Doğru terapist nasıl anlaşılır ?

moruclukalem

Guru
Kayıtlı Üye
11 Temmuz 2013
412
906
303
Mersin
Herkese merhaba . Günlük yaşamımdaki sorunların sürekli bi döngü içinde olduğunu fark ettim . Aynı problemleri tekrar tekrar yaşadığımı gördüm. Öyle spesifik bir derdim yok aslında ama ruhumu yaralayan noktalar var. Geçen ay sonunda cesaret edip terapiye başlamaya karar verdim.Başlarken nasıl bir şey olduğunu bilmiyordum o yüzden bi beklentim de yoktu. Birkaç seans bir şeyleri anlatıp kurtuldum gibi gelmişti ancak seanslar ilerledikçe öyle olmadı . Terapinin bir matematik edasında olduğunu gördüm . Bi plan, program var aslında belli teknikler vs.

Benim sorunum ise duygularımı yansıtmayı , konuşmayı beceremiyorum . Zaten kötü olan anılardan , eylemlerden, zor olandan kaçma eğilimim var bunda da öyle oluyor gibi . Buraya yazma amacım ise şu konu ben miyim yoksa psikologla mı ilgili bir durum bilemiyorum. Başkasına açar mıyım mesela kendimi ? Yabancı birine kendini anlatmak çok zor o yüzden bu sürekli yaşamak isteyeceğim bir deneyim değil açıkçası . Gittiğim kişiyi de sevdim aslında. Terapi alanlarda süreç nasıl ilerledi ? Bırakmak istiyorum ama her işi yarım bırakmak da kronik sorunlarımdan olduğundan bırakırsam da çok üzülücem. Benzer deneyimleri olan varsa yardımcı olursa çok sevinirim

Yani aslında kendinizi tanıyorsunuz. Şu an yaptığınız şeyin zaten kendinizde pek de sevmediğiniz bir özellik olduğunun farkındasınız, bence devam edin bir süre daha. Zaten en az 6-8 seans öneriliyor durumunuza göre artabilir de, siz bi minimuma ulaşın gerisini düşünürsünüz.

Doğru terapist kısmının ucu çok açık. Eğitimi iyi olanlar doğrudur diyemem, ben de çokça terapi eğitimleri, test eğitimleri aldım ama terapiye girebilseydim iyi bir terapist olamayacağımı biliyordum. Zaten kişiden kişiye de değişir doğrusu, size iyi gelen terapist bana gelmeyebilir. Ama genel konuşursam gittiğinizde kendinizi, misafirliğe gittiğinizde annenizin "konuş kızım merhaba de kızım nasılsın desene kızım" diye zorlaması gibi hissediyorsanız (ilk seanslar evet herkes için zordur ama ilerleyen seanslar için bahsediyorum) belki de çok doğru değildir sizin için. Ayağınızı sürerek gidiyorsanız pek doğru değildir.

Teşekkür ederim yanıtınız için. Aslında 6-7 seans oldu. Birinde iyiyse diğerinde kötü gibi geçti . Bu seans ben anlatmak istemeyince aramızdaki ilişkiyi nasıl buluyorsun diye sordu aslında ama ben çok açık olduğumu düşünmüyorum . Ayağımı sürme konusunu düşünücem. Bu hafta randevumu aldım . Ona da gitmek istemiyorum gibi hissedersem sanırım değiştirmek daha doğru bir karar olacak .

Terapi odası nötr bi alan. Terapistinizin sizi hiçbir zaman yargılamayacağını unutmamak gerek. Evet yabancı biri, ama iyi ki de yabancı biri. Eşime anlatamadığım şeyleri ona anlatabiliyorum. Uzun soluklu bir süreç. İşe yarayıp yaramadığını anlamak için çok erken. Seanslar sonrasında kafanızın karışması, daha kötü hissetmeniz vs hepsi doğal aslında. Bu değişimin başladığını gösteriyor. Umarım bırakmazsınız ve çok faydasını görürsünüz

Yok yok bırakmadım aksine o güven bağını da kurduk. Gitmeyince özlüyorum hatta . Şu an çok iyi gidiyor . Farkındalığım arttı birçok alanda

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…