Birçok bayan sütyen bedenini bilmedigi için malesef yanlış beden sütyen kullanıyor.Ben bu konuda bilgilerimi sizinle paylaşmak istedim.Ölçülerinizi alın not edin ve çıkan sonuca göre dogru sütyeninizi bulun ve kullanın kızlar..
Bu ölçünüzü, göğüslerinizde oluşacak şişlik ve gerginlikten etkilenmemesi için regl olmadan bir kaç gün öncesinde alın.
Bunun için yumuşak,kumaş mezuraya ihtiyacınız olacak.Çıplakken yaparsanız dogru ölçüleri bulursunuz..Anlatmaya başlıyorum..
Sutyen ölçüsü iki değerden oluşur. Biri beden ölçünüz, diğeri kap (cup / bone) ölçünüzdür. Beden ölçünüz vücut genişliğini , kap ölçüsü ise meme büyüklüğü ile ilgilidir. Sutyeninizin göğüs altını saran arka bandı, yere ve sırtınıza paralel ise, kullandığınız çamaşır doğru beden ölçüsüne sahiptir.
Göğüs çevrenizin ölçüsünü almak için mezurayı memelerinizin altından göğüs kafesine çepeçevre dolayın. Mezuranın göğüslerin altından ve sırtınızda düz, yatay bir çizgi oluşturacak biçimde geçmesine özen gösterin.
Örneğin çevre ölçünüz 76 ise kullanmanız gereken sütyen 80 beden olmalıdır. Sütyen bedenleri 5 cm’lik birimler halinde yükseldiğinden ana birimi geçen değerlerde bir üst beden alınmalıdır.
Meme altı çevresi Sütyen bedeni...
70 cm. ve altı 70
71-75 cm.arası 75
76-80 cm. arası 80
81-85 cm.arası 85
86-90 cm arası 90
91-95 cm.arası 95
96-100 cm. arası 100 ..Bu böyle uzarrr giderrr...Kızlar bu ölçüler sizin beden ölçünüzdür..Hani mankenler diyorya ben 90-60-90 ım diye,bizim zihniyetimizdede kalmıştır off 90 beden harika ideal büyüklükte bir meme büyüklügüdür..Yalnışş..Bu ölçü sırt genişligi ölçüsüdür..Meme büyüklügü ölçüsü cup la belirlenir şimdi size bu konuda bilgi verecegimm...
Sütyen cup (bone) ölçüsünü bulmak...
Mezuranızı yine sırttan öne doğru, ancak bu kez memelerinizin ucundan (üstünden) geçecek biçimde çevreleyin. Çıkacak olan değer, birinci aşamada elde edilen meme altı çevresi değerinden daha fazla bir uzunluk olacaktır. Bu fark cup ölçüsünü verir.
Fark Cup ölçüsü...
6.5 cm’den küçükse A
6.5-13 cm. arası B
14 - 19.5 cm. arası C
19.5-26 cm. arası D
26 cm’den büyükse DD ...
Şimdi elde ettigimiz sonuçlara bakıyoruz..Örnek veriyorum gögüs alt çevresi ölçünüz 73cm. çıktı.Beden ölçüsüne bakıyoruz hemen..neymiş 71-75 cm.arası 75 bedenmiş..hemen meme ucundan yaptıgımız ölçüme bakıyoruzz..örnegin 85cm çıktı.İki ölçü arasındaki fark neymiş hesaplıyoruz..85-73=12 cm.. Bakıyoruz fark cup ölçüsü 6.5- 13 cm arası olursa cup ölçüsü ne olurmuş B olurmuş..Yani o zaman bu ölçülere göre sütyen bedeni 75 B dir..
Umarım detaylı şekilde anlatabilmişimdir.Şimdi ne yapıyoruz mezuralarımızı alıp dogru sütyen ölçümüzü buluyomuşuz.Kafanıza birşey takılırsa yazın yardımcı olmaya çalışırım..
Güzel faydalı paylaşımlarda buluşmak dilegiylee..
En doğru sutyen seçimi göğüs altı ve üstünün ayrı ayrı ölçülmesiyle bulunur.
ADIM 1
Öncelikle göğsünün altını ölç.
ADIM 2
Sonra göğüs kısmının en yüksek kısmını ölç.
Eki Görüntüle 327652 ADIM 3
Sitemizde bulunan
Doğru Süten Ölçüsü Hesaplama adresinden doğru süteyen ölçünü hesapla
Elbette, bu sadece bir yol gösterici.Her markanın bedeni farklı olabilir. Bu nedenle de satıcıyla konuşmakta her zaman fayda var.
1. Büyük göğüslüler nasıl sütyen kullanmalı?
2. Küçük göğüslü kadınlar nasıl sütyen kullanmalı?
3. Sütyen denerken nelere dikkat edelim?
4. Sütyende balen ne işe yarar?
5. Balensiz sütyenlerin özellikleri nelerdir?
cevapları için
tıklayın