 oldum. Çokta uzatmak istemiyorum nişan söz düğün olaylarını. Kendi evimde seneye kpss ye daha rahat çalısırım diyorum bir yandan.
Kafam çok karısık mantıklı olanı hangisi bilmiyorum.Lütfen tecrübeli bayanlar bana yardımcı olun.
Mekan Fiyatlarini az cok biliyorsunuzdur. Mantikli olan kisi sayisini azaltip babanizin kafesinde yapabilrisiniz. Ayrica internete arastirma yapin cok guzel DIY projeleri var. Kendi suslemelerini bile kendin yapabilirsinkeske benimde babamin mekani olsa AHH ahh
Nişan ve düğün zamanı konusunda ne düşünüyorsunuz ? Temmuz ortası kpss sınavım var. Bu sene yeterince calısamadım söz nişan konuları gündeme gelince. Seneye de düğün çeyiz konularıyla ugrasıp sınava hazırlanamamaktan korkuyorum.
Bizde aile arası yaptık, okadar büyütmeye gerek yok zaten maddi durumunuz iyi değilmiş. Paranızı nişana harcamayın(fazla harcamayın) ben Aile arası tavsiye ederim..1 haftadır aklım basımda degil kızlar. Yaza doğru nişanım olabilir ama mekan sorumlulugu bana kaldı. ailemin maddi durumu suan kötü. Bende calısmıyorum. Erkek arkadasımda iyi kazanmıyor. Dügün salonunda 3000-4000tl yi geçmeyecek bizi de mahçup etmeyecek bir organizasyon yapmayı düşünüyor ailem. Ama bu konuda o kadar tecrübesiziz ki. Babamın 100 kişiyi agırlayacak cafesi var aslında ama davetli sayısı 200ü geçer diye orada yapmaktan vazgeçtiler. Mekan konusunda karar verme sorumluğu bana kaldı yani.
Sizce davetli sayısını azaltıp kendi dükkanımızda mı yapmalıyım nişanımı. Ama bu seferde süsleme müzik pasta sorunu cıkacak.Yoksa dügün salonu (4000tl civarı burada salonlar ve düğün salonu pek istemiyorum ama mecbur kalırsam ses cıkarmam) yada bir cafe tutup 200-250 kişiyi mi davet edeyim?
Maddi durumu iyi olmayan cogu arkadas evde yapıyor sanırım. Söz isteme ve nişanı aynı gün evde yapanlarda var. Böyle mi yapsam ben de bilmiyorum. Ailem her yakının nisanına gidip para yada çeyrek taktı. Bu yüzden nişan yapmak istiyor. Bende onlara yük olmak istemiyorum çok fazla.
Bir diğer sorunumda temmuzda kpssye giricem.bu konular 2 aydır gündeme geldi ve benim ders calısmamı cok engelliyor şuan.
Zihnen yoruldum yıprandım. bu sene atanamazsam ağustosda, seneye tekrar deneyeceğim. Bu yaza nişan düğünü halledip seneye de bu konularla aklımı meşgul etmek istemiyorum aklımda dolanan bir fikir de bu.anneme sorsanız nişanı bu yaz seneye yaz da düğün fikrinde. Ben suanlık birşey söylemiyorum. İstersem nişan düğün eylül ekime kadar yapıar her iki tarafta. . Ama yanlış bir karar vermek istemiyorum. Yasımda geldi 28 oldum. Çokta uzatmak istemiyorum nişan söz düğün olaylarını. Kendi evimde seneye kpss ye daha rahat çalısırım diyorum bir yandan.
Kafam çok karısık mantıklı olanı hangisi bilmiyorum.Lütfen tecrübeli bayanlar bana yardımcı olun.
1 haftadır aklım basımda degil kızlar. Yaza doğru nişanım olabilir ama mekan sorumlulugu bana kaldı. ailemin maddi durumu suan kötü. Bende calısmıyorum. Erkek arkadasımda iyi kazanmıyor. Dügün salonunda 3000-4000tl yi geçmeyecek bizi de mahçup etmeyecek bir organizasyon yapmayı düşünüyor ailem. Ama bu konuda o kadar tecrübesiziz ki. Babamın 100 kişiyi agırlayacak cafesi var aslında ama davetli sayısı 200ü geçer diye orada yapmaktan vazgeçtiler. Mekan konusunda karar verme sorumluğu bana kaldı yani.
Bizde aile arası yaptık, okadar büyütmeye gerek yok zaten maddi durumunuz iyi değilmiş. Paranızı nişana harcamayın(fazla harcamayın) ben Aile arası tavsiye ederim..
Nişan ve düğün zamanı konusunda ne düşünüyorsunuz ? Temmuz ortası kpss sınavım var. Bu sene yeterince calısamadım söz nişan konuları gündeme gelince. Seneye de düğün çeyiz konularıyla ugrasıp sınava hazırlanamamaktan korkuyorum.
3 sene oldu. beklemek sorun olmaz ama ailem ögrendikten sonra hergün bu konu huzurlu ve rahat degilim. Konunun bir an önce mutlu bir şekilde hallolmasını istiyorum. Ama ne yapacagımı bilmiyorum.birbirinizi ne kadar zamandır tanıyorsunuz? beklemek sorun olur mu aileler arasında?
söz-nişan konularında yeterince çalışamamışsın ama düğün, çeyiz zamanı emin ol ki daha yoğun geçecek.
o yüzden başta KPSS'ye odaklanmanı öneririm.
3 sene oldu. beklemek sorun olmaz ama ailem ögrendikten sonra hergün bu konu huzurlu ve rahat degilim. Konunun bir an önce mutlu bir şekilde hallolmasını istiyorum. Ama ne yapacagımı bilmiyorum.birbirinizi ne kadar zamandır tanıyorsunuz? beklemek sorun olur mu aileler arasında?
söz-nişan konularında yeterince çalışamamışsın ama düğün, çeyiz zamanı emin ol ki daha yoğun geçecek.
o yüzden başta KPSS'ye odaklanmanı öneririm.